Θεσσαλονίκη: ΟΛΟΙ στην Αντιπολεμική Συγκέντρωση – Παρασκευή 14/9, 7μμ, Ι. Δραγούμη (παραλία) – Έξω το αμερικάνικο πολεμικό πλοίο και οι εμπρηστές του πολέμου!

ΕΞΩ  ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ και οι εμπρηστές του Πολέμου αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές από την Θεσσαλονίκη

Μέτωπο ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ιμπεριαλισμό!

Για την Ενότητα και Αντεπίθεση του εργατικού κινήματος!

Στη φετινή ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ. Η αμερικάνικη σημαία που κυματίζει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πρέπει να υπενθυμίζει στους εργαζόμενους και τη νεολαία τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης και του ελληνικού καπιταλισμού. Που στοιχίζεται πλήρως με τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ–ΝΑΤΟ , που έχουν αιματοκυλίσει τον πλανήτη και την περιοχή (Συρία κ.ά.). Τους προσφέρουν γη και ύδωρ με τις βάσεις (Σούδα, Ανδραβίδα, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη), εμπλεκόμενοι ενεργητικά στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Βαθαίνουν τις συμμαχίες με τα αιματοβαμμένα καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Δαπανούν δις για νέους υπερσύγχρονους εξοπλισμούς, την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει. Οξύνουν την αντιπαράθεση με την Τουρκία, παίζοντας ξανά το παιχνίδι των ΗΠΑ, ρισκάροντας μια σύγκρουση. Τέλος, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, από τη μία εξυπηρετούν και πάλι τα συμφέροντα των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ, από την άλλη βοηθάνε τους εθνικιστές και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γειτονική Μακεδονία.

Η αντιπαράθεση του εργατικού κινήματος με ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ΝΔ, όλα τα τυχοδιωτικά, επικίνδυνα επιτελεία του ελληνικού καπιταλισμού, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ–ΝΑΤΟ, που θέλουν τα Βαλκάνια μια τεράστια στρατιωτική βάση, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Κανένας εργαζόμενος και νέος να μην πέσει στην παγίδα του εθνικισμού και των «εθνικών συμφερόντων». Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από καμία τυχοδιωκτική «αναβάθμιση» του ελληνικού καπιταλισμού, από τα συμφέροντα των καπιταλιστών στους αγωγούς της ενέργειας, που γι’ αυτά μας θέλουν κρέας για τα κανόνια.

Μόνο πραγματικό συμφέρον μας είναι η υπεράσπιση και επέκταση των εργατικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλουμε τέλος στην αδράνεια και αναμονή, στην απόγνωση και ματαιότητα όπου μας θέλουν να βουλιάξουμε για να συνεχιστούν ανεμπόδιστα τα μνημόνια. Να επιλέξουμε το μόνο ρεαλιστικό δρόμο: ανασυγκρότηση–ανασύνθεση του εργατικού κινήματος, Ενότητα στους Αγώνες και Αγώνας για την Ενότητα. Ενάντια σε κάθε ξεπούλημα και διαίρεση της αστικοποιημένης γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, που έχει ταχθεί υπέρ των Μνημονίων και των «Μένουμε Ευρώπη». Στα παχιά «ταξικά» λόγια χωρίς αντίκρισμα, στον καταστροφικό σεχταρισμό του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Για ένα νέο γύρο αγώνων, που θα γκρεμίσει το καθεστώς των Μνημονίων και όλες τις δυνάμεις που τα εφάρμοσαν. Που θα βάλει τις βάσεις για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει ένα «αντίστροφο μνημόνιο» σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Ώστε να αρχίσουν να επουλώνονται οι πληγές, να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, οικολογικές καταστροφές πόλεμο. Μία κοινωνία σοσιαλιστική.

 – Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των Αμερικανών

 – Ενάντια σε πόλεμο και εθνικισμό – Διεθνισμός των εργατών και των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις. Όχι στους εξοπλισμούς. Καμιά εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις. Κάτω ο αντιδραστικός άξονας με Ισραήλ–Αίγυπτο–Κύπρο.

Μόνη διέξοδος οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας

Ενάντια σε Μνημόνια Διαρκείας, Εθνικισμό, Πόλεμο, Ιμπεριαλισμό

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ