16-18/9 Διαδηλώσεις μνήμης & αγώνα για τον Παύλο Φύσσα! Με Αγώνες να τσακίσουμε τον φασισμό

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ Χρυσαυγίτικο και ΜνημονιακόΌΌ;

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 16 Σεπτέμβρη – 11πμ – Άγαλμα Βενιζέλου
Αθήνα: Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 18:00 Προπύλαια &  Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 18:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
Ιωάννινα: Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 18:00 Νομαρχία

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε πάλι στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών, μετά από πολλές διακοπές. Πρόκειται για μία δίκη η οποία συνεχίζεται για δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της Χ.Α., ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις αποκαλύπτουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψή τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια, ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη – μουσικού Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτέμβρη του 2013 που ξεσήκωσε ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως οι ταξικοί συσχετισμοί δεν θα επιτρέψουν στους Ναζί να αλωνίζουν και τα αφεντικά να τους χρησιμοποιούν. Ήταν η εποχή που ο ΣΚΑΙ καλούσε την Χρυσή Αυγή να σοβαρευτεί για να γίνει κυβερνητικός εταίρος και οι Μαρινάκηδες την οργάνωναν σαν αντεργατική/αντισυνδικαλιστική συμμορία στο Πέραμα και το λιμάνι.

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν ήταν με την Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσής της από την φασιστική – ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συζητούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος βρίσκετε σε κατ΄οίκο περιορισμό.

Την ίδια στιγμή αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος οδηγούνται διαρκώς σε δίκες και καταδίκες (βλ. Ηριάννα – Περικλής), με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων της ελληνικής αστυνομίας (που ψηφίζει μαζικά Χ.Α.) και της αστικής δικαιοσύνης.

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης – αφεντικών και να αρχίζει πάλι να δοκιμάζει τις δυνάμεις της (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί με την προδοσία τους «λέρωσαν» την αριστερά και βοηθούν στο ξέπλυμα των φασιστών που εμφανίζονται αντιμνημονιακοί. Επιχειρούν να «ενσωματώσουν» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα, ενώ πάντα έχουν την συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος, την οργάνωση των αγώνων, ενάντια σε κάθε φασίστα – είτε άθλιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό, είτε ναζιστή χρυσαυγίτη. Αγώνας για ζωή με πλήρη δικαιώματα και ελευθερίες για όλους, ντόπιους και μετανάστες.

  • Στην φυλακή οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι. Οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.

  • Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ