Δεν θέλουμε «Σιδερένιο Θόλο» – Θέλουμε λεφτά για μισθούς, υγεία, παιδεία

Η προαναγγελία του υπουργού άμυνας Ν. Δένδια για τη δημιουργία «θόλου» στα πρότυπα του Ισραήλ δείχνει για ακόμα μια φορά πόσο πολεμοκάπηλη, τυχοδιωκτική και επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη, μαζί με την προεκλογική προβολή των χουντικών συνθημάτων «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», βρήκε τη λύση στην αγωνία των λαών της περιοχής να μην γενικευτεί ο πόλεμος, να έχουν ένα ειρηνικό και βιώσιμο μέλλον.

–  Αφού συνεχίζοντας τις συμφωνίες και την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκανε την επικράτεια μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και ορμητήριο των Δυτικών ιμπεριαλιστών.

–  Αφού έβαψε τα χέρια της στο αίμα των Παλαιστινίων, ενισχύοντας από τις πρώτες τη γενοκτονία που διαπράττουν οι σιωνιστές φασίστες.

– Αφού εξοπλίζεται σαν αστακός (φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη κ.λπ.), για να μπορεί να είναι μπροστάρης των Δυτικών ιμπεριαλιστών σε επιθετικές επιχειρήσεις όπως στην Ερυθρά Θάλασσα.

– Αφού είχε μπει στη σύγκρουση των Δυτικών ιμπεριαλιστών με το Ιράν, κάνοντας ρεσάλτα σε ιρανικά πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο.

Τώρα θέλουν να γίνουμε το «δεύτερο Ισραήλ» της περιοχής, ερχόμενοι σε σύγκρουση με όλες τις χώρες και όλους τους λαούς που μας περιβάλλουν. Να βουτήξουμε σε ένα πολεμικό παρανάλωμα, να κάνουμε τον ελληνικό λαό έναν από τους πιο καθαρούς στόχους των συγκρούσεων που φουντώνουν.

Με αγώνες πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία των εξοπλισμών. Στο Ισραήλ, ο «θόλος» κόστισε πάνω από 9 δισ. δολάρια (και μόνο η πρόσφατη αναχαίτιση 1 δισ. δολάρια). Αυτά τα τεράστια ποσά, χώρια οι άλλοι θηριώδεις εξοπλισμοί, λείπουν δραματικά από τα σχολεία, τις σχολές, τα νοσοκομεία, την υγεία, την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, την αύξηση των μισθών και συντάξεων που έχουν γίνει χαρτζιλίκι από την ακρίβεια και τα υπερκέρδη των καπιταλιστών…

Καμία «ασφάλεια» και «ειρήνη» δεν έρχεται από αυτή την προθυμία της αστικής τάξης να είναι μπροστάρης στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και των Δυτικών ιμπεριαλιστών. Ποια μοίρα περιμένει όσους λαούς παραμείνουν στα χέρια τέτοιων «ηγεσιών» και τυχοδιωκτών, μάς το δείχνει ξανά και ξανά η Ουκρανία, όπου το μισοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου θυσιάζει έναν ολόκληρο λαό στο βωμό της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης με τη Ρωσία. Σχεδόν ταυτόχρονα με τον Δένδια, αξιοποιώντας την κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή, ο Ζελένσκι, αυτή η μαριονέτα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, θύμισε την ανάγκη να αποκτήσει και το Κίεβο έναν τέτοιο «θόλο».

Εργαζόμενοι, νεολαία, φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουμε ανάγκη από κανένα «θόλο» για τα συμφέροντα των μιλιταριστών, για να είμαστε ο πιο «δεδομένος σύμμαχος» των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πολιτική, που φέρνει τον πόλεμο στην πόρτα μας. Με ένα ισχυρό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να παλέψουμε: Ενάντια σε κάθε εμπλοκή στον πόλεμο. Ενάντια σε κάθε συνεργασία / στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ – Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Για λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για Εξοπλισμούς, Καταστολή, Πλούσιους. Για να διώξουμε τις Βάσεις και το ΝΑΤΟ.