19 Μάρτη – Απεργία στην Ιδιωτική Εκπαίδευση: Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων εκπαιδευτικών

Καμία υποχώρηση στην Εργοδοτική Ασυδοσία

Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκησης – 10:30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Εννέα χρόνια μνημονίων διανύουμε φέτος και η υποτιθέμενη έξοδος από τα μνημόνια συμβαδίζει με έναν μεγάλο σωρό από ψέμματα και φρούδες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, με ανάπτυξη, με αυξήσεις στους μισθούς, με προσλήψεις και πάει λέγοντας. Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια ή θα πραγματοποιηθεί στην πράξη, καθώς κυβέρνηση Τσίπρα ή ΝΔ, παλιοί και νέοι μνημονιακοί,  θα εφαρμόσουν την ίδια μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την ζωή της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οι επιθέσεις συνεχίζονται, γίνονται όλο και πιο σκληρές απέναντι στην εργατική τάξη και προσπαθούν να εισάγουν ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, όπου οι εργαζόμενοι θα μετατραπούν ουσιαστικά σε «δούλους» ενώ οι εργοδότες θα αυξάνουν τα κέρδη τους. Οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί και έχουν αντικατασταθεί από εκβιαστικές κυρίως ατομικές συμβάσεις εργασίας. Η αδήλωτη/ανασφάλιστη/απλήρωτη/ελαστική εργασία έχει την πρωτιά στην υποτιθέμενη μείωση της ανεργίας. Η άρνηση των εργοδοτών να εφαρμόσουν έστω τους Μνημονιακούς νόμους και η απαίτηση να επιστρέφονται δώρα, μισθοί κτλ(με το γνωστό κόλπο του ΑΤΜ) πίσω στην τσέπη τους κυριαρχεί ήδη σε πολλούς χώρους δουλειάς. Η εργοδοτική βία αυξάνεται, με μπράβους και μαφιόζικες επιθέσεις, με λεκτική και σωματική βία σε εργαζόμενους. Αυτή την αποθράσυνση της Εργοδοσίας, στηρίζουν οι κυβερνητικές πολιτικές και το δικαστικό σύστημα (βλ. κάθειρξη σε εργαζόμενες καθαρίστριες, αποφάσεις Άρειου Πάγου για εργατικά «ατυχήματα», κατάργηση Κυριακάτικης Αργίας κ.α.).

Μοναδική απάντηση μπορούν να είναι οι μαχητικοί μας αγώνες, όπως στους «ντελιβεράδες» με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων να έχει αναδείξει τα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου και να κερδίζει διακιώματα, αλλά και στους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια, που με μπροστάρη το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης παλεύουν ενάντια στην κατάπτυστη προσφυγή που έχουν κάνει οι φροντιστηριάρχες στο ΣτΕ για να μειωθεί το ωρομίσθιο στα 3, 5ευρώ μικτά.

Μόνο με την αυτοοργάνωση των εργαζομένων μπορούν να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Με επιτροπές στους χώρους δουλειάς, με διαρκείς μαχητικούς αγώνες, με ενότητα και αλληλεγγύη, με την ενίσχυση των αγωνιστικών σωματείων. Να πάρουν οι εργαζόμενοι την ζωή τους στα χέρια τους.

Η ΟΚΔΕ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες, υπερασπίζοντας τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν θα γίνουμε δούλοι!

Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τον μισθό των εκπαιδευτικών του Ιδιωτικού τομέα

– Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και κλαδικές ΣΣΕ υποχρεωτικές για όλους, πραγματικές αυξήσεις των μισθών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

– Ενότητα – Οργάνωση – Αγώνας στους χώρους δουλειάς.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ