Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Εργατική Πάλη

επ εισαγωγη

Σειρά: Οικονομία

Χρονολογία έκδοσης: Μάης 2015

Μετά την εξάντληση της πρώτης έκδοσης, οι εκδόσεις «Εργατική Πάλη» επανεκδίδουν το βιβλίο «Εισαγωγή στην πολιτική οικονομία». Είναι ίσως το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο που έχει εκδοθεί στη χώρα μας πάνω σε αυτό το θέμα. Η μελέτη της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την συγκρότηση των αγωνιστών, για να γνωρίσει κάποιος τον Μαρξισμό γιατί αποτελεί βασικό συστατικό μέρος της μαρξιστικής θεωρίας.

Το βιβλίο αυτό είχε εκδοθεί και παλαιότερα (από άλλες εκδόσεις) αλλά έλειπαν σημαντικά κομμάτια. Όσα σχετίζονταν -άραγε κατά τύχη- με τον Λ. Τρότσκι, την πολιτική των σταλινικών και τη Διαρκή Επανάσταση. Η παρούσα έκδοση είναι πλήρης και δίνει ολοκληρωμένα τις απόψεις των συγγραφέων.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΛ ΤΡΟΤΣΚ

Σειρά: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία Έκδοσης: Μάης 2015

Η ιστορία των πολιτικών οργανώσεων με κομμουνιστική, σοσιαλιστική ή εργατική αναφορά γύρω ή σε αντίθεση με το ΣΕΚΕ-ΚΚΕ ξεκινάει από πολύ νωρίς, ήδη από το 1918. Οι διαφωνίες σχετικά με την πολιτική γραμμή που θα έπρεπε να ακολουθήσει το νεοσύστατο κόμμα από τη μια και οι διαφορετικές προσεγγίσεις της ελληνικής κοινωνίας από την άλλη δημιούργησαν τριβές που παρήγαγαν διαγραφές και διασπάσεις. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετασθούν στο σύνολό τους όλες αυτές οι οργανώσεις, η δράση τους, οι απόψεις τους, οι διαφωνίες τους και ο ρόλος τους στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου.

Η παρούσα συλλογική εργασία στρέφει την προσοχή της σ” ένα ρεύμα που εμφανίστηκε στο εσωτερικό του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, εξοστρακίστηκε από αυτό και στη συνέχεια θέλησε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του. Είναι η ελληνική Αριστερή Αντιπολίτευση μέσα από την οποία γεννήθηκε ένα ιδιαίτερο πολιτικό και ιδεολογικό ρεύμα, το τροτσκιστικό, που στα διαμορφωτικά για την Αριστερά χρόνια του Μεσοπολέμου επεδίωξε, και μάλιστα με αξιώσεις, να γίνει η ηγεμονική αριστερή πολιτική δύναμη. Για πλείστους λόγους, που παρουσιάζονται συνοπτικά στις σελίδες αυτού του βιβλίου, δεν τα κατάφερε. Όμως, συνέχισε και συνεχίζει να υπάρχει και να δρα ως ένας σημαντικός πόλος της Αριστεράς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Οι εκδόσεις “Εργατική Πάλη” επανεκδίδουν αυτό το σημαντικό βιβλίο που έχει εξαντληθεί. Ευχαριστούμε τους συγγραφείς Δημήτρη Κατσορίδα, Δημήτρη Λιβιεράτο και Κώστα Παλούκη καθώς και τις εκδόσεις “Φιλίστωρ” για την άδεια που μας έδωσαν για αυτήν την έκδοση.