Απόφαση δικαστηρίου νομιμοποιεί την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία

Απόφαση δικαστηρίου νομιμοποιεί την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους

Tον Μάρτιο του 2015 ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα, Πάγκαλος Βασίλειος απασχόλησε ανασφάλιστους εργαζόμενους στο μαρμαρογλυφείο. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από την καταγγελία του σωματείου στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία έστειλε το ζήτημα αυτό στον εισαγγελέα. Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε η έφεση που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος προκειμένου να ανακληθεί η σε βάρος του πρωτόδικη απόφαση που τον είχε καταδικάσει σε τέσσερεις μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την ανασφάλιστη εργασία στη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Βύρωνα βάση του νόμου 4554/2018 που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η εφαρμογή του νόμου ανοίγει το δρόμο στους εργοδότες να καταπατήσουν εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες  όπως είναι η πρόσληψη, η ασφάλιση και νομιμοποιεί την  μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Η απόφαση αυτή σχεδόν  «νομιμοποιεί»  τις  επιθέσεις εργοδοτών σε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους, ειδικά στα πιο πληβεία και ανοργάνωτα κομμάτια των εργαζομένων, εκεί δηλαδή που επικρατεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Η πρόσφατη μαφιόζικη επίθεση των εργοδοτών στο σουβλατζίδικο  «ΒΕΑΚΗ 56»  στο Περιστέρι στον  διανομέα Shakil Chaudhry Mohammad  που ζήτησε τα ένσημα του, η τραμπουκική εργοδοσία σε εταιρία εστίασης στη Μυτιλήνη που εξαναγκάζει όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων κ.ά., μόνο τυχαίες δεν είναι. Αυτές οι επιθέσεις  είναι η καθημερινότητα που έχει επιβάλει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης

Με την εφαρμογή των Μνημονίων Διαρκείας, οι εργαζόμενοι έχουν μείνει απροστάτευτοι στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, που έχει ανοίξει τον δρόμο για τις τραμπουκικές επιθέσεις εργοδοτών. Tέτοιες δικαστικές αποφάσεις νομιμοποιούν της μαφιόζικες επιθέσεις σε εργαζόμενους, που είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων. Κύριοι υπεύθυνοι είναι ο Τσίπρας και η παρέα του, όλοι οι μνημονιακοί που με τα μέτρα που συνεχώς ψηφίζουν χτίζουν όλο και περισσότερο το μνημονιακό καθεστώς και το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να σταματήσουμε αυτά τα εγκλήματα. Πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, να δημιουργήσουμε τις δικές μας μορφές αυτο-άμυνας, για να τσακίσουμε τις μαφιόζικες επιθέσεις των εργοδοτών και του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Αντεπίθεση των Εργαζόμενων