«Προοδευτική συμμαχία»: Μνημονιακά ρετάλια και σκουπίδια του Τσίπρα

«Προοδευτική συμμαχία» στο Γαλάτσι

Μνημονιακά ρετάλια και σκουπίδια του Τσίπρα

Με την κυριακάτικη φιέστα τους, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας εγκαταλείπουν και τυπικά την «Αριστερά», που χρησιμοποίησαν μόνο όσο τους χρειαζόταν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό, να καλλιεργήσουν τη σύγχυση και απογοήτευση, να επιβάλλουν τα πιο βάρβαρα Μνημόνια.

Τώρα, για να παραμείνουν στο πολιτικό παιχνίδι, βουτάνε στον βούρκο της «κεντροαριστεράς» και της «προοδευτικής συμμαχίας». Μαζεύοντας στην κυβέρνηση και στο νέο κόμμα–φορέα που ετοιμάζουν μνημονιακούς από όλο το φάσμα που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην καταστροφή, αχαρακτήριστους πασόκους και σημιτικούς που έχουν φάει με χρυσά κουτάλια σε βάρος των εργαζομένων.

ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας είναι αδίστακτοι για να μείνουν στις καρέκλες και τα προνόμιά τους. Είναι επικίνδυνοι, όχι μόνο για τις πολιτικές τους αλλά και επειδή έχουν στρώσει τον δρόμο στην προπαγάνδα για τα «εγκλήματα της Αριστεράς» ενάντια στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες. Κανένας εργαζόμένους, άνεργος, νέος δεν πρέπει να εξαπατηθεί ότι ο Τσίπρας και οι “προοδευτικοί” του χτυπάνε τους ακραίους νεοφιλελεύθερους, την ακροδεξιά, τους εθνικιστές και ρατσιστές κ.λπ. – το αντίθετο, τους τρέφουν και τους ενισχύουν. Κανένας δεν πρέπει να εξαπατηθεί ότι υπάρχει «μικρότερο κακό» στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όποιος κι αν είναι επόμενη κυβέρνηση, θα είναι χειρότερος, γιατί η κρίση χειροτερεύει και οι αστικές δυνάμεις αποσυντίθενται.

Αυτό το πολιτικό τσίρκο, η ανακύκλωση αυτού του άθλιου πολιτικού προσωπικού, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη χυδαιότητα και κατάπτωση της αστικής πολιτικής, παρακμή χωρίς τέλος. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένα αστικό/μνημονιακό κόμμα μπορούν να διασωθούν με τέτοιες κούφιες, ελεεινές «στρατηγικές». Οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό απ’ αυτή την κατάσταση είναι τεράστιοι, όχι μόνο από τα Μνημόνια και τις φιλοϊμπεριαλιστές πολιτικές, αλλά και με την προετοιμασία μιας ακόμα πιο βαθιάς αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης. Μόνο οι μαζικοί, ενωτικοί, μαχητικοί αγώνες μπορούν να ανατρέψουν αυτή την πορεία, για να επιβάλλουμε το Δίκιο και την Αξιοπρέπεια των Εργαζομένων.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ