Κατάπτυση η νέα απόφαση των δικαστών που κρατάει την Ηριάννα και τον Περικλή στη φυλακή (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Κατάπτυση η νέα απόφαση των δικαστών που κρατάει την Ηριάννα και τον Περικλή στη φυλακή

Με μια νέα χυδαία, άδικη και προκλητική απόφαση στις 16/10 απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, από το 5μελές εφετείο αναστολών. Ο εισαγγελέας Γεράκης πρότεινε την παραμονή της 29χρονης Ηριάννας και του 31χρονου Περικλή στη φυλακή, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή». Αυτό σημαίνει –σύμφωνα πάντα με το δικαστήριο– ότι οι δυο τους πρέπει να παραμείνουν στην φυλακή γιατί είναι «ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων» και ότι η φυλάκισή τους δεν έχει σαν αποτέλεσμα «υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη». Το δικαστήριο αγνοεί παντελώς το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Περικλή και την ανεπανόρθωτη βλάβη στην πανεπιστημιακή, επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά και προσωπική ζωή και των δύο.

Σε άλλο σημείο της πρότασής του είπε ότι: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους, η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα..». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος του δικαστηρίου η οποία ρώτησε για τη σχέση της Ηριάννας με «τέτοιους χώρους» και για τους «πολλούς της φίλους στη δικαστική αίθουσα». Με το ίδιο ύφος στρατοδίκη στη δίκη της 1ης Ιουνίου την ρωτούσαν γιατί δεν χώριζε τον σύντροφό της, που ήταν κατηγορούμενος ως μέλος της ΣΠΦ!

Το αποκορύφωμα είναι ότι και ο εισαγγελέας Γεράκης που στέλνει ξανά στη φυλακή την Ηριάννα και τον Περικλή, εμπλέκεται και αυτός, όπως και ο προηγούμενος εισαγγελέας Προβατάρης, στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης Siemens. Είναι υπόδικος και αυτός καθώς τον Αύγουστο του 2016 ήταν ένας από τους εισαγγελείς στους οποίους είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για τη μη μετάφραση του βουλεύματος, για την υπόθεση!

Είναι πασιφανές πλέον ότι ένα ολόκληρο δικαστικό σύστημα, σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία και την εκτελεστική εξουσία έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία διώξεων, κατασκευής ενόχων και καταδίκης αγωνιστών, συνδικαλιστών, ανέργων κ.ά. Έχει βγάλει αποφάσεις αθώωσης και «χάδια» για εμπόρους ναρκωτικών, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες, πρώην υπουργούς και βέβαια για τον εαυτό του! Ενώ την ίδια στιγμή αποφασίζει π.χ. πως αν οι εργοδότες δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους στην ώρα τους, δεν τρέχει τίποτα – ή ότι τα εργατικά ατυχήματα είναι υπαιτιότητα των εργαζομένων!

Δεν είναι μόνο όμως αυτά. H Ηριάννα και ο Περικλής θα παραμείνουν στη φυλακή χωρίς κανένα άλλο στοιχείο ή μαρτυρία, παρά μόνο με «δείγματα DNA», επεξεργασμένα στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απόλυτα ανεπαρκής ως ένδειξη ή τεκμήριο. Και λόγω της κοινωνικής τους σχέσης με τρίτο άτομο, απαλλαγμένο μάλιστα αμετάκλητα από κάθε κατηγορία για συμμετοχή του στους ΣΠΦ!

Το χαλκευμένο κατηγορητήριο της Αντιτρομοκρατικής και των δικαστών καταδίκασε την Ηριάννα και τον Περικλή σύμφωνα με τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α σε 13 χρόνια φυλάκιση! Να υπενθυμίσουμε ότι ο 187Α καταστέλλει όχι μόνο πράξεις, αλλά και φρονήματα και μετατρέπει πλημμελήματα σε κακουργήματα. Το περίφημο άρθρο 187Α χαρακτηρίζει σαν τρομοκρατικές ενέργειες ακόμα και πλημμελήματα, ακόμα και απλή ένταξη σε οργάνωση, χωρίς αξιόποινη πράξη.

Ακόμα και έτσι όμως, στην περίπτωση της Ηριάννας για παράδειγμα, στο ίδιο το παραπεμπτικό βούλευμα, αναφέρεται ξεκάθαρα πως τόσο από την άρση του τηλεφωνικού όσο και από εκείνο του τραπεζικού απορρήτου, δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Παρόλα αυτά, σύμφωνα και πάλι με το βούλευμα «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής»! Έτσι πλέον καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας και έχουμε περάσει στο «τεκμήριο ενοχής»: με απλά λόγια πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ένοχος ή ακόμα πιο ωμά αν δεν είσαι εργοδότης, μνημονιακός, δικαστικός, αστυνομικός, χρυσαυγίτης ή ναρκέμπορος, τότε είσαι ένοχος.

Η απόφαση αυτή δείχνει τον κίνδυνο που απειλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από την προσπάθεια καταστρατήγησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών και της πλήρους επαναφοράς ενός τερατώδους Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Η μνημονιακή προσαρμογή και καθυπόταξη της ελληνικής κοινωνίας απαιτεί και μόνιμο καθεστώς ποινικοποίησης και ενοχοποίησης όσων δεν αποδέχονται τους μισθούς-χαρτζηλίκι, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις–ξεπουλήματα, τη γενίκευση της φτώχειας και εξαθλίωσης, το «ζουρλομανδύα» του ευρώ, τα διαρκή μέτρα κ.ά. Όσους δεν υποτάσσονται στον μνημονιακό εκφασισμό της δημόσιας ζωής, στον εκβαρβαρισμό κάθε ανθρώπινης και ηθικής αξίας.

Το μνημονιακό καθεστώς, με αιχμή του δόρατος την σάπια αστική δικαιοσύνη επιτίθεται με λύσσα προκειμένου να συντηρηθεί η σαπίλα του αστικού κοινοβουλίου, των «νεομνημονιακών» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των εξίσου επικίνδυνων «παλαιομνημονιακών» κομμάτων, των συμφερόντων των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών. Κανέναν δεν πρέπει να παραπλανούν οι υποκριτικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι «βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα». Οι δικαστές εφαρμόζουν και επεκτείνουν τα Μνημόνια που ψήφισε ο Σύριζα και ο υπόλοιπος συρφετός του «Μένουμε Ευρώπη».

Αυτή τους η επίθεση πρέπει να τσακιστεί. Μόνο με ένα νέο κύμα αγώνων, θα υποχρεωθούν να κάνουν πίσω οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, οι φασίστες και οι μνημονιακοί. Η αθώωση και η αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή είναι καίριο, αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του αγώνα.

– Καμιά μέρα ακόμη φυλακή για την Ηριάννα και τον Περικλή. Άμεση αθώωσή τους.

– Κάτω η χούντα των Μνημονίων. Όχι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και των σκευωριών μπάτσων–δικαστών.

– Αγώνας παντού, για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλων των μνημονιακών δυνάμεων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ