ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ – προκήρυξη Σ.Σ.Π

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΤΡΟΙΚΑΣ,
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

Με ατέλειωτα ψέματα και ωμούς εκβιασμούς η χούντα του Παπαδήμου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πέρασε τη νέα Δανειακή Σύμβαση ή «Μνημόνιο 2». Πριν από την ψήφιση κυβέρνηση και ΜΜΕ δημιούργησαν ένα άνευ προηγουμένου κλίμα τρομοκρατίας. Από το βήμα της βουλής και τα κανάλια κυβέρνηση και αργυρώνητοι δημοσιογράφοι απειλούσαν ότι η μη-ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης θα φέρει χρεοκοπία και ότι η χώρα θα μείνει με άδεια ράφια στα καταστήματα, χωρίς καύσιμα και δελτίο στα τρόφιμα(!) ενώ την ίδια ώρα έξω από τη βουλή η αστυνομία κατέστελλε τους εκατοντάδες χιλιάδες που διατράνωσαν την αντίθεση τους σ’ αυτό το νέο έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού αψηφώντας την επαίσχυντη προπαγάνδα και τις απειλές τους. Τελικά τι πετυχαίνουν όλοι αυτοί οι σωτήρες της χώρας, «σώζοντας» την για ακόμα μία φορά; Αυτό ακριβώς που υποσχόταν ν’ αποτρέψουν: την πλήρη και αιώνια χρεοκοπία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Το 2ο Μνημόνιο είναι μια συνειδητή, σχεδιασμένη, συστηματική γενοκτονία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, τέτοια που δεν τόλμησαν ούτε οι Ναζί, ούτε η πιο αιματοβαμμένη χούντα. Με το 2ο Μνημόνιο δεν θα έχουμε ούτε φάρμακα, ούτε γάλα για τα παιδιά μας, ούτε πετρέλαιο, ούτε σχολεία και πανεπιστήμια, ούτε μισθούς, ούτε δουλειά, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε στοιχειώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα.
Η μείωση του βασικού μισθού κατά 22% (32% για τους νέους) και η κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων, θα ρίξουν τους πραγματικούς μισθούς σε επίπεδα της δεκαετίας του ’50.Ο βασικός μισθός διαμορφώνεται πια στα 480 € (400 για τους νεοπροσλαμβανόμενους), κι αυτό για πλήρη απασχόληση (8ώρο-5-μέρο), αφού για τους μερικώς απασχολούμενους ο μισθός μετατρέπεται κυριολεκτικά σε χαρτζιλίκι. Παράλληλα μειώνεται και το ήδη εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας (από τα 460 στα 360 €), που μ’ αυτό κρατιώνται στη ζωή εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Η νέα άυξηση των φόρων σημαίνει ότι «όσο πιο φτωχός είσαι τόσο περισσότερο φόρο θα πληρώνεις»! Ενώ η πραγματική ανεργία είναι κοντά στο 24% (πάνω από 50 % για τους νέους).
Το ασφαλιστικό σύστημα, που ήδη καταρρέει, θα έχει μια νέα τρύπα 9 δις το 2012 λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και με το κούρεμα των ομολόγων θα χάσει άλλα 10-12 δις – με άλλα λόγια, τον Ιούνιο, όπως έχει προαναγγελθεί θα έρθει νέο ασφαλιστικό, που θα ρίξει τις συντάξεις στα 200 με 500 ευρώ και θα βάλει σαν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης την ημερομηνία θανάτου του εργαζόμενου. Παράλληλα θα καταρρεύσει και η υγειονομική περίθαλψη με συνεχή κλεισίματα κλινικών, νοσοκομείων, κέντρων υγείας και τώρα με τα γενόσημα φάρμακα (που θα μας επιστρέψουν σε φάρμακα που χρησιμοποιούνταν προ 20ετίας), ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος, στις εξετάσεις κ.α. Απλά και ωμά, μόνο όποιος έχει πολλά λεφτά θα έχει φάρμακα και υγεία.
Η παιδεία δεν θα μείνει έξω από το χορό. Ήδη η μείωση των δαπανών είναι τραγική (πάνω από 50% για τις λειτουργικές δαπάνες το 2011) και αναμένονται χειρότερα. Η κατάσταση η οποία επικρατεί τώρα (με τα όποια σοβαρά προβλήματα) είναι εικονική πραγματικότητα σε σχέση μ’ αυτό που θα επικρατήσει στο άμεσο μέλλον. Εκατοντάδες σχολεία και σχολές θα κλείσουν, εγκαταστάσεις και υποδομές θα ξεπουληθούν ή θα ρημάξουν από την εγκατάλειψη και οι πιο τυχεροί από τους φοιτητές θα συνεχίσουν τις σπουδές τους μόνο πληρώνοντας αδρά τα δίδακτρα που σύντομα θα επιβληθούν.

Μόνιμη επιτροπεία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τη νέα Δανειακή Σύμβαση, όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, θα πρέπει να καταθέτει όχι μόνο τα δάνεια (τα «περίφημα» 130 δις ευρώ) αλλά και κρατικά έσοδα (φόροι, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου κ.α.) σε ειδικό λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων. Με άλλα λόγια, πρώτα θα ξεπληρώνονται οι ξένοι και ντόπιοι τραπεζίτες, μετά θα δίνονται χρήματα για στρατιωτικές-αστυνομικές δαπάνες και την πληρωμή των κρατικών αξιωματούχων – και στο τέλος, τα ψίχουλα, αν περισσέψουν, για μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, συντάξεις, υγεία, παιδεία, ασφάλιση!!! Η χούντα του Παπαδήμου και τα κόμματα που την στηρίζουν δεσμεύτηκαν ότι θα το περάσουν αυτό και στο Σύνταγμα (στην επόμενη Βουλή, που είναι αναθεωρητική), για να εξασφαλίσουν τους ευρωπαίους και ντόπιους δανειστές-τοκογλύφους.
Έτσι καταργείται και κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας, κάθε πολιτικό, δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε μια χούντα–διεκπεραιωτή των ελλήνων και ευρωπαίων επιχειρηματιών και τραπεζών, των εκβιαστών της ΕΕ, της Κομισιόν και του Γιουρογκρούπ. Η Βουλή σ’ ένα κακόγουστο θέατρο όπου 200-250 μαριονέτες ψηφίζουν στο άψε σβήσε ό,τι τους σερβίρουν, χωρίς ούτε καν να το διαβάσουν – και όλοι μαζί κορδώνονται ότι σώζουν την πατρίδα! Σαν λαός και ειδικά σαν νεολαία δεν δεχθήκαμε ποτέ άλλοτε τέτοια ταπείνωση!
Αν τους αφήσουμε, η κόλαση που ζούμε δεν θα έχει τέλος…

Εδώ και 2,5 χρόνια κυβερνήσεις και Τρόικα μας υπόσχονται, αποφυγή της χρεοκοπίας, παραμονή στο ευρώ, και ανάπτυξη σε λίγα χρόνια. Ένα είναι σίγουρο: όπως και με το 1ο μνημόνιο, τις επικαιροποίησεις του και το μεσοπρόθεσμο, έτσι και με το 2ο μνημόνιο θα γίνει το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που λένε. Η μείωση μισθών και συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, αγαθών και υπηρεσιών, η διαρκής φορολογική αφαίμαξη, τα λουκέτα επιχειρήσεων και η αποπληρωμή των χρεών θα οξύνουν την οικονομική κρίση, θα καταστρέψουν την οικονομία και κάθε προοπτική ανάπτυξης. Η ύφεση έφτασε στο 7,1% το 2011, ενώ ύφεση αναμένεται και για τα έτη 2012-13. Επόμενο είναι να καταρρεύσουν και τα κρατικά έσοδα, όσο κι αν μας γδάρουν με τα διάφορα χαράτσια, ακόμη και αν καταργήσουν πλήρως τις δαπάνες για παιδεία, υγεία, ασφάλιση και απολύσουν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Συνεπώς το Μνημόνιο 2 οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Το γνωρίζουν οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι των τραπεζών: Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Μπαρόζο κ.α. – γι’ αυτό άρχισαν από τώρα να μιλούν για νέο κούρεμα, νέα βοήθεια, να στέλνουν καραβιές επιτρόπους, «εφοριακούς», «χωροφύλακες» κ.α. Ήδη αυτή τη φορά προεξοφλούν νέα πιο επώδυνα μέτρα ( κόψιμο 13-14ου μισθού, αύξηση φορολογίας, νέο ασφαλιστικό κ.α.) για τον Ιούνιο του 2012, τρεις μήνες μόλις μετά την ψήφιση των παρόντων και αυτά δεν θα είναι τα τελευταία αφού θα ξαναχρειαστούν κι άλλα μέτρα μέσα στο 2012 λόγω των σίγουρων αστοχιών του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με το Μνημόνιο 2 τα μέτρα και οι θυσίες δε θα έχουν τέλος μέχρι το 2020 κι όλα αυτά με στόχο στην καλύτερη (ιδανική) περίπτωση το δημόσιο χρέος να είναι το 2020 στα επίπεδα που ήταν το 2009 (120 % του ΑΕΠ) όταν και προσφύγαμε στο ΔΝΤ γιατί δεν μπορούσαμε να το αποπληρώσουμε. Το χρέος είναι αδύνατο να ξεπληρωθεί αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους σταματήσει να ρουφήξουν όσο περισσότερο αίμα μπορούν από τους έλληνες εργαζόμενους. Ό,τι δημόσια (επιχειρήσεις, λιμάνια, δρόμοι, παραλίες και δάση κ.λπ.) και ιδιωτική περιουσία (σπίτια, καταθέσεις κ.α.) υπάρχει, θα την αρπάξουν και στο τέλος θα μας πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες!

Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Ή Αυτοί Ή Εμείς!

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να σταματήσουμε να ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν και να μας ταπεινώνουν, πρέπει προχωρήσουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις – και μόνο σ’ αυτές. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα», ούτε από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, ούτε από τις ρεφορμιστικές ηγεσίες της αριστεράς (που η πολιτική τους είναι ανήμπορη και χρεοκοπημένη μπροστά στην κρίση) και πολύ περισσότερο από εκείνους που όψιμα ανακάλυψαν ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος! Πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Μπορεί να μην ήταν δική μας ευθύνη η καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας από τους απατεώνες που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα, είναι όμως σίγουρα αποκλειστική μας ευθύνη η πάλη και ο αγώνας για να ανατρέψουμε αυτή την άθλια κατάσταση Ο δρόμος των εργατών της Χαλυβουργίας, των εργαζομένων του ALTER, ο δρόμος των απεργιών και καταλήψεων, της εξεγερσιακής και συγκρουσιακής συγκέντρωσης στις 12 Φλεβάρη στο Σύνταγμα, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη και πρέπει να τον ακολουθήσουμε όλοι μας μέχρι να διώξουμε την χουντική συγκυβέρνηση του Παπαδήμου και την Τρόικα.
Το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Χρειάζεται να ενισχύσουμε παντού τη δική μας οργάνωση και αλληλεγγύη. Στους χώρους δουλειάς και στις σχολές. Στις γειτονιές και στις πλατείες και τις Λαϊκές Συνελεύσεις για να οργανώσουμε ένα κύμα αντίστασης απέναντι στη διάλυση της ζωής μας μέσα από κινητοποιήσεις και κινηματικές δομές αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. Πρέπει να οργανώσουμε και να προχωρήσουμε σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας παντού, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία κ.α. Για να ρίξουμε τη χούντα της συγκυβέρνησης, που χωρίς καμία νομιμοποίηση μας επιβάλλει νέα βάρβαρα μέτρα, νέα δανειακή σύμβαση και νέο μνημόνιο.
Να συγκρουστούμε με αυτό το σάπιο και απάνθρωπο σύστημα και να παλέψουμε για μια άλλη διαχείριση και οργάνωση της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση που θα έχει στο κέντρο της τις ανθρώπινες ανάγκες, τις ηθικές και πνευματικές αξίες, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Για μια κοινωνία σοσιαλιστική. Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ.

– Κατάργηση του Μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης
– Να φύγουν όλοι όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας
– Διαγραφή του Χρέους – Έξω από το ευρώ και την ΕΕ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ