Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξυλοφόρτωσαν άστεγο στα Εξάρχεια

Tην Τρίτη 16/7, μισή διμοιρία ΜΑΤ επιτέθηκε σε άστεγο στην περιοχή των Εξαρχείων. Αφού τον έπιασαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον έσυραν για 100 μέτρα πάνω στον δρόμο και τον πέταξαν ξανά αιμόφυρτο στον δρόμο. Το θύμα, σε βίντεο που έχει τραβηχτεί, για αρκετή ώρα φωνάζει για βοήθεια και πιθανόν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Τελικά, ο κακοποιημένος άστεγος αντί να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο, συνελήφθη, ενώ του απαγγέλθηκαν ένα σωρό κατηγορίες!

Μάρτυρες που ήταν παρόντες και δημοσίευσαν το περιστατικό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα  στους αστυνομικούς και απαίτησαν να σταματήσουν να χτυπούν τον άμοιρο άνθρωπο και να καλέσουν ασθενοφόρο για να τον παραλάβει. Κάποιοι δικηγόροι που βρίσκονταν στο σημείο ζήτησαν τα στοιχεία των θρασύδειλων αστυνομικών –οι οποίοι επέβαλλαν “νόμο και τάξη” με ασπίδες και ρόπαλα σε έναν άστεγο– ώστε να καταθέσουν μήνυση εναντίον τους. Η αφοπλιστική απάντηση –πέρα από το γεγονός ότι αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους– ήταν πώς «τώρα θα δείτε τι σημαίνει αστυνομία».

Μόλις μέσα σε δέκα μέρες, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής . Είναι σίγουρο πως για να συνεχίσει το αντεργατικό, μνημονιακό πρόγραμμα που παρέλαβε από τον Σύριζα, πρέπει να ισχυροποιήσει το σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, με τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια να καταστέλλουν και να καταδικάζουν τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους πιο αδύναμους. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ώστε να εφαρμόσουν ανεμπόδιστα την πολιτική κεφαλαίου–ΕΕ. Γι’ αυτό και μέσα σε κλίμα τρομο–υστερίας, πάσης φύσεως μνημονιακοί και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕξαπάτησης χαρακτηρίζουν τα Εξάρχεια άβατο ή το άσυλο πηγή «ανομίας». Την ίδια στιγμή που οι ίδιοι περιφρουρούν με την βία και περιβάλλουν με «άσυλο» τα δικά τους μνημονιακά εγκλήματα, σκάνδαλα, φοροαπαλλαγές και μεταφορά πλούτου από την πλειοψηφία στις τσέπες μιας ακραία νεοφιλελεύθερης μειοψηφίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στην καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η νέα κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί!

  • Παραδειγματική τιμωρία των βασανιστών
  • Διάλυση των ΜΑΤ – Όχι στην ανασύσταση της ομάδα ΔΕΛΤΑ
  • Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης