Ιωάννινα: Φασιστική επίθεση με μολότοφ στα γραφεία της ΕΣΕ – Η τρομοκρατία της εργοδοσίας του Μarket In δεν θα περάσει!

Τα φασιστοειδή του Ράμου και η εργοδοσία δεν τρομοκρατούν κανέναν

Τα ξημερώματα της 15ης Δεκεμβρίου, μεταφερόμενοι από άλλες πόλεις μπράβοι-χρυσαυγίτες που προσέλαβε η εργοδοσία του «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», επιτέθηκαν θρασύδειλα με μολότοφ στα γραφεία της ΕΣΕ στα Ιωάννινα. Η επίθεση αυτή ήταν μια συνέχεια των τραμπουκισμών των ίδιων μπράβων, έξω από το σούπερ μάρκετ στις 14 Δεκέμβρη, ημέρα της Γενικής Απεργίας, για να διαλύσουν την απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κατάστημα.

Μετά τις μηνύσεις, την αστυνομία και τις συλλήψεις ενάντια σε απολυμένους, αλληλέγγυους και συνδικαλιστές, η εργοδοσία του Ράμου εμπλουτίζει το αντεργατικό της οπλοστάσιο, με πληρωμένους τραμπούκους αυτή τη φορά. Αυτή είναι η απάντηση της εργοδοσίας απέναντι στους απολυμένους εργαζόμενους των σουπερμάρκετ «Καρυπίδης»: Αντί να τους προσλάβει και να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους, προτιμά να προσλαμβάνει μπράβους για να χτυπάνε και να τρομοκρατούν.

Την επομένη το πρωί, 15 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο της πόλης ως απάντηση στις επιθέσεις της εργοδοσίας. Οι μπράβοι της εργοδοσίας αυτή τη φορά παρέμειναν κρυμμένοι και δεν ξεμύτισαν έξω από το σουπερμάρκετ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μπλοκ με πανό από την ΕΣΕ, την ΟΚΔΕ και την ΑΤΤΑCK.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, που ανήκει στο ΠΑΜΕ, δεν ήρθε στη συγκέντρωση που η ίδια είχε καλέσει 2 ημέρες πριν, και κάλεσε σε συγκέντρωση σε παρακείμενη πλατεία 200 μέτρα μακριά από το «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ». Η κίνηση αυτή δείχνει πλήρη ανικανότητα ή και αδιαφορία να αντιμετωπιστεί πραγματικά η επίθεση της εργοδοσίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους, να συντρίψουν δηλαδή το βιοτικό τους επίπεδο και τα εργασιακά δικαιώματα. Για να το πετύχουν αυτό καταφεύγουν σε κάθε μέσο. Ποινικοποιούν τους εργατικούς αγώνες, το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν και νέα σκληρά μέτρα και αυτό απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες δόσεις τρομοκρατίας μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και έξω από αυτούς. Στην περίπτωση του “ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ” δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να καταφύγουν και σε εγκληματικές ενέργειες, όπως η επίθεση στα γραφεία της ΕΣΕ.

Απάντηση μας πρέπει να είναι οι μαχητικοί-ενωτικοί-ανυποχώρητοι αγώνες μας. Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές, συνελεύσεις και απεργίες να τσακίσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία, τα μνημόνια και το κράτος Έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας, των δικαστών και των τραμπούκων. Να επιβάλλουμε παντού το δίκιο των εργαζομένων.

– ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

– ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

– Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ