Όχι άλλοι νεκροί διανομείς – μέτρα προστασίας τώρα!

Μετά από το τελευταίο περιστατικό θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος/δολοφονίας του συναδέλφου μας στην Θεσσαλονίκη, το 3ο σε μια εβδομάδα και το 53ο από το 2017 πανελλαδικά, ένας ακόμη συνάδελφος freelancer στην efood στον Βόλο, παλεύει να κρατηθεί στην ζωή, μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε εν ώρα εργασίας.

Εδώ αναδεικνύεται και το γεγονός της διάλυσης και εγκατάλειψης του ΕΣΥ που δικαίως καταγγέλλουμε όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο. Ο συνάδελφος διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ ενώ ακόμη αναζητείται κρεβάτι ΜΕΘ για την περίθαλψη του.

Δεν πάει άλλο!

Οι ένοχοι και οι αιτίες γνωστοί! Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σκλάβους για τα κέρδη τους αδιαφορώντας για τις ζωές και τις οικογένειες μας!

-Εντατικοποίηση στα μαγαζιά-κάτεργα! Υποασφαλισμένη εργασία- μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας -μη πληρωμή 15% για χρήση μοτοσυκλέτας, μη πληρωμή βενζίνης, κλοπή δώρων/επιδομάτων,  προσαυξήσεων υπερωριών, νυχτερινών, Κυριακών & αργιών κτλ).

–Εντατικοποίηση στις πλατφόρμες μέσω μηνυμάτων, τεράστια αύξηση των παραβάσεων του ΚΟΚ λόγω freelancing (πληρωμή ανά παραγγελία, χωρίς ελάχιστο μισθό!).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).

Συγκεκριμένο ποσό για αποζημίωση καυσίμων με βάση την πραγματική χιλιομέτρηση

Ενίσχυση του ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού με αυστηρούς και μόνιμους ελέγχους σε εργοδότες εταιρίες

Ένταξη των Διανομέων στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Υποχρεωτική Κλαδική Σ.Σ.Ε. με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς .

Κατάργηση του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη!

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Τηλ: 6982268508,

dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ