Αγώνας παντού να μην περάσουν τα νέα μέτρα! Τετάρτη 17 Μάη όλοι στη Γενική Απεργία

Δεν έχουν τέλος τα ψέματα και οι αθλιότητες της κυβέρνησης

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ

Αθήνα: 10:30 Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη: 10:00 Εγνατία και Αγ. Σοφίας

Ιωάννινα: 10:30 Εργατικό Κέντρο

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και όριο η αθλιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα μετά και την τελευταία επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψαν, όπου για ακόμα μια φορά «τα έδωσαν όλα» στους δανειστές. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ο αμοραλιστής Τσίπρας και η παρέα του προσπαθούν με ένα βουνό ψέματα να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό: ότι δήθεν έκαναν… έντιμο συμβιβασμό, τα μέτρα θα είναι… δημοσιονομικά ουδέτερα» επειδή θα υπάρξουν… αντισταθμιστικά και αναπτυξιακά μέτρα! Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, νέος, φτωχός δεν τους πιστεύει πλέον!

Επτά χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο μνημόνιο και το σύνολό των εργαζομένων βλέπουν έναν οδοστρωτήρα να περνά από πάνω τους με ένα μπαράζ απολύσεων, μειώσεων μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, αύξηση φόρων και με την εργοδοτική τρομοκρατία να μετατρέπει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα. Την κατάσταση που επέβαλαν σε συνεργασία με την Ε.Ε. όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις επεξέτεινε και χειροτέρευσε η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφού υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο, μετατρέποντας το “ΟΧΙ” σε “ΝΑΙ”, τώρα με την β αξιολόγηση έρχεται το πρώτο πακέτο βάρβαρων μέτρων και επί της ουσίας ένα ακόμη μνημόνιο, το 4ο κατά σειρά!

Τα νέα βάρβαρα μέτρα

 • Μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι «στόχοι»). Από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα θα μειωθεί στα 5.681 ευρώ και θα εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα. Ενδεικτικά θα φορολογούνται και όσοι παίρνουν σύνταξη ή μισθό πάνω από 474 ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ
 • Μείωση των κύριων συντάξεων από 1/1/2019, έως και 18% και μεσοσταθμικά 9%.Θα θιγούν 900.000 συνταξιούχοι που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από τα 700 ευρώ, οι οποίοι θα χάσουν από 1-2 συντάξεις το χρόνο. Σήμερα στα όρια της φτώχειας βρίσκονται 1,5 εκ. συνταξιούχοι και οι νέες περικοπές θα οδηγήσουν σε συνολική απώλεια εισοδήματος στα μνημονιακά χρόνια έως και 70%.
 • Πέρα τα 3,6-4,5 δις ευρώ μέτρα που δέχτηκαν για το 2018 -2019 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ επιπλέον για το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ.
 • Νέα αξιολόγηση και κινητικότητα (στο δημόσιο) και επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Με το μέτρο αυτό πολλοί εργαζόμενοι αυτής της απαράδεκτης κατηγορίας/ομηρίας θα απολυθούν αντί να μονιμοποιηθούν
 • Ξεπουλιέται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι σίγουρο ότι μετά την ΔΕΗ , σειρά παίρνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), η ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ (των δυο μεγαλύτερων οργανισμών νερού) και ότι άλλο απομένει από την δημόσια περιουσία.
 • Άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τουλάχιστον 30 το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας έχει κριθεί αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων πάνω από 8 Κυριακές το χρόνο.
 • Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του του 3ου μνημονίου τον Ιούλιο του 2018 και η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων (με δέσμευση της κυβέρνησης!). Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις με: α) την κατάργηση της υπουργικής απόφασης. β) την δημιουργία του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας (ΑΣΕ) που θα τις καθορίζει. Το ΑΣΕ (είχε δημιουργηθεί επι κύβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου) είναι όργανο των εργοδοτών και επομένως θα βγάζει αποφάσεις σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Θα διατηρηθεί στο ακέραιο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2018 η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα, το πάγωμα των «τριετιών» κ.λπ. Δρομολόγηση νέων εμποδίων στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, είναι ορισμένα από τα πρόσθετα αντεργατικά μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών/τοκογλύφων, τα οποία αν δεν έρθουν τώρα, σίγουρα θα έρθουν πολύ σύντομα.

Είναι δεδομένο ότι οι απάτες και οι ανοησίες για «τα αντίμετρα που θα εξουδετερώσουν τα μέτρα» είναι τα φύκια που θέλει να πουλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μεταξωτές κορδέλες. Η αθλιότητα να πανηγυρίζουν ακόμα και όταν κάνουν τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν χθες και κυρίως όταν εφαρμόζουν τις καταστροφικές πολιτικές τους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναισθησίας! Η μεγαλύτερη αθλιότητα είναι η θριαμβολογία γύρω από το πλεόνασμα του 3,9% του ΑΕΠ που είναι αποτέλεσμα της φτωχοποίησης των εργαζομένων και των συνταξιούχων αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονίων.-

Εξέγερση παντού να μην περάσουν τα νέα μέτρα

Η ακραία φτώχεια (οι συνάνθρωποι μας που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες), που ήδη πλήττει 1,5 εκ. άτομα ή το 13,6% της κοινωνίας από 2,2% το 2009 και 8,9% το 2011, θα χτυπήσει κόκκινο. Οι δυνάμεις και οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, πρέπει να παρέμβουμε αγωνιστικά σ’ αυτή την κατάσταση. Να αντιπαλέψουμε τη μοιρολατρία και απόγνωση, όπου σκόπιμα θέλουν να βυθίσουν την ελληνική κοινωνία όλοι οι υπηρέτες και προπαγανδιστές των Μνημονίων. Με ένα σχέδιο αγώνων, ενωτικά και μαχητικά, ενάντια στα αδιέξοδα της σμπαραλιασμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ιδιαίτερα της ξεφωνημένης ΓΣΕΕ) και πέρα από τις κινητοποιήσεις κομματικής οπερέτας και περιχαράκωσης (ΚΚΕ/ΠΑΜΕ) πρέπει να αντιτάξουμε το σχέδιο μας. Με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, καταλήψεις και αγώνες παντού, να ορθώσουμε το αίτημα για άμεσες λύσεις στα επείγοντα κοινωνικά προβλήματα, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην κατρακύλα των δημοκρατικών ελευθεριών. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε Γενική Απεργία Διαρκείας για να συντρίψουμε όλες τις μνημονιακες πολιτικές και αυτούς που τις υποστηρίζουν, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να επιβάλλουμε μια δική μας κυβέρνηση, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα έχει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των εργατικών και λαϊκών μαζών.

 –

 • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
 • Κάτω τα Μνημόνια παλιά και νέα. Να διώξουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση Των Εργαζομένων
 • Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ. Άμεση εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη
 • Παύση πληρωμών και Μονομερής Διαγραφή του Χρέους.
 • Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στις Τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τομείς–κλειδιά της οικονομίας

=

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ