Μνημόνιο 2: Η γενοκτονία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ

Μνημόνιο 2: Η γενοκτονία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων

Με απύθμενα ψέματα και ωμούς εκβιασμούς (αν βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ «δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας», «δεν θα έχουμε φάρμακα και πετρέλαιο» κ.α.), η χούντα του Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και μέχρι πρότινος και ΛΑΟΣ) πέρασε το 2ο Μνημόνιο ή «νέα Δανειακή Σύμβαση». Και τι πετυχαίνει; Αυτό ακριβώς που υποσχόταν ν’ αποτρέψει: την πλήρη και αιώνια χρεοκοπία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Το 2ο Μνημόνιο είναι μια συνειδητή, σχεδιασμένη, συστηματική γενοκτονία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τέτοια που δεν τόλμησαν ούτε οι Ναζί, ούτε η πιο αιματοβαμμένη λατινοαμερικάνικη χούντα. Με το 2ο Μνημόνιο δεν θα έχουμε ούτε φάρμακα, ούτε γάλα για τα παιδιά μας, ούτε πετρέλαιο, ούτε σχολεία, ούτε μισθούς, ούτε δουλειά, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε στοιχειώδη δημοκρατικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η μείωση του βασικού μισθού κατά 22% (μαζί με την ακόμα μεγαλύτερη μείωση για τους νεοπροσληφθέντες και το πάγωμα-κατάργηση των ωριμάνσεων) και η κατάργηση της μετενέργειας, δηλαδή ουσιαστικά η κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων, θα ρίξουν τους πραγματικούς μισθούς σε επίπεδα της δεκαετίας του ’50. Παράλληλα μειώνεται και το ήδη εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας, που μ’ αυτό κρατιώνται στη ζωή εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Η νέα άυξηση των φόρων σημαίνει ότι «όσο πιο φτωχός είσαι τόσο περισσότερο φόρο θα πληρώνεις»! Ενώ η πραγματική ανεργία είναι κοντά στο 1,5 εκ.και μαζί με την μερική απασχόληση, υποαπασχόληση κλπ. πάνω από 2 εκ. – δηλαδή ένας στους δύο εργαζόμενους είναι άνεργος ή υποαπασχολούμενος.
Το ασφαλιστικό σύστημα, που ήδη καταρρέει, θα έχει μια νέα τρύπα 9 δις το 2012 λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και με το κούρεμα των ομολόγων θα χάσει άλλα 10-12 δις – με άλλα λόγια, τον Ιούνιο, όπως έχει προαναγγελθεί θα έρθει νέο ασφαλιστικό, που θα ρίξει τις συντάξεις στα 200 με 500 ευρώ και θα βάλει σαν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης την ημερομηνία θανάτου του εργαζόμενου!
Η υγεία καταρρέει με τα συνεχή κλεισίματα κλινικών, νοσοκομείων, κέντρων υγείας και τώρα με τα γενόσημα φάρμακα (που θα μας επιστρέψουν σε φάρμακα που χρησιμοποιούνταν προ 20ετίας), ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος, στις εξετάσεις κ.α. Απλά και ωμά, μόνο όποιος έχει πολλά λεφτά θα έχει φάρμακα και υγεία.

Στη σιδερένια μέγγενη της επιτροπείας. Σύμφωνα με τη νέα Δανειακή Σύμβαση, όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, θα πρέπει να καταθέτει όχι μόνο τα τωρινά δάνεια (τα «περίφημα» 130 δις ευρώ) αλλά και κρατικά έσοδα (φόροι, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου κ.α.) σε ειδικό λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων. Με άλλα λόγια, πρώτα θα ξεπληρώνονται οι ξένοι και ντόπιοι τραπεζίτες, μετά θα δίνονται χρήματα για στρατιωτικές-αστυνομικές δαπάνες και την πληρωμή των κρατικών αξιωματούχων – και στο τέλος, τα ψίχουλα, αν περισσέψουν, για μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, συντάξεις, υγεία, παιδεία, ασφάλιση!!! Η χούντα του Παπαδήμου και τα κόμματα που την στηρίζουν δεσμεύτηκαν ότι θα το περάσουν αυτό και στο Σύνταγμα (στην επόμενη Βουλή, που είναι αναθεωρητική), για να εξασφαλίσουν τους ευρωπαίους και ντόπιους δανειστές-τοκογλύφους.
Έτσι καταργείται και κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, κάθε πολιτικό, δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε μια χούντα–διεκπεραιωτή των ελλήνων και ευρωπαίων επιχειρηματιών και τραπεζών, των εκβιαστών της ΕΕ, της Κομισιόν και του Γιουρογκρούπ. Η Βουλή σ’ ένα κακόγουστο θέατρο όπου 200-250 μαριονέτες ψηφίζουν στο άψε σβήσε ό,τι τους σερβίρουν, χωρίς ούτε καν να το διαβάσουν – και όλοι μαζί κορδώνονται ότι σώζουν την πατρίδα! Σαν εργαζόμενοι δεν δεχθήκαμε ποτέ άλλοτε τέτοια ταπείνωση!

Αν τους αφήσουμε, η κόλαση δεν θα έχει τέλος…

Όπως η θρησκεία υπόσχεται τον μετά θάνατο παράδεισο, έτσι η Τρόικα και η χούντα του Παπαδήμου υπόσχονται παραμονή στο ευρώ, κούρεμα του χρέους και ανάπτυξη σε λίγα χρόνια. Ένα είναι σίγουρο: θα γίνει το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που λένε. Η μείωση μισθών και συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, αγαθών και υπηρεσιών, η διαρκής φορολογική αφαίμαξη, τα λουκέτα επιχειρήσεων …και η αποπληρωμή των χρεών θα παροξύνουν την οικονομική κρίση, θα καταστρέψουν την οικονομία και κάθε προοπτική αναπτυξης. Επόμενο είναι να καταρρεύσουν και τα κρατικά έσοδα, όσο κι αν μας γδάρουν με τα διάφορα χαράτσια, ακόμη και αν καταργήσουν πλήρως τις δαπάνες για παιδεία, υγεία, ασφάλιση και απολύσουν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Συνεπώς το Μνημόνιο 2 οδηγεί μόνο στην καταστροφή. Το γνωρίζουν οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι των τραπεζών: Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Μπαρόζο κ.α. – γι’ αυτό άρχισαν από τώρα να μιλούν για νέο κούρεμα, νέα βοήθεια, να στέλνουν καραβιές επιτρόπους, «εφοριακούς», «χωροφύλακες» κ.α. Το χρέος είναι αδύνατο να ξεπληρωθεί αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους σταματήσει να ρουφήξουν όσο περισσότερο αίμα μπορούν από τους έλληνες εργαζόμενους. Ό,τι δημόσια (επιχειρήσεις, λιμάνια, δρόμοι, παραλίες και δάση κ.λπ.) και ιδιωτική περιουσία (σπίτια, καταθέσεις κ.α.) υπάρχει, θα την αρπάξουν και στο τέλος θα μας πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες!

Ή Αυτοί Ή Εμείς! ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! Για μια Σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις – και μόνο σ’ αυτές. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από κανέναν «σωτήρα», ούτε από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, ούτε από τις ρεφορμιστικές ηγεσίες της αριστεράς (που η πολιτική τους είναι ανήμπορη και χρεοκοπημένη μπροστά στην κρίση) και πολύ περισσότερο από εκείνους που όψιμα ανακάλυψαν ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος! Ο δρόμος των εργατών της Χαλυβουργίας, των εργαζομένων του ALTER κλπ., ο δρόμος των απεργιών και καταλήψεων, της εξεγερσιακής και συγκρουσιακής γιγαντιαίας διαδήλωσης στις 12 Φλεβάρη, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη και πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας μέχρι να διώξουμε την χουντική συγκυβέρνηση του Παπαδήμ(ι)ου.
Χρειάζεται να ενισχύσουμε παντού τη δική μας οργάνωση και αλληλεγγύη. Στους χώρους δουλειάς και στις σχολές. Στις γειτονιές και στις πλατείες, ενισχύοντας τις Λαϊκές Συνελεύσεις για να οργανώσουμε ένα κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας μέσα από κινητοποιήσεις και κινηματικές δομές αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. Μπορούμε, όπως ανατρέψαμε τον Τσολάκογλου – Παπανδρέου και οι ρουμάνοι εργαζόμενοι τον δικό τους κουίσλινγκ, να προετοιμάσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να ρίξουμε τη μαύρη συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων, των τραπεζών, της τρόικας, της ΕΕ και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. Όλοι στους δρόμους μέχρι τη Νίκη, για να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στην καταρρέουσα συγκυβέρνηση!

Να διώξουμε όλους όσους ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας
Διαγραφή του Χρέους – Έξω από Ευρώ και ΕΕ

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας παντού, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία κ.α. Για να ρίξουμε τη χούντα της συγκυβέρνησης, που χωρίς καμία νομιμοποίηση μας επιβάλλει νέα βάρβαρα μέτρα, νέα δανειακή σύμβαση και νέο μνημόνιο.
― Συντακτική Συνέλευση, για ν’ αποφασίσει ο ελληνικός λαός για μια άλλη οργάνωση και λειτουργία της οικονομίας, της κοινωνίας, της πολιτικής, που θα στηρίζεται:
(α) Σε κινηματικές δομές και όργανα εργατικού ελέγχου σε κάθε επιχείρηση, συνοικία, νομό, βιομηχανικό κλάδο, σε Λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές ή όπου αλλού χρειάζεται, με όλα τα όργανα εκλεγμένα και ανακλητά.
(β) Στην κινητοποίηση των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας για να επιβάλουν απέναντι στην κρίση ένα άμεσο πρόγραμμα σωτηρίας με πρωταρχικά μέτρα: την άμεση διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων και τις δημόσιες επενδύσεις για θέσεις εργασίας, την ανασυγκρότηση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, την εξασφάλιση Υγείας και Παιδείας για όλους, την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων και δικαιωμάτων, την άμεση παροχή τροφής και στέγης σε όλους, την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, με αντίστοιχη βαριά φορολόγηση του μεγάλου Κεφαλαίου.
Να χτίσουμε μια επαναστατική δύναμη, που θα μπορέσει να συγκρουστεί με το σύστημα και το κράτος του, και θ’ ανοίξει το δρόμο για την εξουσία των εργαζομένων και τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας