Αιματηρή καταστολή στο Σουδάν – Ο στρατός επιτίθεται στην καθιστική διαμαρτυρία στο Χαρτούμ, πολλοί νεκροί και τραυματίες: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ

3 Ιουνίου 2019

Ο στρατός και η εθνοφυλακή στο Σουδάν επιτίθονται στην καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Στρατιωτική Διοίκηση στο Χαρτούμ, όπου χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί από τις 6 Απρίλη για να απαιτήσουν μια ειρηνική μετάβαση σε μια πολιτική διακυβέρνηση, σύμφωνα με την Ένωση Επαγγελματιών της χώρας. Η επίθεση ακολούθησε τη γενική απεργία στις 28 και 29 Μάη (https://menasolidaritynetwork.com/2019/05/28/sudans-general-strike-sends-a-message-to-general-hemeti-we-want-civilian-rule-now/), μετά από την άρνηση του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου να υποχωρήσει στο κάλεσμα των διαμαρτυρόμενων για ένα νέο, κυρίαρχο συμβούλιο που να αποτελείται από μια πολιτική πλειοψηφία. Η αλληλεγγύη είναι κρίσιμη – κάθε δράση που θα κάνετε τις επόμενες ώρες μετράει.

Αναλάβετε δράση τώρα!

Στείλτε mail ή fax στη σουδανική πρεσβεία, καταδικάζοντας τις επιθέσεις σε ειρηνικούς διαδηλωτές και απαιτώντας το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο να αποσύρει όλα τα στρατεύματα και τις δυνάμεις της εθνοφυλακής από την καθιστική διαμαρτυρία στο Χαρτούμ και σε άλλα μέρη.

Επικοινωνήστε με το υπουργείο της κυβέρνησής σας και τα τοπικά μέλη του κοινοβουλίου σας. Πιέστε για να εκδώσουν δηλώσεις καταδίκης της επίθεσης και να δηλώνουν ότι θεωρούν τους στρατηγούς Burhan και Dagalo από το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΜΣΣ) υπεύθυνους για τους θανάτους και τους τραυματισμούς πολιτών. Καλέστε την κυβέρνησή σας να σταματήσει όλες τις μορφές συνεργασίας με το ΜΣΣ μέχρι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο και τους τραυματισμούς διαδηλωτών.

Διακινήστε αυτή την έκκληση

Δίκτυο Αλληγγύης με τους Εργάτες στη Μέση Ανατολή

https://menasolidaritynetwork.com/

Στην Ιρλανδία και την Βρετανία έχουν προγραμματιστεί επείγουσες διαδηλώσεις αλληλεγγύης – δείτε εδώ: https://menasolidaritynetwork.com/2019/06/04/stop-the-massacre-in-sudan-emergency-protests-in-ireland-and-uk/

Ακολουθεί η χθεσινή δήλωση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Επαγγελματιών του Σουδάν

3 Ιουνίου 2019

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, Ομάδες Ταχείας Επέμβασης με την υποστήριξη δυνάμεων ασφαλείας και της αστυνομίες διέλυσαν την καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την κεντρική διοίκηση του σουδανικού στρατού στην πρωτεύουσα Χαρτούμ. Φλεγόμενες σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς και τραυμάτισαν εκατοντάδες πολίτες, αφήνοντας αναρίθμητους νεκρούς. Οι επιδρομείς έκαψαν τις σκηνές στην περιοχή της καθιστικής διαμαρτυρίας και χρησιμοποίησαν εξαιρετική φυσική βία ενάντια στους διαδηλωτές. Η επιδρομή και οι επιθέσεις ενάντια σε πολίτες συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να σπάσει και να διασκορπιστεί η ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία.

Θεωρούμε αυτή την παραβίαση μια εγκληματική επίθεση ενάντια στον Σουδανικό λαό και μια πλήρη επαναφορά στις τακτικές και πολιτικές του παλιού καθεστώτος.

Η Σουδανική Επανάσταση θα συνεχιστεί και θα νικήσει.

Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Επαγγελματιών του Σουδάν

[email protected]