5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες. Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα Τρίτη 18/9

Με αγώνες να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό

Καμία ανοχή – Κανένας χώρος για τους φασίστες και αντιδραστικούς

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα: Τρίτη 18/9

Αθήνα: 17:30, Κερατσίνι, μνημείο Παύλου Φύσσα

Θεσσαλονίκη: 18:00 στην Καμάρα

 –

Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Ο Παύλος ήταν γιος εργατών, είχε εργαστεί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος μαζί με τον πατέρα του, έγινε γνωστός από τα hip hop τραγούδια του με πολιτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο, συμμετείχε συχνά σε συναυλίες αλληλεγγύης. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να μπει στο στόχαστρο του ναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή, που εκείνη την περίοδο υλοποιούσε ένα σχέδιο κλιμάκωσης και αναβάθμισης της δράσης του (δολοφονικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών, αγωνιστών, κ.λπ.) και με άμεση ενίσχυση από την κυβέρνηση Σαμαρά επεδίωκε πιο καθαρά έναν πρωταγωνιστικό κατασταλτικό ρόλο σε βάρος του εργατικού κινήματος.

Η δολοφονία πυροδότησε ένα ογκώδες κύμα οργής και αντίδρασης των εργαζόμενων και νέων ενάντια στον φασισμό, ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά να σπάσει την μακρά περίοδο δικαστικής, αστυνομικής και πολιτικής ασυλίας των φασιστών, να προχωρήσει σε συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, μετά από 5 χρόνια, η στάση του κράτους απέναντι στην ΧΑ είναι σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα. Η τυφλή αστική δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο μέχρι και τον δολοφόνο του Παύλου (με δήθεν περιοριστικούς όρους), η δίκη καρκινοβατεί για τρίτη χρονιά χωρίς την παρουσία των 69 κατηγορουμένων, η ΧΑ παραμένει ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η ξεπουλημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, με την τυχοδιωκτική της πολιτική έχει γίνει επικίνδυνη και αποκρουστική. Ευθυγραμμίζεται με τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ–ΝΑΤΟ, που έχουν αιματοκυλίσει τον πλανήτη, εμπλέκεται ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς, δαπανά δισ. για εξοπλισμούς ενώ ο λαός πεινάει, κλείνει συμφωνίες (π.χ. Συμφωνία Πρεσπών) που αφενός εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ, αφετέρου αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, σιγοντάρουν τους εθνικιστές/χρυσαυγίτες με στόχο αυτοί να ανακτήσουν σιγά σιγά τον χώρο τους (στην πολιτική και στον δρόμο), εκμεταλλευόμενοι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, δίπλα σε νεοδημοκράτες και κάθε λογής «μακεδονομάχους». Επαναφέρει με γοργούς ρυθμούς το Κράτος Εκτατής Ανάγκης, όπου εθνικιστές, χρυσαυγίτες, αντιδραστικοί κάθε λογής –και κυρίως γύρω από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς– θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο. Άλλωστε φάνηκε πεντακάθαρα από τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε φρούριο ενόψει της ΔΕΘ. Έτσι, προετοιμάζει ακόμα πιο αντιδραστικές εξελίξεις, ακόμα μεγαλύτερη αντιδημοκρατική αναδίπλωση, ώστε να διασωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός από την τεράστια κρίση του με συντριπτικά χτυπήματα στο εργατικό κίνημα.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους, πρέπει να τελειώσουμε με τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτές οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Έχουν φωλιάσει σε αστυνομία, στρατό, δικαστικό μηχανισμό. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας την «τάξη και ασφάλεια» για κάθε μαυραγορίτη εργοδότη. Είναι απαραίτητοι για την καλλιέργεια διαιρέσεων και μίσους στο εσωτερικό της εργατικής τάξης, ώστε να είναι ανήμπορη ενάντια στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές, ενάντια στα Μνημόνια, την απειλή του πολέμου, το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος, την ενότητα και οργάνωση των αγώνων, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, ενάντια σε κάθε φασίστα – είτε άθλιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό, είτε ναζιστή χρυσαυγίτη.

Να σαπίσουν στη φυλακή για πάντα οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι.

Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό – Διεθνισμός των εργατών και των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις. Όχι στους εξοπλισμούς.

Ενάντια στον ρατσισμό. Ανοιχτά σύνορα, με ασφαλή και οργανωμένη διέλευση, ενάντια στις ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ. Άσυλο στους πρόσφυγες, χαρτιά στους μετανάστες.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ