Δεν φεύγουμε από τις πλατείες και τους δρόμους

αν δεν φύγουν Κυβέρνηση – Τρόικα – Μνημόνια

Η κυβέρνηση του Παπανδρέου/Τσολάκογλου νομίζει ότι με τη φασιστική βία των ΜΑΤ και 155 δοσίλογους/βουλευτές θα μπορέσει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τα άλλα βάρβαρα μέτρα που ακολουθούν. Είναι βαθιά γελασμένοι, τόσο αυτοί όσο και οι ιμπεριαλιστές υπερασπιστές τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις δυο μέρες της Γενικής Απεργίας εκτυλίχθηκαν πολύωρες και σκληρές μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος και στο κέντρο της Αθήνας. Η αποφασιστικότητα χιλιάδων κόσμου ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής, οι οποίοι μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο φασιστικοί και αλαζονικοί, είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια του κινήματος και συνολικά των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Κάθε μέρα που περνάει, η λαϊκή οργή φουντώνει ενάντια στην κοινοβουλευτική χούντα, σ’ αυτή τη φαρσοκωμωδία «δημοκρατίας» – και δεν θ’ αργήσει η ώρα που θα τη σαρώσει μαζί με τους μισητούς μηχανισμούς της, όσο σιδηρόφραχτοι κι αν εμφανίζονται.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κέντρο το Σύνταγμα, για να απλώσουμε μια εξέγερση παντού, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Για να τσακίσουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση – και όποια άλλη τολμήσει να ξαναφέρει τέτοια μέτρα. Για να κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή μέσα από τη δική μας αλληλεγγύη και οργάνωση, για ν’ ανοίξουμε τον δρόμο σε μια άλλη κοινωνία, με επίκεντρο τις ανάγκες μας, δημοκρατική, ριζοσπατική, σοσιαλιστική. Δεν πρόκειται να φύγουμε απ’ τις πλατείες, να σταματήσουμε τις περικυκλώσεις της Βουλής, να δουλέψει τίποτα σ’ αυτή τη χώρα, αν αυτή η δοσίλογη κυβέρνηση της Τρόικας δεν φύγει!

Άμεση Απελευθέρωση των Συλληφθέντων

Αφοπλισμός των ΜΑΤ και όλων των ειδικών σωμάτων-συμμοριών της Αστυνομίας (Δίας κλπ.)

Να απαγορευτεί η χρήση χημικών

Διαγραφή του Χρέους

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ