Έξω από το Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης οι φασίστες!

Έξω από το Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης οι φασίστες!

Την Κυριακή 07/04 οι εθνικιστές, φασίστες, απόστρατοι των ειδικών δυνάμεων και άλλα τέτοιου είδους ανθρωποειδή του Ιερού Λόχου, αφού τους έδιωξε από το Στρατόπεδο Κόδρα  ο Δήμος Καλαμαριάς και η κινητοποίηση των κατοίκων, βρήκαν καταφύγιο  για να διοργανώσουν εκδήλωσή τους στο Κινηματοθέατρο Άστρον στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης. Επρόκειτο για την εκδήλωση «Makedonian Pride» , «εθνικιστική γιορτή» με δύο «εθνικιστικά μουσικά συγκροτήματα».

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης έδωσε τον χώρο του κινηματοθέατρου για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Σε αντιδράσεις των διαδηλωτών και αντιφασιστών  απάντησε ότι κατ’ αρχήν έδωσε κλειστό χώρο και όχι ανοικτό και ότι δεν γνώριζε τι είδους οργάνωση ήταν αυτή! Ακύρωσε την παραχώρηση του χώρου την τελευταία στιγμή μετά τις αντιδράσεις.

Αν δεν είναι φτηνές δικαιολογίες τα παραπάνω, είναι σίγουρα επικίνδυνα για τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, όπου πολύ εύκολα βρίσκουν καταφύγιο οργανώσεις που προωθούν την ιδεολογία του μίσους, νοσταλγούν τους Ναζί, υμνούν τη δικτατορία και σαν γνήσιοι απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής θεωρούν μόνον τον εαυτό τους Έλληνα και όσους τους καταγγέλλουν προδότες.  Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι συγκοινωνούν δοχείο με τη Χρυσή Αυγή, πολύ γνωστή για τη δράση της στη Βόρεια Ελλάδα εδώ και καιρό. Αποτελεί λοιπόν περίεργο τουλάχιστον πώς δεν τη γνώριζε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης. Μάλλον προεκλογικά επιχειρεί να εγκολπωθεί τις ψήφους της άκρας δεξιάς και των φασιστών, όπως και ο πολιτικός φορέας στον οποίο πρόσκειται,  η Ν.Δ..

Εργαζόμενοι/ες, νέοι και νέες κανείς να μην τσιμπήσει στο εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριο που χύνουν αυτές οι οργανώσεις. Με πρόσχημα τα λεγόμενα εθνικά θέματα αυτοί οι «ελληναράδες» αποκρύπτουν τα κυρίαρχα προβλήματα που δεν είναι άλλα από τα μνημόνια και τον κοινωνικό πόλεμο που μας κήρυξαν εργοδότες, κεφάλαιο και μνημονιακά κόμματα. Ακόμη περισσότερο επιχειρούν με την ιδεολογία του μίσους ενάντια σε γειτονικούς λαούς και τους πρόσφυγες να κάνουν ευκολοχώνευτο το σύρσιμό μας  στον πόλεμο και τη μετατροπή μας σε κρέας για τα κανόνια τους, για τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ και των Η.Π.Α. στην περιοχή.

Καμία ανοχή σε εθνικιστές και φασίστες. Έξω από τις γειτονιές μας και από τον Δήμο μας

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων Μενεμένης

https://antepithesi-ampelokipoi.blogspot.com/