ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις πλατείες, στους δρόμους – Κάθε μέρα, μέχρι τη νίκη

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Να φύγουν Κυβέρνηση – Τρόικα – Μνημόνια

Διαγραφή του Χρέους

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73». Βροντοφωνάζοντας αυτό το σύνθημα, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στις 15/6 παρέμειναν αποφασισμένοι στην πλατεία Συντάγματος, την ξαναπήραν στα χέρια τους για να παραμείνει ελεύθερη για το λαό, παρά το όργιο καταστολής, τους τόνους χημικών και δακρυγόνων, τις επιθέσεις των ορδών ΜΑΤ και Δίας.

Πάνω από 22 μέρες τώρα, το δημοψήφισμα των δρόμων, το μόνο αυθεντικό, έχει βγάλει ξεκάθαρη ετυμηγορία: Δεν μας αντιπροσωπεύει κανένας τους! Να φύγουν όλοι, μαζί με τα Μνημόνια και την Τρόικα! Και πρώτος ο θίασος των δoσίλογων του Παπανδρέου, που νομίζει ότι μπορεί ακόμα να παίζει γελοία πολιτικά παιχνίδια και να μας χλευάζει.
Η μισητή κλίκα του Παπανδρέου καταρρέει μέρα με τη μέρα. Σύντομα θα αναγκαστεί να πάει στο «σπίτι» του. Η χαρά είναι δικαιολογημένα μεγάλη. Όμως προσοχή. Όσες εκλογές κι αν κάνουν, καμία κυβέρνηση (της ΝΔ, «οικουμενική», με «προσωπικότητες» ή «τεχνοκράτες» κλπ.) δεν μπορεί και δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί στα μάτια των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας – όλων εμάς που παλεύουμε ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα, για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, ενάντια στην αφόρητη κατάσταση της κρίσης και χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού, των απανωτών μνημονίων και βάρβαρων μέτρων.

Να θάψουμε το «Μνημόνιο 2» της λεηλασίας και της εξαθλίωσης

Με το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» / Μνημόνιο ΙΙ, που η δοσίλογη κυβέρνηση της Τρόικας έχει φέρει στη Βουλή, σχεδιάζουν να μας αρπάξουν πάνω από 78 δις, με:

– Μια τεράστια και άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή: μεταφορά όλων σχεδόν των προϊόντων/υπηρεσιών στον ανώτατο συντελεστή 23% του ΦΠΑ, επιβολή φόρου σχεδόν σε όλα τα ακίνητα, αύξηση τελών κυκλοφορίας, κατάργηση όλων σχεδόν των φοροαπαλλαγών (ιατρικά έξοδα, δόσεις στεγαστικού δανείου κ.α.).

– Τη μετατροπή των εργαζόμενων σε δουλοπάροικους: κατάργηση των υπερωριών, πλήρης ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και μάλιστα με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα και γενίκευση των ατομικών συμβάσεων.

– Κάθετες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με την κατάργηση όλων σχεδόν των επιδομάτων. Μείωση των μισθών κατά πολλές εκατοντάδες ευρώ τον χρόνο, λόγω… αλληλεγγύης(!!!) προς τους άνεργους.

– Περικοπή των επικουρικών, ακόμη και των συντάξεων των 300 ευρώ του ΟΓΑ και νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο το Σεπτέμβριο.

– Σφαγή στις δαπάνες για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, τα επιδόματα ανεργίας, την παιδεία-υγεία (που σημαίνουν μαζικό κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων), τα φάρμακα. Οι ανασφάλιστοι (πάνω από 2,5 εκ.) και οι μετανάστες αποκλείονται από τα νοσοκομεία και οδηγούνται στη σφαγή.

Και βέβαια ξεπουλάνε όλη τη δημόσια περιουσία, για να εισπράξουν 50 δις: το νερό, το ρεύμα, τις συγκοινωνίες, τους δρόμους και τα λιμάνια, αλλά και πάρκα, μνημεία, δάση, παραλίες νησιά!

Με το Μνημόνιο ΙΙ, διαλύεται εντελώς η οικονομία και η ίδια η κοινωνία. Οι μισθοί θα πέσουν επιπλέον κατά 30-40%. Οι άνεργοι έχουν στην πραγματικότητα ήδη ξεπεράσει το 1,2 εκ., στο τέλος του 2011 θα είναι πάνω από 1,5 εκ. Μαζί με τους υποαπασχολούμενους, θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία μιας κατεστραμμένης κοινωνίας. Στους νέους, η ανεργία είναι στο 42,5% και σύντομα θα ξεπεράσει το 50%, ποσοστά επιπέδου Αιγύπτου και Τυνησίας! Κι αυτά μέχρι το επόμενο μνημόνιο, που θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια, αφού και η αποτυχία του Μνημονίου ΙΙ είναι βέβαιη, όπως και η όξυνση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Η απάντησή μας: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Μας εκβιάζουν με το δίλημμα «Μνημόνιο ΙΙ ή Χρεοκοπία». Το Μνημόνιο ΙΙ οδηγεί μόνο σε μια κοινωνία ερειπίων. Από την άλλη, αν επιστρέψουμε στην δραχμή, τότε πράγματι οι μισθοί μας θα μειωθούν επιπλέον κατά 30-50%, ο ελληνικός καπιταλισμός θα περάσει από ένα τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων, παιδεία, υγεία και ασφάλιση θα καταρρεύσουν κλπ. Είτε λοιπόν «σωθούμε» και παραμείνουμε στο ευρώ (για όσο παραμείνουμε) είτε «χρεοκοπήσουμε», αυτό που μας περιμένει είναι η βαρβαρότητα. Ανάμεσα στην Σκύλα των Μνημονίων και στη Χάρυβδη της χρεοκοπίας, ένας δρόμος μας μένει: η ανειρήνευτη πάλη για τα δικά μας συμφέροντα ενάντια σε μια χούφτα ελλήνων και ευρωπαίων επιχειρηματιών και τραπεζιτών. Ή αυτοί ή εμείς. Για να φύγει όλο αυτό το χρεοκοπημένο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Για ν’ αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω τον πλούτο που παράγουμε, όσα μας λεηλάτησαν για να φτιάξουν τις αμύθητες περιουσίες τους, όπως τα 600 δις (πολύ παραπάνω από το δημόσιο χρέος) των καταθέσεων των ελλήνων πλουσίων στις ελβετικές τράπεζες. Για να κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή μέσα από τη δική μας αλληλεγγύη και οργάνωση, για ν’ ανοίξουμε τον δρόμο σε μια άλλη κοινωνία, με επίκεντρο τις ανάγκες μας, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

Το πρώτο βήμα είναι να ρίξουμε αυτή την άθλια και ετοιμόροπη κυβέρνηση (είτε προλάβει να ψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ είτε όχι). Αν τσακίσουμε τα αρπακτικά χέρια που απλώνουν πάνω στη ζωή και στο μέλλον μας, αν τους «σπάσουμε» τα πόδια και τα πλευρά, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα νιώσει καυτή την ανάσα μας αν τολμήσει να ξαναφέρει τέτοια μέτρα.

Η επίσημη ρεφορμιστική αριστερά (ΚΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), παράλυτη μπροστά στις ανάγκες οργάνωσης και γιγαντώσης του αγώνα μας, το μόνο που κάνει είναι να ζητιανεύει εκλογές. Ειδικά το ΚΚΕ επιτίθεται με κάθε είδους συκοφαντία σ’ αυτό το τεράστιο κίνημα ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-Τρόικας.

Γι’ αυτό χρειάζεται να μαζικοποιήσουμε και να ενισχύσουμε το κίνημα των πλατειών, να ενισχύσουμε την περικύκλωση της Βουλής και άλλων δημόσιων κτηρίων σ’ όλες τις πόλεις. Να παλέψουμε για να κηρυχτεί παντού Γενική Απεργία Διαρκείας, παραλύοντας πλήρως την οικονομική ζωή της χώρας. Για να πετύχει μια τέτοια απεργία, θα πρέπει να την οργανώσουμε εμείς «απ’ τα κάτω», όχι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έχει παραλύσει τα συνδικάτα μας. Δεν πρόκειται να φύγουμε απ’ τις πλατείες, να σταματήσουμε την περικύκλωση της Βουλής, να δουλέψει τίποτα σ’ αυτή τη χώρα, αν αυτή η δοσίλογη κυβέρνηση της Τρόικας δεν φύγει!

Άμεση Απελευθέρωση των Συλληφθέντων

Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Εθνικοποίηση κάθε επιχείρησης που κλείνει ή απολύει, δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών και λειτουργίας της κάτω από εργατικό έλεγχο. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5νθήμερο-7ωρο.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εργατικός έλεγχος στις τιμές και άμεση μείωσή τους.
Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. Στόχος μας 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας.

Αύξηση των κοινωνικών δαπανών, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, πρόγραμμα οικοδόμησης σχολείων, νοσοκομείων, εργατικών-λαϊκών κατοικιών και προστασίας του περιβάλλοντος, μείωση των δαπανών για στρατό και αστυνομία.

Άμεση επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλεμμένων και των οφειλών κράτους και εργοδοτών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

Διαγραφή του χρέους.

Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ