Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Βαρδής Τσουρής

Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Βαρδής Τσουρής

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 64 χρόνων ο αγωνιστής του αναρχικού χώρου Βαρδής Τσουρής

Ο σ. Βαρδής μέχρι την τελευταία του πνοή αγωνιζόταν για τις ιδέες του, τις οποίες υπηρέτησε πιστά στην πράξη. Ήταν πάντα παρών σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του χανιώτικου λαού. Είχε συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων κατά των βάσεων, στις 23 Ιούλη του 1990. Η σύλληψή του είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και αυθόρμητες κινητοποιήσεις των Χανιωτών ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης -όλοι τον σέβονταν- και απαίτησαν με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις και έξω από τις φυλακές την άμεση αποφυλάκισή του, πράγμα που τελικά έγινε.

Η πολιτική κηδεία του έγινε στο χωριό Λιβαδά Ανατολικού Σελίνου, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, αγωνιστών του αναρχικού χώρου, πολλών κινημάτων και πολιτικών οργανώσεων.

Ο θάνατός του σ. Γρηγόρη είναι μια μεγάλη απώλεια για κίνημα των Χανίων σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή, όπου οι δυνάμεις της αντίδρασης επιτίθενται με απίστευτη σκληρότητα για να ξεθεμελιώσουν κατακτήσεις  και δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα.

 Η ΟΚΔΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σ. Βαρδή που τόσο άδικα και τόσο νωρίς φεύγει από κοντά μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το γεγονός ότι αν και βαριά άρρωστος ήρθε στα δικαστήρια των Χανίων να συμπαρασταθεί στη δίκη των συντρόφων μας στις 31/3/2017.  

Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένειά του, στους συντρόφους και τους φίλους του.

 –

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ