Aπό την “καθολική ασφάλεια” του προέδρου των πλουσίων, στις “κατσαρίδες” της Έβερτ

Νομοσχέδιο φίμωτρο και ενίσχυση της καταστολής στη Γαλλία, χυδαιότητες των οπαδών “του Νόμου και της Τάξης” στην Ελλάδα 

Η ούλτρα-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μακρόν εν μέσω της πανδημίας προχωράει στην ψήφιση ενός ακόμα κατάπτυστου νομοσχεδίου με τίτλο, «Νόμος καθολικής ασφάλειας», όπου εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία στην αστυνομία να καταστέλλει διαδηλωτές. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, με θράσος υποστήριξε ότι με τον νόμο «επαναβεβαιώνεται η ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας της πληροφόρησης και της προστασίας των δυνάμεων της τάξης». Εννοεί μάλλον ότι η ελευθερία της πληροφόρησης δεν αφορά τις δυνάμεις της τάξης. Σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του, ο Γάλλος υπουργός ξεκαθαρίζει ακόμα καλύτερα τα πράγματα: «Ο καρκίνος της κοινωνίας είναι ο μη σεβασμός της εξουσίας»!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, απαγορεύεται η οποιαδήποτε βιντεοσκόπηση αστυνομικού «εν ώρα δράσης», ενώ οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να παίρνουν την άδεια από την αστυνομία για να δημοσιοποιήσουν στιγμιότυπα από διαδηλώσεις. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 45.000 ευρώ πρόστιμο και 1 χρόνο φυλάκισης(!).

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων, των εργαζομένων και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια έχουν ξεγυμνώσει σε ολόκληρη τη γαλλική κοινωνία τη σαπίλα, τόσο της κυβέρνησης που έχει γαντζωθεί στην εξουσία, όσο και του μηχανισμού καταστολής, που δεν δείχνει κανένα έλεος οργανώνοντας πογκρόμ επιθέσεων με χημικά, αύρες, ακόμα και πλαστικές σφαίρες. Δεν είναι λίγες οι σκηνές ωμής βίας που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, αποκαλύπτοντας τις δολοφονικές επιθέσεις του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που με ζήλο χτίζει ο Μακρόν. Το νομοσχέδιο αυτό θα ανοίξει ένα νέο κύκλο ακόμα πιο στυγερών επιθέσεων, μιας και οι αστυνομικοί θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη ασυλία, καθώς δεν θα διατρέχουν το φόβο αναγνώρισης και χρήσης οπτικοακουστικού υλικού σε βάρος τους. Ο γαλλικός λαός, ωστόσο, δεν δίστασε να απαντήσει στο νομοσχέδιο με δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τη βουλή και σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας. Χιλιάδες διαδηλωτές έγιναν για άλλη μια φορά θύματα βίας από τις δυνάμεις καταστολής.

Ελλάδα: οι διαδηλώσεις στο στόχαστρο, όχι η πανδημία

Το όργιο βίας και καταστολής στην επέτειο του Πολυτεχνείου μάλλον ήταν μόνο η αρχή, αν κρίνουμε από την σχεδόν εμφυλιοπολεμική φρασεολογία στελεχών της κυβέρνησης και μη. Ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης, άλλωστε, ξεκαθάρισε τις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ λέγοντας σε σχέση με την πλήρη απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου ότι «θα το συνεχίσουμε αυτό… Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή». Αλίμονο όμως. Ποιοι καταργούν την κοινωνική ζωή κύριοι της κυβέρνησης; Oι διαδηλώσεις ή μήπως η ανεργία, οι μισθοί πείνας, οι τραπεζίτες που θα παίρνουν τα σπίτια έναντι πινακίου φακής;
Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να διαχειριστεί την πανδημία με γνώμονα την προστασία της υγείας και της ζωής του πληθυσμού, συνεχίζει να κάνει πώς δεν καταλαβαίνει. Είναι πραγματικά εκπληκτικό την ίδια ώρα που οι νεκροί τις τελευταίες μέρες είναι στους 100 κατά μέσο όρο καθημερινά να ακούμε δια στόματος του υπουργού επικρατείας ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος!

Άραγε είναι τυχαίες και οι δηλώσεις της «Κυρίας με Κ. κεφαλαίο» (όπως την χαρακτηρίζει ο Άδωνις) Έβερτ, που αποκαλεί τους αγωνιστές, τους νέους, τους εργαζομένους «τρωκτικά και κατσαρίδες»; Από που αλιεύουν άραγε αυτούς τους χαρακτηρισμούς οι «άριστοι»; Μήπως κατευθείαν από την πηγή, που δεν είναι άλλη από τους Ναζί; Eίναι εκπληκτική η ομοιότητα με κείμενα από τη ναζιστική Γερμανία, όπως στο παρακάτω απόσπασμα: «Δεν μπορούν να μας καταλάβουν, καθώς (οι Εβραίοι) αποτελούν πλάσματα του θεού. Και οι κατσαρίδες, όμως, αποτελούν πλάσματα του θεού, αλλά τις συνθλίβουμε».

Όσο η κρίση βαθαίνει, τόσο οι αστικές ελίτ παγκόσμια θα εξαπολύουν ακόμα πιο σκληρές επιθέσεις και τόσο ο λόγος και η πολιτική τους θα γίνεται πιο αυταρχική. Προσπαθούν να φορτώσουν την αποτυχία τους και την πλήρη ανικανότητα τους να διαχειριστούν την πανδημία και την οικονομική κρίση στη νεολαία, στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γι΄ αυτό χτίζουν ένα πάνοπλο κράτος Έκτακτης ανάγκης, με σκοπό να φιμώσουν κάθε μορφή αντίστασης και διεκδίκησης. Έτσι όμως δείχνουν μόνο την γύμνια τους… Χρέος μας είναι να τους σταματήσουμε.