16 Mάρτη – Όλοι στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Να συντρίψουμε τον ρατσισμό και εθνικισμό

Κοινή πάλη των λαών ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό  

Αθήνα – Συλλαλητήριο, 14:30, Χαυτεία

Η κυβέρνηση  τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων μνημονιακών σκουπιδιών αφού ψήφισαν απερίσπαστοι το ξεπούλημα των πιο βασικών εθνικών υποδομών και την κατάργηση δικαιωμάτων ζωής για τους εργαζομένους – μιλώντας μας για την προσπάθεια που κάνουν να λύσουν μείζονα «εθνικά θέματα», έχοντας ξεπεράσει τους προκατόχους της σε αντεργατικές και αντιλαϊκές επιθέσεις, έχοντας εξαθλιώσει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα  (μείωση δαπανών, ιδιωτικοποίηση και κατάρρευση της υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.), έχοντας ξεπουλήσει και υποθηκεύσει κάθε δημόσια περιουσία, μας οδηγεί ολοταχώς σε μια άκρως επικίνδυνη και πολεμική  κατάσταση. Έχοντας μετατραπεί στον πιο πιστό υπηρέτη των συμφερόντων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή, θέλοντας να παίξει ακόμα πιο ανοιχτά αυτό τον τυχοδιωκτικό επικίνδυνο ρόλο, διακινδυνεύει να εντάξει και τον ελληνικό λαό σε αιματηρές συγκρούσεις. Γι’ αυτό επαναφέρει έναν σάπιο εθνικισμό γύρω από τα «εθνικά» ζητήματα (Μακεδονικό, αντιπαραθέσεις με την Τουρκία), ώστε να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές μάζες από τα πραγματικά προβλήματα και τους αγώνες τους.

Με την αντιδραστική  πολιτική που υπηρετεί ο Τσίπρας και η κλίκα του είναι υπεύθυνοι για ένα κύμα αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, που  απλώνεται με την ισχυροποίηση ακροδεξιών, αντιδραστικών ή ανοιχτά αντικομουνιστικών δυνάμεων, με την παράλληλη κατρακύλα των παραδοσιακών «δημοκρατικών» και «κεντρώων» αστικών κομμάτων που για να επιβιώσουν πολιτικά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, καταφεύγουν όλο και περισσότερο στην καταστολή και σε φασιστικές μεθόδους. Η οικολογική καταστροφή, η προσφυγική κρίση, οι πόλεμοι και η νέα κούρσα εξοπλισμών απειλούν το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τα μέτωπα στη περιοχή και ο κίνδυνος μιας γενικευμένης σύρραξης

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εργαζομένους και νεολαία, πηγάζει από το γεγονός ότι ζητήματα όπως η αντιπαράθεση Ελλάδας–Τουρκίας, το Κυπριακό και οι γεωτρήσεις, το Μακεδονικό κ.λπ. αποτελούν μόνο ένα κομμάτι σε ένα παζλ γιγαντιαίων συγκρούσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Συγκεκριμένα, των συγκρούσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με τις ΗΠΑ να θέλουν να περικυκλώσουν τη Ρωσία. Στον ίδιο σχεδιασμό των ΗΠΑ εντάσσεται και η ονομασία της   γειτονικής Μακεδονίας,και την ένταξη της  στο ΝΑΤΟ.

Ο ελληνικός καπιταλισμός ταυτίζεται με τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, για να αποτελέσουν τον πιο πιστό και πρόθυμο σύμμαχό τους στη περιοχή, αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα των επιλογών αυτών για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς. Ενισχύουν τις βάσεις ορμητήρια (Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Σούδα) ακόμα και αποθηκεύοντας πυρηνικά,  εντάσσουν τη χώρα σε επιθετικούς άξονες, πλάι με τα φιλοπόλεμα, αντιδραστικά, αιμοσταγή καθεστώτα Ισραήλ και Αίγυπτου και συμμετέχουν σε πολυέξοδα εξοπλιστικά προγράμματα. Διευρύνουν την εμπλοκή της Ελλάδας στις συγκρούσεις, στο πλευρό του πιο κυνικού, επιθετικού και επικίνδυνου ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Βάζουν υποψηφιότητα ακόμα και για τυφλά χτυπήματα στο ελληνικό έδαφος (όπως έχουν γίνει και σε άλλες χώρες).

Ένας πόλεμος θα είναι καταστροφικός για κάθε εμπλεκόμενο λαό, αφού οι ανθρώπινες ζωές θα μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια μιας χούφτας ιμπεριαλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Κανένα συμφέρον δεν έχουμε από τους ανταγωνισμούς τους για τα ενεργειακά κοιτάσματα, τους αγωγούς, τις στρατιωτικές και γεωπολιτικές βάσεις τους. Οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στην οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού, διεθνιστικού κινήματος, που θα πει ΟΧΙ στον εθνικισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε νέες εκατόμβες και να ζήσουμε ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς.

Μετανάστες – Ντόπιοι Εργάτες Ενωμένοι!

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε ένα μαζικό προσφυγικό κύμα, το οποίο διασχίζει και τα ελληνικά νησιά. Το αποτέλεσμα είναι μαζικοί πνιγμοί προσφύγων στο Αιγαίο, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα απέραντο κέντρο κράτησης (hotspot), αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ για κλειστά σύνορα. Μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους – και προσπαθούν στο όνομα του ανθρωπισμού να μας πείσουν ότι η χώρα πρέπει να «θυσιαστεί» για να μην «ενοχληθούν» οι ιμπεριαλιστές, ρατσιστές της ΕΕ!

Ειδικότερα στην ΕΕ επελαύνει μια διαλυτική κρίση, που σαρώνει μάλιστα όλες τις κύριες ιμπεριαλιστικές χώρες, με το βύθισμα σε μια οικονομική ύφεση, τους πολλαπλούς πολιτικούς σπασμούς, την αποσύνθεση των παραδοσιακών κυρίαρχων αστικών κομμάτων, την ανάδυση νέων αντιδραστικών και ακροδεξιών δυνάμεων – βουλιάζοντας την ΕΕ σε αποσύνθεση. Με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό, τα «εθνικά δίκαια και συμφέροντα». Για να ξεχαστεί η μνημονιακή και καπιταλιστική αθλιότητα. Έτσι και η ελληνική αστική τάξη  μας σερβίρει την «εθνική ενότητα», όπου θέλουν να συσπειρώσουν την εργατική τάξη και όλο το λαό κάτω από την ελληνική σημαία, από ένα κάλπικο όραμα, για να κατευθύνουν την οργή μας ενάντια σε έναν γειτονικό λαό ή στους μετανάστες, αντί για τους πραγματικούς εχθρούς: καπιταλιστές, τραπεζίτες, δανειστές, ιμπεριαλιστές και όλοι οι μνημονιακοί πολιτικοί υπηρέτες τους.

Πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες/μετανάστες, που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν (όπως και τόσοι έλληνες εργαζόμενοι και νέοι λόγω της κρίσης και των Μνημονίων). Η ενσωμάτωση των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι απόλυτα εφικτή – αρκεί να παλέψουμε για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι πλούσιοι, να σταματήσουμε να εκτελούμε δουλικά τις διαταγές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ντόπιων υπηρετών/συμμάχων τους! Έτσι μπορούμε και να ενισχύσουμε τις δικές μας γραμμές, τις ταξικές γραμμές του εργατικού κινήματος.

Να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την κυβέρνηση τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων μνημονιακών, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη και τους σύγχρονους μαυραγορίτες, από το μακρύ τους χέρι την Χρυσή Αυγή, από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό – με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα σπάσει από την αντιδραστική ΕΕ και θα συμβάλλει για μια σοσιαλιστική ένωση όλων των λαών της περιοχής, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. ΟΧΙ σε εξοπλισμούς, βάσεις, μιλιταρισμό.
  • Αντιπολεμικός, Αντιιμπεριαλιστικό αγώνας όλων των λαών της περιοχής. Κοινός εχθρός μας οι αντιδραστικές αστικές τάξεις και οι ιμπεριαλιστές.
  • Άσυλο σε μετανάστες και πρόσφυγες. Σύνορα ανοιχτά, με ελεύθερη– οργανωμένη – ασφαλή διακίνηση. Κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας.
  • Κάτω η φιλοϊμπεριαλιστική, πολεμοκάπηλη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών σκουπιδιών. Μόνη διέξοδος στα σφαγεία των ανταγωνισμών και των πολέμων: Εργατικός ΔιεθνισμόςΠάλη για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων.