Πρωτοβουλία κατοίκων Δάφνης: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 30/04

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ,

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 30/04, 12.00, πλ. Καλογήρων Μετρό Δάφνης

Όλοι στη συγκέντρωση, Κυριακή 1η Μάη, 10:30, Προπύλαια

 

Εδώ και μισό χρόνο, η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη. Τα λαϊκά νοικοκυριά αναγκάζονται καθημερινά να μειώνουν όλο και περισσότερο το καλάθι του σούπερ μάρκετ, κόβοντας ακόμα και βασικά καταναλωτικά αγαθά. Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, κοστίζοντας πλέον ένα μηνιάτικο και εξωθούν  τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην απελπισία. Οι τιμές των καυσίμων είναι απαγορευτικές για πολλούς, με την βενζίνη να αγγίζει τα 2 ευρώ. Παράλληλα, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, οξύνοντας την ακρίβεια και απειλώντας να μετατραπεί σε γενικευμένη σύρραξη. Όσο η πλειοψηφία της κοινωνίας οδηγείται στην καταστροφή με μαθηματική ακρίβεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα.

Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Εξαπατάει την κοινωνία με βοηθήματα- ψίχουλα, δήθεν αυξήσεις στους μισθούς και ρίχνοντας το φταίξιμο πάνω μας. Μας κουνάνε το δάχτυλο ότι καίμε πολύ ρεύμα και ότι είμαστε σπάταλοι στο σούπερ μάρκετ, την ίδια ώρα που ζούνε σε υπερπολυτελείς βίλες και καλοπερνάνε απομυζώντας τους κόπους μας. Πρόσφατο επεισόδιο στην εξαπάτηση της κοινωνίας είναι η «αύξηση» του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ την ίδια στιγμή που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ανέρχονται στα 300 και 400 ευρώ. Χρησιμοποιούν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια των ημέτερων της κυβέρνησης. Έναν πόλεμο άδικο, στον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να μας δέσει χειροπόδαρα στέλνοντας ενισχύσεις, πιστή στις επιταγές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει!

Σε κάθε περιοχή πρέπει να συγκροτήσουμε Λαϊκές Συνελεύσεις για την οργάνωση και ενότητα του αγώνα όλων των κατοίκων, των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά Ν/Σ. Να οργανώσουμε παντού κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς πολέμους, στη φτώχεια και ακρίβεια και υπέρ της ειρήνης! Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση που μας θέλει εξαχρειωμένους και κρέας για τα κανόνια της

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • ΟΧΙ στον Πόλεμο. Να μπλοκάρουμε τις πολεμικές προετοιμασίες.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην ακρίβεια, όχι στις απολύσεις!
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoikoi.Prwtovoulia.Dafnis@gmail.com