Χιλιάδες φοιτητές στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Ο Αγώνας για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα νικήσει!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Σήμερα 23/2 , πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Περίπου 1500 φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν, φωνάζοντας δυνατά συνθήματα που κατήγγειλαν την χουντο-εισβολή των ΜΑΤ στην κατειλημμένη Πρυτανεία, έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες αγωνιστές και έδειξαν πως η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα σταματήσουν τον αγώνα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό φοιτητικοί σύλλογοι, η OΚΔΕ, η ΣΣΠ, η Κίνηση δυνάμεων – φοιτητών για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας καθώς και εργατικά σωματεία, όπως ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, και το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ.

Η πολύωρη δυναμική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, το αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας που επικράτησε με την απελευθέρωση των συλληφθέντων και η προσπάθεια για επιστροφή της πορείας στην πρυτανεία αποτυπώνουν την αποφασιστικότητα αλλά και την ελπίδα που εναποθέτει η αγωνιζόμενη νεολαία στον αγώνα ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Για μία ακόμη φορά, σε όλη την διάρκεια της πορείας, οι συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ είχαν περικυκλώσει ασφυκτικά τους διαδηλωτές. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος της πορείας, κλούβες στην Εγνατία έφραξαν τον δρόμο, για να μην προσεγγίσουν οι φοιτητές το πανεπιστήμιο. Τελικά, η διαδήλωση ολοκληρώθηκε εκεί, με συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και στο νόμο έκτρωμα.

Τα δικαστήρια του Χουντοχοίδη αρνήθηκαν να δώσουν τακτική δικάσιμο στους 31 συλληφθέντες. Κρατήθηκαν εκδικητικά στα κρατητήρια της Γ.Α.Θ. όλο το βράδυ παραβιάζοντας κάθε μέτρο ασφαλείας ενάντια στην πανδημία και οδηγήθηκαν το πρωί στα δικαστήρια ως κοινοί εγκληματίες. Ο εισαγγελέας τους επέβαλε άμεση αυτόφωρη δίκη και πήραν αναβολή για να δικαστούν την Πέμπτη 25/2, ενώ οι δικογραφίες θα παραδοθούν στους δικηγόρους την Τετάρτη 24/2 το μεσημέρι! Χτυπημένοι από την αστυνομία συλληφθέντες παρέμεναν επί ώρες αβοήθητοι στην ασφάλεια. Όλοι οι συναγωνιστές με αλληλεγγύη και μαχητικότητα αντιμετώπισαν τις αστυνομικές πιέσεις και τράνταξαν το εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου με τα συνθήματά τους. Βγήκαν στις 3μμ με ψηλά το κεφάλι και ενώθηκαν με τους αλληλέγγυους διαδηλωτές στην πορεία που συνεχίστηκε από τα δικαστήρια στο κέντρο της πόλης.

Ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη είναι αγώνας όλης της κοινωνίας. Είναι δίκαιος και θα νικήσει. Οι εικόνες από την πρυτανεία του ΑΠΘ, είναι η «κανονικότητα» που η ΝΔ θέλει να επιβάλλει όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι, πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για την ανατροπή αυτού του νόμου, για το ξήλωμα όλων των αντεργατικών και αντιδημοκρατικών νόμων που η κυβέρνηση περνάει εν μέσω λοκ ντάουν.

Χρειάζεται να χτίσουμε παντού κέντρα αγώνα που να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στην εφαρμογή τουΜε όπλο την αυτοοργάνωση και την αποφασιστικότητά μας, με μια ενωτική πολιτική, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, να οργανώσουμε μια εξέγερση όλης της ελληνικής κοινωνίας. Για να ανοίξουμε τις σχολές μας και να σπάσουμε το «λοκντάουν» των αγώνων και της νεολαίας που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση και να ανατρέψουμε το νόμο. Με μια προοπτική ρήξης και ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του καθεστώτος που οικοδομείται από όλους τους μνημονιακούς.  Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για τη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα.

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΚΑΤΩ ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα χουντικά μέτρα για τα πανεπιστήμια.
  • ΟΧΙ σε δίδακτρα, διαγραφές, μειώσεις εισακτέων, βάση εισαγωγής.
  • Ριζική αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια Παιδεία και Υγεία. Λεφτά για τις κοινωνικές μας ανάγκες, όχι για αστυνομία, κάμερες, εξοπλισμούς.
  • Να ανοίξουν σχολεία και σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όχι στο «λοκντάουν» των αγώνων της νεολαίας!

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη

Μαθητική Αντεπίθεση