Αντιδημοκρατική απόφαση-πρόκληση: Ο δολοφόνος του Αλ. Γρηγορόπουλου Κορκονέας γλιτώνει τα ισόβια και μπορεί να βγει απ’ τη φυλακή, “αθώος” ο Σαραλιώτης!

“Νόμος και Τάξη” σε εφαρμογή

Απόφαση-πρόκληση για τη νεολαία και τις δημοκρατικές ελευθερίες

Η αστική δικαιοσύνη απελευθερώνει τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ο Κορκονέας γλυτώνει τα ισόβια και βγαίνει από τη φυλακή, “αθώος” ο Σαραλιώτης

Με μια ακόμα αισχρή απόφαση της αστικής δικαιοσύνης, την γλυτώνει ο ειδικός φρουρός που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 16χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο το 2008. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ένοχο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο – ωστόσο, η ποινή που του δόθηκε (13 χρόνια) επιτρέπει την αποφυλάκισή του (έχει εκτίσει 11, με κάποια απ’ αυτά να προσμετρούνται διπλά). Ο Κορκονέας είχει καταδικαστεί σε ισόβια το 2008. Ενώ και ο συνεργός του Κορκονέα, Βασίλης Σαραλιώτης, που το βράδι της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου ήταν μαζί του και είχε πρωτοβάθμια καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη (αργότερα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους), κρίθηκε τώρα ομόφωνα αθώος!

Μετά από τις καταδίκες καθαριστριών για «πλαστογραφίες» απολυτηρίων δημοτικού, τις ποινές σε “παράνομες” γιαγιάδες και άλλους φτωχοδιάβουλος, τα διαρκή χτυπήματα ενάντια στα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων, τους αγωνιστές ή νέους που έμειναν χρόνια στη φυλακή με πλαστές κατηγορίες της αντιτρομοκρατικής, τους φασίστες δολοφόνους όπως της Χρυσής Αυγής που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, τώρα οι δολοφόνοι μπάτσοι του Γρηγορόπουλου γλιτώνουν τα ισόβια και απελευθερώνονται, για μια δολοφονία που πυροδότησε την έκρηξη του Δεκέμβρη 2008, συγκλόνισε τη νεολαία και όλη την κοινωνία.

Μέσα στην πλήρη επαναφορά του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα και ετοιμάζεται για νέες κατασταλτικές «δόξες» με το δόγμα Νόμος και Τάξη της ΝΔ του Μητσοτάκη , η αστική δικαιοσύνη αποθρασύνεται – και θέλει με τη συνεργασία των δυνάμεων καταστολής να ξεμπερδέψει με τους ταξικούς της αντιπάλους, με κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα. Είναι τέτοια η κρίση τους, που κάθε λογής «κορκονέες», παλιοί ή επίδοξοι, είναι όλο και πιο χρήσιμοι στην αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό της για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη αυτή η χυδαιότητα. Πρέπει να φράξουμε τον δρόμο στο ακροδεξιό και φιλοχουντικό συνάφι της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Nα απαντήσουμε με μαχητικούς αγώνες σε όσους θέλουν τους αστυνομικούς φονιάδες ελεύθερους, τη νέα, τερατώδη ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής (επανασύσταση Δέλτα, προσλήψεις αστυνομικών κ.λ) και από τηνβ άλλη καταργημένο το άσυλο, σε καθεστώς μόνιμης δίωξης και καταστολής όσους αυτούς που παλεύουν με αγώνες για το μέλλον τους μονίμως σε καθεστώς δίωξης. Με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο, με ενωτικές, μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, πρέπει να επιβάλλουμε στην πράξη τις δημοκρατικές ελευθερίες. Να μην περάσει η προκλητική αθώωση των δολοφόνων του Γρηγορόπουλου.