Γιατί κατεβαίνουμε στις εκλογές

Η Ο.Κ.Δ.Ε. (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές, με ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Σημασία, επέμβαση και λειτουργία της ΟΚΔΕ

Για όσους δεν αντιλαμβάνονται τη ρήξη με τον καπιταλισμό διακηρυκτικά, αλλά σε όλες τις συνέπειές της, τίθεται το ζήτημα οικοδόμησης μιας μαζικής επαναστατικής οργάνωσης ή κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Το Μεταβατικό Πρόγραμμα

Η ιδέα ενός μεταβατικού προγράμματος δημιουργείται μαζί με το σύγχρονο κομμουνιστικό κίνημα. Αυτή την ιδέα εξυπηρετούσε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο (1848, Μαρξ και Ένγκελς).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Η πάλη μας στα συνδικάτα

Τα συνδικάτα αποτελούν τις βασικές κοινωνικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Με αυτή την έννοια, η παρέμβαση στα συνδικάτα αποτελεί σημαντικό στοιχείο του προγράμματος της ΟΚΔΕ και της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Οι πολιτικές συμμαχίες της ΟΚΔΕ

Μπροστά στην καθολική και διαρκώς επιδεινούμενη κρίση του παγκόσμιου και ιδιαίτερα του ελληνικού καπιταλισμού, η μόνη λύση όπως αποδεικνύει κατηγορηματικά και η εμπειρία δύο αιώνων του εργατικού κινήματος, και όχι μόνο μια επιστημονική ανάλυση, είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Η επέμβαση στα κοινωνικά κινήματα και αγώνες

Η ταξική πάλη και κατ’ επέκταση τα καθήκοντα των επαναστατών έχουν ως επίκεντρο και κορμό την εργατική τάξη, ωστόσο δεν εξαντλούνται αποκλειστικά σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Η ενότητα της Άκρας Αριστεράς στη δράση

Στο πλαίσιο διαρκών νεοφιλελεύθερων-αντεργατικών επιθέσεων αλλά και οικονομικής κρίσης και πολιτικής σήψης όπου βρίσκεται το καπιταλιστικό σύστημα, καθήκον μιας επαναστατικής πολιτικής είναι να δημιουργεί αντιστάσεις (συχνά «κόντρα στο ρεύμα»), που να οδηγούν την εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση ανατρέποντας συνολικά τους συσχετισμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


ΟΚΔΕ, Ρεφορμιστές, Άκρα Αριστερά – Οι διαφορές μας

Οι θυελλώδεις εξελίξεις μετά το ξέσπασμα της κρίσης / χρεωκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού το 2010 και την είσοδο στα Μνημόνια, επέφεραν σημαντικές αλλαγές στα ρεφορμιστικά κόμματα αλλά και στην άκρα αριστερά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Ο Διεθνισμός, αναγκαία απάντηση στην καπιταλιστική παρακμή

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα έχουν διεθνή χαρακτήρα. Η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, η περιβαλλοντική καταστροφή, η αντιδημοκρατική αναδίπλωση, ο κίνδυνος του πολέμου, των εξοπλισμών και των πυρηνικών, αφορούν τους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία όλου του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Για ποιον Σοσιαλισμό παλεύουμε

Η παγκόσμια αστική τάξη μαζί με τις άγριες νεοφιλελεύθερες επιθέσεις στα κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τον πόλεμο και την περιβαλλοντική καταστροφή εξαπολύει εδώ και δεκαετίες μια ιδεολογική επίθεση στην εργατική τάξη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Κυβέρνηση των Εργαζομένων – Η μόνη πραγματικά δικιά μας κυβέρνηση

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νέοι νιώθουμε αηδία και μίσος για το επίσημο πολιτικό σκηνικό. Ειδικά για δυνάμεις όπως η ΝΔ του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, εξίσου μνημονιακοί και νεοφιλελεύθεροι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Οι αγώνες της νεολαίας μπορούν να νικήσουν

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ – ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ στα Τέμπη, ο τραγικός θάνατος 57 συνανθρώπων μας (στην πλειοψηφία νέοι) δεν πρέπει να ξεχαστεί. Αποτελεί νεοφιλελεύθερο ΕΓΚΛΗΜΑ στο βωμό του κέρδους, που μετράει τις ζωές μας ως κόστος!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.