56χρονος κρεμάστηκε γιατί κινδύνευε να χάσει το σπίτι του

56χρονος κρεμάστηκε γιατί κινδύνευε να χάσει το σπίτι του

Tο σάπιο σύστημα δολοφονεί!

Την παρασκευή 8/3 56χρονος συνταξιούχος, υπάλληλος της διώρυγας, βρέθηκε κρεμασμένος στην αυλή του σπιτιού του στα Ίσθμια.  Την προηγούμενη μέρα είχε λάβει ειδοποίηση από τον δικηγόρο του ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να του πάρουν το σπίτι του. Ο 56χρονος άφησε σημείωμα σε αυτούς που άφησε πίσω του, το παιδί και την αδερφή του, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Ανάμεσα στα όσα ανέφερε ζητούσε συγγνώμη γιατί δεν κατάφερε να κρατήσει το σπίτι της οικογένειας.

Σε αυτό το αδιέξοδο μας έχουν φέρει οι αιμοσταγείς μνημονιακές πολιτικές και οι αδίσταχτοι υποστηρικτές τους. Να δουλεύουμε σα δούλοι, να σκοτωνόμαστε στον δρόμο για ένα μεροκάματο της πείνας, να αυτοκτονούμε γιατί μας παίρνουνε το σπίτι και πόσα άλλα παραδείγματα που φαίνεται ολοκάθαρα ότι η ζωή μας γι αυτούς δεν έχει πια καμία αξία.

Ως πότε θα κουβαλάμε τις επιπτώσεις των αποτυχημένων μνημονίων στις πλάτες μας, ως πότε θα πληρώνουμε το χρέος των χρεοκοπημένων τραπεζών και των τοκογλύφων καπιταλιστών που την ίδια στιγμή που εμείς χάνουμε τα πάντα αυτοί δεν έχουν χάσει καν τον ύπνο τους! Σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που η κοινωνία δεν εκτονώνει την οργή της μέσα από γενικευμένους αγώνες, τα περιστατικά των αυτοκτονιών αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θυσιαστεί άλλος συνάνθρωπός μας στον βωμό της κρίσης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη μας στηρίζουμε τα πιο αδύναμα στρώματα της εργατικής τάξης, παλεύουμε για να απαλλαγούμε από το μνημονιακό καθεστώς και για να βάλουμε ένα τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 Αντεπίθεση των Εργαζομένων