Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων, όχι για ιμπεριαλιστές και επιχειρηματίες

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

Με τη λίστα των κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό να αυξάνεται ραγδαία, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη την εγκληματική πολιτική μη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό για το 2021 αναγράφεται πως οι δαπάνες για την υγεία όχι μόνο δεν θα αυξηθούν όπως επιτάσσει η κατάσταση αλλά θα υποστούν μείωση κατά 600 εκατομμύρια ευρώ(!).

Από τον Μάρτη και την εμφάνιση του κορονοϊού η κυβέρνηση δίνει λεφτά με το τσουβάλι σε ΜΜΕ για διαφημιστικές καμπάνιες, σε χρεοκοπημένες τράπεζες, σε πανάκριβους πολεμοκάπηλους εξοπλισμούς. Οι δαπάνες για «αμυντικούς» σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς εξοπλισμών από ΗΠΑ και Γαλλία αυξάνονται κατά 30%, δηλαδή κατά 1,5 δις φτάνοντας συνολικά τα 5,4 δις ευρώ. Ζεστό χρήμα ρέει και για τους μεγαλοκαρχαρίες-επιχειρηματίες, με πρόσφατο παράδειγμα την κυβερνητική απόφαση χορήγησης κρατικής ενίσχυσης της AEGEAN με 120 εκατομμύρια ευρώ ενώ είχε ήδη υπάρξει ανάλογη βοήθεια στο πρώτο κύμα της πανδημίας…!

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι στα όρια της διάλυσης. Λόγω των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρέθηκε απέναντι στην πανδημία με πολύ σοβαρές ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ, υγειονομικό προσωπικό ακόμα και σε αναλώσιμα. Σήμερα, την ώρα που πανδημία εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και η πληρότητα στις ΜΕΘ ξεπερνάει το 80% -στη Θεσσαλονίκη αγγίζει ακόμα και το 100%- η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και τις ανάγκες του λαού επιλέγει να δώσει ένα πακτωλό χρημάτων στους καπιταλιστές.

Με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ένα συντριπτικό χτύπημα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Από τον Μάρτη έχουν ψηφίσει δεκάδες αντεργατικά μέτρα και ΠΝΠ στα οποία έρχεται να προστεθεί και το αντεργατικό νομοσχέδιο- έκτρωμα του Βρούτση που καταργεί το 8ωρο και την Κυριακάτικη Αργία. Τελικά το μόνο που προσφέρουν οι νεοφιλελεύθεροι στους εργαζόμενους είναι το όργιο καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας, όπως φάνηκε από τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας στις διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οικοδομούν ένα σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που με τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια θα καταστέλλει και θα καταδικάζει όποιον αντιστέκεται και διεκδικεί.

Απέναντι σε αυτήν τη ζοφερή κατάσταση πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με την μνημονιακή πολιτική και τους εκπροσώπους της που μας απειλούν με καταστροφή. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχοί να οργανώσουμε την Αντεπίθεσή μας απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Να πάρουμε τη μάχη για τη ζωή και το δίκιο στα δικά μας χέρια. Να παλέψουμε για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος υγείας και να βάλουμε επιτέλους ένα φρένο στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπόλοιπου μνημονιακού συρφετού.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ