ΠΕΝΕΝ: Πόσο στοιχίζει στον ελληνικό λαό κάθε μέρα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» για τα εφοπλιστικά συμφέροντα στην Ερυθρά Θάλασσα;

Το εφοπλιστικό κατεστημένο της ποντοπόρου Ναυτιλίας επέβαλε στην κυβέρνηση της ΝΔ μαζί και η ΕΕ από την πρώτη στιγμή της πολεμικής αντιπαράθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα να έχει ενεργό ανάμειξη στην πρωτοβουλία για αποστολή πολεμικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Το φαιδρό επιχείρημα του Πρωθυπουργού μαζί και των Υπουργών της Εθνικής άμυνας, των Εξωτερικών και της Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν η «ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας».

Ενδεικτικά ο ΥΠΕΞ, Γ. Γεραπετρίτης, δήλωσε:

«Ο ελληνόκτητος στόλος αντιπροσωπεύει πλέον το 17% του παγκόσμιου στόλου, γεγονός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση, αντιπροσωπεύοντας το 1/6 της παγκόσμιας χωρητικότητας».

Το αντιδραστικό αυτό αφήγημα πρωτοβγήκε στην δημοσιότητα από την ΕΕΕ, τα μέλη της οποίας διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή των πληρωμάτων με τα πλοία τους που εισέρχονται στην επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη.

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» αναχώρησε από την Ελλάδα στις 26 Φλεβάρη, δηλαδή βρίσκεται εκτός Ελλάδας 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα μας 52 ημέρες.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι η συμμετοχή της φρεγάτας θα είναι διαρκής για όσο διάστημα συνεχίζεται η πολεμική σύγκρουση.

Η αποστολή της φρεγάτας μεταξύ των άλλων είναι «η συνοδεία εμπορικών πλοίων στην περιοχή της επιχείρησης και η προστασία εμπορικών πλοίων από επιθέσεις».

Μαζί με την ελληνική φρεγάτα βρίσκονται και αντίστοιχα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας».

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει την χώρα και  το στρατιωτικό προσωπικό στους επικίνδυνους και εγκληματικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ. Αυτή την φορά στο όνομα των εφοπλιστικών συμφερόντων.

Το ημερήσιο κόστος ανάπτυξης εκεί της φρεγάτας φθάνει το  μισό εκατομμύριο ευρώ, δαπάνη που βαραίνει το εκάστοτε μέλος – κράτος δηλαδή τον ελληνικό λαό αφού δεν καλύπτεται από κάποιο ευρωενωσιακό κονδύλι!

Στο τέλος ο λογαριασμός που θα έρθει στον ελληνικό λαό θα ξεπεράσει κατά πολύ τις κακόφημες «ευεργεσίες και δωρεές τους» που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια από τα υπερκέρδη που έχουν αποκομίσει από την ασύδοτη επιχειρηματική δράση τους!

Και όλα αυτά για το πιο παρασιτικό τμήμα του εγχώριου κεφαλαίου, του οποίου η φορολογία επί των πλοίων ανέρχεται στο τερατώδες ποσόν των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ το έτος!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ