Ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ: Πρώην ΠΑΣΟΚοι και απόστρατοι αξιωματικοί στην πρώτη γραμμη

ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Από την Εργατική Πάλη Απριλίου

Στις 1/4 ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Παρά τις προεκλογικές φαμφάρες περί «αντισυστημικής ψήφου», την επίκληση στους αγώνες και τον σοσιαλισμό, οι υποψήφιοί του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές δεν αποτελούν την «ταξική επιλογή» που ευαγγελίζεται το κόμμα. Δε θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο με τη γραμμή της «υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εθνικής κυριαρχίας», της επισήμανσης της «τουρκικής επιθετικότητας» και των ολοένα πιο συστημικών θέσεών σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η ευκολία με την οποία το ΚΚΕ ενσωματώνει πολιτικούς προερχόμενους από τον χώρο των μνημονιακών αστικών κομμάτων και από τις δυνάμεις καταστολής δεν είναι βέβαια μόνο αποτέλεσμα της σύμπτωσης απόψεων με όλους αυτούς σε πολλά θέματα. Το ΚΚΕ επιχειρεί να προσελκύσει ό,τι μπορεί από την «πατριωτική» ψήφο. Οι πρώην πασόκοι που δεσπόζουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αλλά και οι απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας είναι μια απόπειρα να διατηρηθούν τα εκλογικά του ποσοστά με κάθε τίμημα.

Οι υποψήφιοι που αναδεικνύουν την ρεφορμιστική, ολίγον μνημονιακή και πατριωτική κατρακύλα του ΚΚΕ είναι:

Αγγέλου Γιάννης: απόστρατος συνταγματάρχης, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ για 36 χρόνια, που συμμετείχε στην μνημονιακή κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι το 2011 και στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη-τραπεζίτη Παπαδήμου για περίπου 2 μήνες. Υπηρέτησε στη μονάδα παρακολούθησης και αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου, στη Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού!

Βίκυ Αράπη – Καραγιάννη: Πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ που είχε συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και έμεινε σε αυτό για πολλά χρόνια μέχρι να μεταπηδήσει στο ΔΗΚΚΙ στο οποίο έμεινε μέχρι το 2009.

Γιάννης Βάγγος: Eπίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και αγροτοσυνδικαλιστής

Νατάσσα Παναγιωτάρα: μέλος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ μέχρι το 2013. Ως μέλος της ΠΑΣΚΕ διετέλεσε και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας.

Μιχάλης Σοφικίτης: απόστρατος ταξίαρχος που υπηρέτησε και ως διευθυντής στρατονομίας του ΓΕΣ. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της «Κίνησης για την Εθνική Άμυνα», μιας πατριωτικής ένωσης απόστρατων η οποία, μαζί με την «Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών», αποτελούν συνδικαλιστικούς σχηματισμούς του ΚΚΕ στους απόστρατους στρατού και αστυνομίας.

Γιώργος Πομάσκι: προπονητής στίβου που υπερασπίστηκε την αθλήτρια του, Βούλα Παπαχρήστου, αποδίδοντας σε «παιδικό λάθος» το διαβόητο ρατσιστικό σχόλιό της ότι «με τόσους αφρικανούς στην Ελλάδα, τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό». Η σχέση της αθλήτριας με τον Ηλία Κασιδιάρη και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, ήταν, όπως υποστήριξε μια «τρέλα» της στιγμής…

Δημήτρης Σπαρτινός: υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΝ έως το 2012 και του ΣΥΡΙΖΑ έως τον Αύγουστο του 2015, όταν και αποχώρησε.

Το ψηφοδέλτιο «στολίζει» με την παρουσία της η Σεμίνα Διγενή, πρωτοπόρα της trash tv στην Ελλάδα. Για χάρη της τηλεθέασης καλούσε στις εκπομπές της δολοφόνους σατανιστές, παιδοκτόνους και κάθε είδους λούμπεν στοιχεία.