Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Απόσυρση των κατηγοριων των 31 συλληφθέντων της 22/2

H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΟΥΝΤΟΧΟΪΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 22/2

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Καταγγέλλουμε τη χουντική εισβολή των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ στην πρυτανεία του ΑΠΘ τη Δευτέρα 22/2, η οποία τελούσε υπό φοιτητική κατάληψη! Η αστυνομία εξαπέλυσε μία βίαιη και άγρια επίθεση με χημικά, δέρνοντας τους φοιτητές και πραγματοποιώντας 31 συλλήψεις στο σωρό. Τα «ανθρώπινα» κτήνη δεν δίστασαν να συλλάβουν μέχρι και φοιτήτρια που λιποθύμησε, ενώ ταυτόχρονα τραβούσαν, χτυπούσαν και έσερναν φοιτητή στην άσφαλτο, γεγονός που αποτελεί εξόφθαλμο βασανιστήριο!

Τα ΜΑΤ, όμως, δεν ήρθαν απρόσκλητα, παρά μετά από εντολή εισαγγελέα, ο οποίος καλέστηκε από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου. Ο πρύτανης – εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών στα πανεπιστήμια και στέλεχος της ΝΔ– είναι αυτός που πρότεινε την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, ήδη από το καλοκαίρι του 2020 και ακολούθησε πλήρως τη ρητορική των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη, με την παρακάτω δήλωση-οχετό: «η Δημοκρατία, σε έναν ακαδημαϊκό χώρο, … δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν τραμπουκίζεται, δεν προπηλακίζεται, δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση σε καθεστώς φόβου για καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές». Ως «Δημοκρατία», η κυβέρνηση της ΝΔ εννοεί την αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις κάμερες, τα φοιτητοδικεία, τις διαγραφές και τα δίδακτρα, ενώ ως «τραμπούκους, εκβιαστές κ.ά.» εννοούν όποιον φοιτητή, νέο, εργαζόμενο, φτωχό παλεύει ενάντια στη καταστροφή της δημόσιας-δωρεάν παιδείας και στα χουντικά μέτρα για τα πανεπιστήμια. Όπως είχε πει και ο Μητσοτάκης, κατά τη ψήφιση του εν λόγω νόμου: «έρχεται η Δημοκρατία στα πανεπιστήμια». Συνεπώς, η άγρια καταστολή των φοιτητών, η εισβολή των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΟΠΚΕ μέσα στην κατάληψη της πρυτανείας και οι ξυλοδαρμοί-συλλήψεις των φοιτητών που παλεύουν για το μέλλον τους, συνιστούν την πρώτη απτή εφαρμογή του νέου νόμου που μετατρέπει τα πανεπιστήμιά μας σε φυλακές.

Οι μόνοι «εγκληματίες» είναι οι συμμορίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΕΛΤΑ, καθώς και η κυβέρνηση της ΝΔ που επιτίθεται καθημερινά στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η συγκεκριμένη επίθεση δείχνει την πραγματική ουσία του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Όποιος αντιδράει στα σχέδια της κυβέρνησης, θα καταστέλλεται και θα διώκεται, έτσι ώστε καλλιεργήσουν τον φόβο και την κρατική τρομοκρατία, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν ανενόχλητοι στη διάλυση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, την επιβολή διδάκτρων και συνολικά την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Για το επόμενο διάστημα, αυτή θα είναι η νέα «κανονικότητα», εάν δεν δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στους «υποστηρικτές» της. Μια κανονικότητα, όπου ο «εγκληματίας» θα καθορίζεται από την κυβέρνηση, όπου βιαστές παιδιών θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, επειδή ανήκουν στον κύκλο του πρωθυπουργού, ενώ φοιτητές θα χτυπιούνται, θα διώκονται και θα φυλακίζονται, επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στην επικίνδυνη κυβέρνηση των Α(χ)ρίστων. Αυτή η επίθεση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής της κοινωνίας μέσω της γιγάντωσης του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και της οικοδόμησης ενός αστυνομικού κράτους!!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και των δημοκρατικών μας ελευθεριών είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων φοιτητών και εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Μόνο με ένα μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, μπορούμε να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και στην κρατική καταστολή. Με υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα να προετοιμάσουμε έναν μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για το σπάσιμο στην πράξη των χουντικών μέτρων και την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Με την ανασυγκρότηση-ανασύνθεση του φοιτητικού κινήματος να παλέψουμε για την δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών με μαθητές και εργαζόμενους, ώστε να ανατρέψουμε αγωνιστικά τον νέο νόμο-οδοστρωτήρα για τα πανεπιστήμια και να δοθεί μια σκληρή, αποφασιστική και νικηφόρα σύγκρουση με την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας, για να τους ανατρέψουμε.

  • Να παραιτηθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου.
  • Να απαλλαχθούν όλοι οι συλληφθέντες από όλες τις κατηγορίες. Να καταργηθούν τα πρόστιμα.
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Έξω η αστυνομία από όλες τις σχολές!
  • Κάτω το αστυνομικό κράτος, η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας της ΝΔ!
  • Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς αγώνες και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/