Προκήρυξη Αντεπίθεσης των Εργαζομένων στην Υγεία

Να Διώξουμε τη Χούντα Παπαδήμου, την Τρόικα, την ΕΕ

Τι μας λένε;
Ένας πρωτοφανής εκβιασμός των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας έχει ξεκινήσει από την τροϊκανή κυβέρνηση του Παπαδήμου, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, τους μεγαλοδημοσιογράφους, διάφορους πανεπιστημιακούς και άλλους απατεώνες, για το τι θα σημάνει η έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη. Λένε: «θα γίνουμε Αλβανία και Β. Κορέα», «δεν θα έχουν τα παιδιά μας (!) γάλα», «δεν θα έχουμε νοσοκομεία και σχολεία», «δεν θα έχουμε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα», «θα γυρίσουμε στην δεκαετία του ’50», «το εθνικό νόμισμα είναι κόλαση» και πλήθος παρόμοιων απειλών που επεξεργάζονται τα πιο αντιδραστικά επιτελεία.

Ποιοι είναι αυτοί που τα λένε;
Είναι οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι τεχνοκράτες κλπ, που χρεοκόπησαν την χώρα, που έχουν δημιουργήσει 3 εκ. συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (1,5 εκ. ανέργους και άλλους τόσους υποαπασχολούμενους), που κατέστρεψαν τις εργασιακές σχέσεις, τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικών ασφαλίσεων…που κατάργησαν το Σύνταγμα, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και κυβερνούν πραξικοπηματικά μαζί με τους γερμανούς και γάλλους…που όσο παραμένουν στην εξουσία, οδηγούν τη χώρα όχι στη δεκαετία του ’50 αλλά στο μεσαίωνα.

Γιατί τα λένε;
Γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τον ελλ. λαό ώστε να μπορέσουν να πάρουν καινούργια έκτακτα μέτρα τουλάχιστον 4 δις ευρώ (μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι κλπ), γιατί θέλουν να υπογράψουν νέο μνημόνιο (2012-2015 που θα έχει μέτρα ύψους 25 δις ευρώ!) και τη νέα δανειακή σύμβαση (θα υποθηκεύει όλη την δημόσια περιουσία με βάση το αγγλικό δίκαιο!). Γιατί θέλουν να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ημερομηνία των εκλογών, κυβερνώντας πραξικοπηματικά και αποφεύγοντας όσο το δυνατόν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Η δοσίλογη συγκυβέρνηση, των Τραπεζών, της Τρόικας και της ΕΕ
Η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) Παπαδήμου ψήφισε απίστευτης σκληρότητας μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία: 1. Μείωση του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ (μεικτά) κατά 22% και στους νέους μέχρι 25 ετών κατά 32%. Με αυτό το μέτρο υπονομεύονται όλες οι συλλογικές συμβάσεις, αφού δε θα υπάρχει κατώτατο όριο. Στην πράξη, θα δημιουργηθούν μισθοί πείνας, από 300 μέχρι 500 ευρώ και επιπλέον θα ανοίγει ο δρόμος για τη γενικευμένη εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων.
2. Μειώνουν δραστικά τους μισθούς όλων των συμβάσεων, λόγω της μείωσης ισχύος στα 3 χρόνια όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων και της μετενέργειας στους 3 μήνες.
3. Δρομολογούν άμεσα την κατάργηση δώρων γιορτών και αδείας (13ος – 14ος μισθός) και όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.
4. Απαγορεύεται στα συνδικάτα να προσφεύγουν μονομερώς στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), πράγμα που, ουσιαστικά, σημαίνει κατάργησή της. Επέκταση όλων των μορφών «ελαστικής απασχόλησης».
5. Μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων κατά 15% και των κύριων συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠ-ΔΕΗ και κατά 7% του ΝΑΤ, αναδρομικά από την αρχή του έτους
6. Μειώνουν τις «εργοδοτικές» εισφορές των εργοδοτών», γκρεμίζει τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους Οργανισμούς (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ κ.ά.), καταργούν τους οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
7. Καταργούν με νόμο τη μονιμότητα στις πρώην ΔΕΚΟ και στις τράπεζες. Προγραμματίζουν να απολύσουν 15.000 Δ. Υπάλληλους μέσα στο 2012 και 150 χιλιάδες μέχρι το 2015 και να περικόψουν δραστικά τους μισθούς όσων αμείβονται με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια.
8. Περικόπτουν ή και καταργούν πλήθος κοινωνικών επιδομάτων και δαπανών (πολυτέκνων, δαπάνες για παιδικές κατασκηνώσεις, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.)
9. Αύξηση της φορολογίας και των εισπρακτικών μέτρων (ΦΠΑ, αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, χαράτσια κλπ).
10. Ξεπούλημα όλων των Δημόσιων επιχειρήσεων που ξεκινά άμεσα με ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ. Αυτά τα βάρβαρα μέτρα και τα τρισχειρότερα που έχουν στο «συρτάρι» τους, ο Παπαδήμ(ι)ος και τα κόμματα της καταστροφής, επιδιώκουν να τα περάσουν με νέο πολιτικό πραξικόπημα, ενώ υποχωρούν ακόμη και στην απαίτηση της Μέρκελ να τοποθετηθεί Επίτροπος που θα ελέγχει και θα εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό και κάθε νόμο του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Κομισιόν!

Ειδικότερα για την Υγεία το κούρεμα του χρέους (PSI) και η νέα Δανειακή Σύμβαση, σημαίνουν:

– Από τα 132 νοσοκομεία πανελλαδικά θα μείνουν τα 82. Δηλαδή κλείνουν 50 νοσοκομεία (Τρόικα και κυβέρνηση αποφάσισαν 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο έως το 2015 και 15.000 μέσα στο 2012)!!!
– Πέρα από τις μειώσεις μισθών μέσω του Ενιαίου Μισθολογίου, μειώνεται το ποσό των εφημεριών στο 60% των βασικών αποδοχών, και το Ειδικό μισθολόγιο των γιατρών θα μειωθεί κατά 20% μέσα στον Ιούνιο.
– Ο επίτροπος που θα διαχειρίζεται τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο πέρα από τα δανεικά θα μπαίνουν και όλα τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, πρώτα θα ξεχρεώνει δανεικά και τοκοχρεολύσια και αν και ότι περισσέψει θα πηγαίνει στο ελληνικό κράτος – πράγμα που σημαίνει κατάργηση του προϋπολογισμού και μηδενικές δαπάνες και για την Υγεία!!!…ανοίγοντας τις πόρτες για ξεπούλημα των νοσοκομείων σε ιδιώτες.
Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,2 δις ευρώ πράγμα που σημαίνει προώθηση γενόσημων (φασόν) φαρμάκων –άλλωστε ήδη το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι γιατροί πλέον θα συνταγογραφούν τη δραστική ουσία και ο φαρμακοποιός θα διαλέγει το φτηνότερο φάρμακο να δώσει στον ασφαλισμένο- κατά το υπουργείο, για κάθε ασφαλισμένο πλέον αντιστοιχούν 23 ευρώ το μήνα για φάρμακα. Αν οι ανάγκες του είναι για παραπάνω…

Να σταματήσουμε τη νέα αποικιοκρατική Δανειακή Σύμβαση/Μνημόνιο

 ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! 

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις – και μόνο σ’ αυτές. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα», από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ (που συζητούν το «μη μισθολογικό κόστος»!), ούτε από τις ρεφορμιστικές ηγεσίες και πολύ περισσότερο από εκείνους που όψιμα ανακάλυψαν ότι το μνημόνιο ήταν λάθος! Ο δρόμος των εργατών της Χαλυβουργίας, του ALTER κλπ, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη και πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας.
Χρειάζεται να ενισχύσουμε παντού τη δική μας οργάνωση και αλληλεγγύη. Στους χώρους δουλειάς και στις σχολές. Στις γειτονιές και στις πλατείες, ενισχύοντας τις Λαϊκές Συνελεύσεις για να οργανώσουμε ένα κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας μέσα από κινητοποιήσεις και κινηματικές δομές αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. Μπορούμε όπως ανατρέψαμε τον Τσολάκογλου – Παπανδρέου, να προετοιμάσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να ρίξουμε τη μαύρη συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων, των τραπεζών, της τρόικας, της ΕΕ και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

– Να διώξουμε όλους όσους ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας
– Διαγραφή του Χρέους – Έξω από ΕΕ και Ευρώ

Για την ελληνική εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώμματα και τη νεολαία, ένα «κούρεμα» και μάλιστα ολοκληρωτικό (δηλαδή διαγραφή) όλου του χρέους θα ήταν σημαντικό, αν το διαχειρίζονταν οι ίδιοι. Το να διαχειρίζονται όμως αυτή την ελεγχόμενη χρεοκοπία οι ευρωπαίοι καπιταλιστές/τραπεζίτες και οι σάπιοι έλληνες πολιτικοί/υπάλληλοι των Τραπεζών, είναι καταστροφικό.

– Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας παντού, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία κ.α. Για να ρίξουμε τη χούντα της συγκυβέρνησης, που χωρίς καμία νομιμοποίηση προσπαθεί να μας επιβάλλει τα νέα έκτακτα μέτρα, τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.

Καλούμε σε συνάντηση εργαζομένων στην υγεία για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ – 7μμ – στέκι «ΙΣΚΡΑ»

[Αμύντα 12(κάθετη στην Ολύμπου, πλησίον της Αρχαίας Αγοράς, στο ισόγειο]

«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στην ΥΓΕΙΑ