Η εξέγερση του Νοέμβρη δείχνει το δρόμο Ενάντια σε ακρίβεια, φτώχεια, αστυνομοκρατία

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σάββατο 13/11 12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, πλατεία Καλογήρων Δάφνη

Τετάρτη 17/11 14:30 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, πλατεία Κλαυθμώνος

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία βιώνουμε μια ασφυκτική οικονομική κατάσταση βυθισμένη όλο και περισσότερο στην φτώχεια και στην ανασφάλεια. Οι εργαζόμενοι απειλούνται από την ραγδαία αύξηση των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και του ρεύματος και την αστυνομοκρατία. Η μόνη λύση που έχει να προφέρει η κυβέρνηση είναι το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες- αρπακτικά σε τιμή ευκαιρίας. Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί επιπλέον, οδηγώντας σε περαιτέρω ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά! Συνολικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα έχει εκτοξευθεί, με καθημερινές ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις. Ενδεικτικά, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 20% και το φυσικό αέριο 72,3%! Όσο για τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας, ενώ η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θα υπάρξουν και μεγαλύτερες αυξήσεις! Την ίδια στιγμή, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση «αύξησε» τον κατώτατο μισθό κατά 2%, δηλαδή ούτε ένα κουλούρι την ημέρα!. Το κύμα ακρίβειας και η φτωχοποίηση που θα επιφέρει θα είναι σφοδρό. Ήδη πολλά νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας και η αύξηση των τιμών θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα. Παράλληλα, η πανδημία επελαύνει με 15.000 νεκρούς και 2.000 κρούσματα καθημερινά.

Το επιτελικό κράτος που διατυμπανίζουν οι μνημονιακοί του Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει εξελιχθεί σε ένα επιτελικό μπάχαλο. Δίνουν πακτωλούς χρημάτων για την ενίσχυση της αστυνομίας και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ενώ την ίδια ώρα πετάνε ψίχουλα δήθεν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η αποθέωση του δόγματος «νόμος και τάξη» και η ασύστολη ενίσχυση της αστυνομίας είναι που ευθύνεται για τους χιλιάδες τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς από την αστυνομία καταλήγοντας στην εκτέλεση του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα.

Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, η κοινωνία θα απειλείται με εξαθλίωση, φτώχεια και καταστολή. Μέχρι χθες, αγωνιούσαμε αν θα έχουμε νεκρό στη Ν. Σμύρνη ή σε κάποιο άλλο σημείο όπου εφορμούν οι δυνάμεις καταστολής. Τώρα, ο νεκρός 20χρονος Ρομά – αύριο κάποιος άλλος, πάντα από τους «από κάτω», εργάτης, άνεργος, νέος Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν μπορούμε να τους ανεχθούμε άλλο- πρέπει να τους διώξουμε! Η μεγαλειώδης νίκη των εργαζομένων της e- food και οι αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση δείχνουν ότι με την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε απέναντι στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά Ν/Σ. Με την πείρα του Πολυτεχνείου ως παράδειγμα, πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να οργανώσουμε τους αγώνες μας και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στα σωματεία σε κάθε χώρο εργασίας και σε επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχουν σωματεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση!

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα. -Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη
  • Έξω ΜΑΤ – ΔΡΑΣΗ από τις γειτονιές
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια
  • Όλοι στη διαδήλωση Τετάρτη 17/11 14:30, πλατεία Κλαυθμώνος

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

[email protected]