Αγώνας σε κάθε γειτονιά

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11, 12:00, ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗΣ

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία βιώνουμε μια ασφυκτική οικονομική κατάσταση βυθισμένη όλο και περισσότερο στην φτώχεια και στην ανασφάλεια. Το εθνικό σύστημα υγείας βουλιάζει, και οι μνημονιακοί κανίβαλοι της κυβέρνησης προετοιμάζουν το ξεπούλημα του σε ιδιώτες. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι απειλούνται από την ραγδαία αύξηση των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και του ρεύματος. Η μόνη λύση που έχει να προφέρει η κυβέρνηση είναι το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες- αρπακτικά φέρνοντας νέες τρομακτικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και οδηγώντας σε νέες ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά! Συνολικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα έχει εκτοξευθεί, με καθημερινές ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις. Ενδεικτικά, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 20% και το φυσικό αέριο 72,3%! Όσο για τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας, ενώ η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θα υπάρξουν και μεγαλύτερες αυξήσεις! Την ίδια στιγμή, αυτή η άθλια και επικίνδυνη κυβέρνηση «αύξησε» τον κατώτατο μισθό κατά 2%, δηλαδή δεν φτάνει ούτε για ένα κουλούρι την ημέρα! Ήδη πολλά νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας και η αύξηση των τιμών θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα. Παράλληλα, η πανδημία επελαύνει με 15.000 νεκρούς και 2.000 κρούσματα καθημερινά. Μια ζοφερή κατάσταση μας περιμένει εάν δεν προετοιμαστούμε και οργανωθούμε.

 Το επιτελικό κράτος που διατυμπανίζουν οι μνημονιακοί του Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει εξελιχθεί σε ένα επιτελικό μπάχαλο. Δίνουν πακτωλούς χρημάτων για την ενίσχυση της αστυνομίας και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ενώ την ίδια ώρα πετάνε ψίχουλα δήθεν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, η κοινωνία θα απειλείται με εξαθλίωση, φτώχεια και καταστολή. Μέχρι χθες, αγωνιούσαμε αν θα έχουμε νεκρό στη Ν. Σμύρνη ή σε κάποιο άλλο σημείο όπου εφορμούν οι δυνάμεις καταστολής. Τώρα, ο νεκρός 18χρονος Ρομά – αύριο κάποιος άλλος, πάντα από τους «από κάτω», εργάτης, άνεργος, νέος Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν μπορούμε να τους ανεχθούμε άλλο- πρέπει να τους διώξουμε! Η μεγαλειώδης νίκη των εργαζομένων της e- food, οι αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και οι αγώνες των ναυτεργατών της Cosco δείχνουν ότι με την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε απέναντι στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά Ν/Σ. Nα οργανώσουμε τους αγώνες μας και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στα σωματεία σε κάθε χώρο εργασίας και σε επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχουν σωματεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση!

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια
  • Καλούμε όλους τους κατοίκους της Δάφνης σε λαϊκή συνέλευση

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

[email protected]