Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Νέος μαφιοζο-εργοδότης εκδικείται εργαζόμενο επειδή αρνήθηκε να δώσει πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Νέος μαφιοζο-εργοδότης εκδικείται εργαζόμενο επειδή αρνήθηκε να δώσει πίσω το δώρο Χριστουγέννων!

ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΟΧΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ

Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες δεν έχουν τέλος! O Πέτρος Λ. Εργαζόμενος σε εταιρία εστίασης στη Μυτιλήνη καταγγέλλει την τραμπουκική συμπεριφορά του εργοδότη του, ο οποίος εξαναγκάζει όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

μαυραγορίτικη εργοδοσία του συγκεκριμένου καταστήματος, απείλησε τον εργαζόμενο διαμέσου του υπευθύνου, ότι αν δεν επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων (που πρέπει να κατατίθεται στην τράπεζα) θα τον απολύσουν και μάλιστα «θα φροντίσουν να μην ξαναβρεί ποτέ του δουλειά!» ο συνάδελφος δεν υποχώρησε στις απειλές αυτές, και η εργοδοσία για παραδειγματίσει και αυτόν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αντί να του καταβάλλει το μισθό του στον μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό της μισθοδοσίας του, κατέβαλλε τα χρήματα σε άλλο λογαριασμό του ώστε να μην μπορεί να τα πάρει λόγω χρεών στην εφορία! Με τον τρόπο αυτό η εργοδοσία κατάφερε επί της ουσίας να μην καταβάλλει το δώρο στον εργαζόμενο και να στερήσει ένα σημαντικό έσοδο το οποίο θα κάλυπτε βασικές του ανάγκες. Με παρόμοιο τρόπο εξώθησε και άλλους 3 συναδέλφους του σε παραίτηση, επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Οι εργοδότες έχοντας το πράσινο φως από την κατάπτυστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ΜΑΤ θέτουν σε πλήρη εφαρμογή το νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, μετατρέποντάς μας στην κυριολεξία σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Ειδικά στο κλάδο του Επισιτισμού, οι τραμπούκικες επιθέσεις, η τρομοκρατία, τα αδιάκοπα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες, η απλήρωτη-ανασφάλιστη εργασία, η μη καταβολή δώρων-επιδομάτων, η καθημερινή καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας είναι ο μαύρος κανόνας και όχι η εξαίρεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δολοφονική επίθεση με σιδερογροθιά που δέχτηκε ο συνάδελφος διανομέας από τον εργοδότη του στην πιτσαρία «Μafioso» στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν μπορούσε να εργαστεί μία ημέρα, λόγω ασθένεια, καθώς και η άνανδρη επίθεση εργοδότη μαζί με μπράβους σε εργαζόμενο-μετανάστη στο Περιστέρι επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του…

Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο περιστατικό. Το δώρο Χριστουγέννων είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και η μη καταβολή του αποτελεί έγκλημα εις βάρος μας, πόσο μάλλον οι εκβιασμοί για να το επιστρέψουμε. Τέτοιες επιθέσεις από εργοδότες σε συναδέλφους μας δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες. Με μαχητικούς και διαρκείς αγώνες, με αυτό-οργάνωση, με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές να βάλουμε φρένο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, στα μνημόνια και σε  όσους τα εφαρμόζουν. Να επιβάλλουμε στην πράξη τους δικούς μας κανόνες, το δικό μας δίκιο. Το δίκιο των εργαζομένων!

Η καταγγελία του εργαζόμενου Πέτρου Λ. έχει ως εξής:

«Βρίσκομαι στην Μυτιλήνη δουλεύω σε μια εταιρεία που έχει αντικείμενο το χώρο της  εστίασης. Έβαλαν δώρο Χριστουγέννων στον λογαριασμό μου και απαίτησαν να το γυρίσω πίσω αλλιώς θα με διώξουν. Έπειτα ο υπεύθυνος του καταστήματος εν ονόματι Γ.Χ.  με απειλούσε ότι θα κάνει τα πάντα να μην ξαναβρώ δουλειά και θα πει το οτιδήποτε χειρότερο για εμένα ώστε να μην βγάζω ούτε τα προς το ζην. Σας το λέω όπως ακριβώς μου το είπε.

Έχω έναν λογαριασμό μισθοδοσίας στην άλφα τράπεζα τον οποίο μας έβαλε η ίδια η εταιρία να κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην ίδια τράπεζα προς διευκόλυνση πληρωμών. Εγώ είχα λογαριασμό Μισθοδοσίας στην τράπεζα Πειραιώς από την προηγούμενη δουλειά μου. Όπως λοιπόν σχεδόν όλος ο κόσμος έχω κάποια χρέη  στην εφορία και είχα έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό. Δήλωσα λοιπόν ακατάσχετο λογαριασμό το τωρινό λογαριασμό της μισθοδοσίας στην αλφα τράπεζα. Και η εν λόγω εταιρεία για λόγους εκδικήσεως απέναντι μου διότι κράτησα το δώρο, μου έβαλε στη συνέχεια τα χρήματα του μισθού μου στον λογαριασμό μου τον παλιό ο οποίος δεν ήταν ακατάσχετος. Με συνέπεια να μην έχω ούτε καν να πληρώσω τα βασικά μου έξοδα, ενοίκιο, ρεύμα και να μην μπορώ να παρέχω στην οικογένεια μου κυριολεκτικά τα βασικά. Λόγο αυτού του συμβάντος. Όλοι οι υπάλληλοι επέστρεψαν τον δώρο πλην 3 που τους ανάγκασε να παραιτηθούν.Σας παρακαλώ  κάντε μια αναφορά για αυτό το θέμα. Χάσαμε δουλειά και χρήματα είμαστε στο έλεος των εργοδοτών».