17o Αντικαπιταλιστικό Camping. 27 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, Αγιόκαμπος Λάρισας

 

Από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, η Ο.Κ.Δ.Ε., η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η Μαθητική Αντεπίθεση οργανώνουν για 17η χρονιά το Αντικαπιταλιστικό Camping. Φέτος χώρος διεξαγωγής θα είναι το camping «Filoxenia», στην παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 70€ για μαθητές-φοιτητές-άνεργους, 85€ για τους υπόλοιπους & σ’ αυτό περιλαμβάνονται 8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή) και 8 γεύματα στην αυτοοργανωμένη κουζίνα του camping. Για όσους θέλουν να μείνουν λιγότερες μέρες το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 9 & 11€ την ημέρα. Για την μετακίνηση σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου.

 –

Πρόγραμμα Συζητήσεων

1. Ενάντια στον Πόλεμο και τα πραξικοπήματα του Ιμπεριαλισμού
Το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Η ανάγκη ενός νέου αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

2. Ο Καπιταλισμός σκοτώνει το περιβάλλον.
Η επέλαση της οικολογικής καταστροφής. Ο αγώνας για να τη σταματήσουμε, ενάντια στο κέρδος.

3. 40 χρόνια από την Ιρανική Επανάσταση του 1979.
Από την επανάσταση των λαϊκών μαζών στην επικράτηση των αντιδραστικών ισλαμιστών. Διδάγματα για τους επαναστάτες.

4. Μετά τις εκλογές.
Οικονομική και Πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. το Σχέδιο Αγώνων της ΟΚΔΕ.

Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθούν εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της παρέμβασης στους διάφορους κοινωνικούς χώρους.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, party, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α.
Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση τους.
Ακόμα στο χώρο του camping θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή βιβλίων πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

e–mail: [email protected]

Τηλέφωνα: 

Αθήνα: 6949937522, 210 5247227
Θεσσαλονίκη: 6975762131, 2310 237 938
Ιωάννινα – Ήπειρος: 6972728101
Κρήτη: 6976226525

H κρίση του καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνει, μια νέα παγκόσμια ύφεση είναι προ των πυλών και έχουμε μπει στη φάση των οικονομικών πολέμων και πολιτικο–στρατιωτικών συγκρούσεων, που μαζί με την οικολογική καταστροφή και την αντιδημοκρατική αναδίπλωση απειλούν το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας.
Οι μνημονιακές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μαζί με τους τοκογλύφους, ιμπεριαλιστές (ΕΕ/ΔΝΤ) και την ντόπια ελίτ, φορτώνουν όλο και πιο άγρια την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία:
– Εγκαθιδρύουν ένα Νέο Συστήμα Εκμετάλλευσης, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους, τους εργοδότες σε δεσπότες. Μας οδηγούν σε ένα Μνημόνιο χωρίς αριθμό και ημερομηνία λή­ξης, με μια βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση βασισμένη σε ένα τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης, στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, κάθε είδους αντιδραστικό ιδεολόγημα.
– Κονταροχτυπιούνται ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με περισσότερες βάσεις, εξοπλισμούς, συμμαχίες με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής. Για τα κέρδη μιας χούφτας πολυεθνικών και μεγαλοκαπιταλιστών, με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό, απειλούν να μας οδηγήσουν στο σφαγείο του πολέμου.
Η ΟΚΔΕ, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων παλεύουμε για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας, την οργάνωση ανυποχώρητων αγώνων, την υπεράσπιση και του παραμικρού δικαιώματός μας. Να οργανώσουμε την πάλη μας, ώστε να απαλλαχθούμε από μνημόνια, χρέος, ιμπεριαλιστές και πόλεμο. Με μια ενωτική πολιτική, με την εξέγερση της εργατικής τάξης και της νεολαίας, με τους κοινούς αγώνες των εργαζομένων και λαών της περιοχής. Για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα επιβάλλει ένα πρόγραμμα πραγματικών λύσεων, για τον Σοσιαλισμό, για να σωθούμε από την κρίση και τη χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος.