Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών – Συγκέντρωση: Παρασκευή 26/7, 9:00πμ Ευελπίδων

Κάτω η καταστολή του “Νόμος και Τάξη” της ΝΔ 

Την Παρασκευή 19/7/2019 το απόγευμα, αγωνιστές από την Τουρκία μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας

Στόχος της κινητοποίησης, όπως γράφει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ήταν «να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Erdal Gokoglu που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για τις νόμιμες δράσεις του στην Γερμανία».

Ακολούθησε επίθεση από την αστυνομία και τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι από αυτούς. Έξι από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν, προσάχθηκαν στον εισαγγελέα και θα περάσουν από δίκη στις 26/7. Παράλληλα με την κινητοποίηση  στην Ευελπίδων, δύο αγωνιστές από την Τουρκία αλυσοδέθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας. Δύο αγωνιστές που επιχείρησαν να φωτογραφίσουν τους αλυσοδεμένους αλληλέγγυους συνελήφθησαν επί τόπου.

Η νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγες μέρες μετά την εκλογή της επιβεβαιώνει πως  θα εφαρμόσει πιστά το δόγμα «Νόμος και Τάξη», κυρίως ενάντια στις δυνάμεις του εργατικού κινήματος, σε όσες δυνάμεις και αγωνιστές υπερασπίζονται τα δικαιώματα και το δίκιο τους, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Η ΟΚΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές και και καταγγέλλει την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν, την ώρα που ασκούσαν ένα δημοκρατικό τους δικαίωμα. Απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις και να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες.

Να απαντήσουμε με την οργάνωση νέων μαχητικών και αποφασιστικών αγώνων για να συντρίψουμε το μνημονιακό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, για να επιβάλουμε το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ