Το πατσατζίδικο Τσαρουχάς απέλυσε ακόμη έναν εργαζόμενο-συνδικαλιστή! Παράσταση διαμαρτυρίας Παρασκευή 7/6

ΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ!

Παράσταση διαμαρτυρίας: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6 στις 8 μμ,  προσυγκέντρωση ΕΚΘ

Η εργοδοσία στο εστιατόριο «Τσαρούχας», στις 24/5/19, απέλυσε τον συνάδελφο Γ.Σ επειδή είχε το θάρρος να καταθέσει στα δικαστήρια τους πραγματικούς λόγους απόλυσης των τριών  διανομέων φαγητού που διεκδικούν τις επαναπροσλήψεις τους καθώς και δεδουλευμένα στο εν λόγω κατάστημα.

Ο συνάδελφος, αμέσως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των απολυμένων συναδέλφων, δέχτηκε «πρόταση» από τον εργοδότη να  απολυθεί με το καλό γιατί αλλιώς… ο δρόμος είναι γνωστός.  Ο εργαζόμενος προφανώς δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο. Κατήγγειλε αμέσως το παραπάνω περιστατικό, όπως και την  μεθόδευση της εργοδοσίας, σύμφωνα με τις απειλές της,  για την απόλυσή του: (εμφάνισε μάρτυρες «καλοθελητές εργαζόμενους» που τον άκουσαν δήθεν να βρίζει τον εργοδότη).

Την ίδια στιγμή η εργοδοσία αρνείται να πληρώσει τις διαφορές δεδουλευμένων και τα ένσημα των απολυμένων διανομέων συναδέλφων, όπως αυτά αναγνωρίστηκαν από το ΙΚΑ. Ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι τα φιλοδωρήματα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από τους πελάτες και το νερό (!) που έπιναν από τη βρύση του μαγαζιού, πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού τους!

    Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο στόχος της εργοδοσίας με τις απολύσεις εργαζομένων συνδικαλιστών, με τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί, καθώς και με την χυδαία και κατάπτυστη αγωγή εναντίον των εργαζομένων (ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς φαγητού και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων για συκοφαντική δυσφήμιση) είναι ο εκφοβισμός των εργαζόμενων, η φίμωση όσων διεκδικούν τα δικαιώματα τους και η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Μάλιστα ο ίδιος ο Τσαρούχας έχει δηλώσει  πως δεν μπορεί κανένας να του επιβάλλει να πληρώνει τα νόμιμα και θα απολύει όποιον θέλει!

Μοιράζει αγωγές και απολύσεις…
Μέσα απ’ τους αγώνες θα πάρει απαντήσεις!

      Οι μεθοδεύσεις και οι επιθέσεις της συγκεκριμένης εργοδοσίας μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι όλο το μνημονιακό «οπλοστάσιο», προσπαθούν να επιβάλλουν σε όλους τους εργαζόμενους ένα Νέο Μοντέλο Εκμετάλλευσης, όπου τα συμφέροντα των εργοδοτών θα είναι πάνω απ’ όλα. Οι απολύσεις και η χυδαία αγωγή του Τσαρούχα, δείχνουν  επίσης πόσο λυσσαλέα θέλουν να ποινικοποιήσουν οι εργοδότες ακόμη και την σκέψη να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας!

         Ο αγώνας των συναδέλφων στον Τσαρούχα, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 20/8/18, με ενημερώσεις μοτοπορείες των διανομέων και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα πρέπει να συνεχιστούν και να στηριχτούν από όλους μας! Για να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στον Τσαρούχα και σε κάθε εργοδότη που θέλει να μας γυρίσει έναν αιώνα πίσω, σε συνθήκες δουλοπάροικου.

– Να παρθούν πίσω οι άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων!

– Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας -να επαναλειτουργήσει το τμήμα delivery.

– Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.

– Να παρθεί πίσω η αγωγή με την οποία ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς!

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ «ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ»