Δολοφονία 28χρονης στο κατώφλι του Α.Τ. Αγ. Αναργύρων

Αναδημοσίευση από την Εργατική Πάλη Μαΐου 2024

Άλλη μια δολοφονία γυναίκας, η πέμπτη μέσα στο 2024, έλαβε χώρα, αυτή τη φορά έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγ. Αναργύρων. Η 28χρονη εργαζόμενη σε συνεργείο καθαρισμού μετέβη εκεί για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της που απειλούσε τη ζωή της.

Η κακοποιημένη στο παρελθόν γυναίκα  ζήτησε στο τμήμα να επιστρέψει στο σπίτι της με τη συνοδεία περιπολικού διότι φοβόταν να γυρίσει μόνη της. Με μια αδιάφορη αντιμετώπιση και την εξευτελιστική απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί», την ανάγκασαν να φύγει για να καλέσει την Άμεση Δράση… δηλαδή πάλι την αστυνομία! Ο 39χρονος δράστης την μαχαίρωσε 5 φορές ακριβώς έξω από το τμήμα, μπροστά στον φρουρό που με τα χέρια στις τσέπες παρακολουθούσε τη δολοφονία. Την ώρα που κείτονταν νεκρή η γυναίκα, η αξιωματικός υπηρεσίας πήρε για πρώτη φορά τα στοιχεία του συνοδού της 28χρονης και του θύματος…!

Η εγκληματική αδιαφορία και αναλγησία της αστυνομίας αποδεικνύουν ότι «η Υπηρεσία Προστασίας του Πολίτη» δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων αλλά με την προστασία της αστικής ελίτ και του σάπιου συστήματος που υπηρετούν. Καμία μέριμνα δεν υπήρξε για την προστασία του θύματος. Η συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, των ξεπουλημένων ΜΜΕ και της ίδιας της αστυνομίας να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους ήταν μνημειώδης. Το «μένος» των καναλιών γρήγορα μετατράπηκε σε μια νέα μονταζιέρα που προσπαθούσε να αποσείσει κάθε ευθύνη από την αστυνομία. Έκαναν λόγο για «λάθη που οφείλονται στην απειρία» και κατέληξαν στην ανάγκη πρόσληψης νέων αστυνομικών!

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η αδιαφορία τους να υπερασπιστούν την ανθρώπινη ζωή. Ο ρόλος και η εκπαίδευση των οργάνων καταστολής (πέρα από την προστασία των «επιφανών πολιτών» της αστικής ελίτ) είναι οι δολοφονικές επιθέσεις, συλλήψεις, βασανιστήρια φοιτητών, μεταναστών και αγωνιστών, η εφαρμογή ενός ολοένα και πιο σκληρού αστυνομοκρατούμενου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Προσπάθεια υπόθαλψης παιδοβιαστών από εισαγγελείς και αστυνομικούς (12χρονη στα Σεπόλια)! Δολοφονίες γυναικών στο κατώφλι των αστυνομικών τμημάτων! Υποκρισία, Ασυδοσία, Ατιμωρησία! Αυτή είναι η πραγματική φύση του σάπιου νεοφιλελεύθερου συστήματος, που δεν μπορούν να φτιασιδώσουν τα σεμινάρια Χρυσοχοΐδη περί ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛ.ΑΣ, τα «panic buttons» και οι καμπάνιες «Σπάσε τη Σιωπή».