Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – Μαζικοί διορισμοί τώρα!

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Παρασκευή 28/9: συγκέντρωση 1.30 μ.μ., Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

 –

Η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξακολουθεί να εφαρμόζει πιστά τα ανθρωποκτόνα Μνημόνια, ακόμα και στην υποτιθέμενη «μεταμνημονιακή» εποχή. Έχει εξαπολύσει ανελέητη επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, στους μόνιμους, αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Για δέκατη χρονιά φέτος συνεχίζεται η πολιτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών, ενώ για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα δημόσια σχολεία δεν αρκούν οι περίπου 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών που έχουν γίνει. Έτσι παρά τους πανηγυρισμούς του Υπ. Παιδείας ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με όλους τους εκπαιδευτικούς μέσα στις τάξεις, η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε με την εφαρμογή διαφόρων μέτρων – κόφτες που είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις «βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης δυναμικού» του ΟΟΣΑ και τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Μετά τις περικοπές σε ώρες και μαθήματα, τις αλλαγές στην ειδική αγωγή και την κατάργηση δικαιωμάτων όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, ήρθαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ και στα Γενικά Λύκεια που έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων τμημάτων, το στοίβαγμα των μαθητών σε τμήματα 27 ή και 33 ατόμων, οι αλλαγές στη λειτουργία των εσπερινών σχολείων και τέλος η απόκρυψη των κενών για τις προσλήψεις αναπληρωτών. Χωρίς αυτούς τους κόφτες θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν, ακόμα και έτσι πως λειτουργούν σήμερα (με τεράστιες ελλείψεις) τα δημόσια σχολεία.

Η ανακοίνωση για το «Νέο Λύκειο», που προβλέπει μείωση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος και κατάργηση μαθημάτων στη Γ΄ Λυκείου, θα οδηγήσει εκτός Λυκείου όσους αναπληρωτές έχουν απομείνει στη Β/βάθμια. Την ίδια στιγμή, η σχολική πραγματικότητα για τους αναπληρωτές γίνεται όλο και πιο ζοφερή. Οι περισσότεροι περιφέρονται σε 3, 4 και 5 σχολεία, ο μισθός έχει μειωθεί με το νέο μισθολόγιο, ενώ σε σχέση με τις άδειες στερούνται βασικά δικαιώματα, ακόμα και σε σύγκριση με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα!

Μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει με απίστευτο κυνισμό τον εμπαιγμό των συναδέλφων. Μετά τις υποσχέσεις για 10.000 διορισμούς των παλιών μνημονιακών, για 20.000 του Φίλη και για διορισμούς τον Οκτώβρη του 2018 του ίδιου του Γαβρόγλου, τώρα ο  Γαβρόγλου μοιράζει νέες υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς από το Σεπτέμβρη του 2019 και σε βάθος τριετίας(δηλαδή όταν θα έχει εκλεγεί νέα κυβέρνηση!!!). Παραλείπει όμως να ενημερώσει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους τοκογλύφους δανειστές και οι διατάξεις του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος που έχει ψηφίσει είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσουν τους διορισμούς σε μηδενικά επίπεδα για πολλά ακόμα χρόνια.

Ο πολύπαθος χώρος της ειδικής αγωγής!

Η κυβέρνηση, καλλιεργώντας επιδέξια τις συντεχνιακές διαιρέσεις μέσα στους συναδέλφους, αφαιρεί διαρκώς μαθήματα και ώρες από τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής. Επίσης, με την αλλαγή του καθεστώτος της μοριοδότησης στις προσλήψεις τους ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα. Πριμοδοτούν σεμινάρια, μεταπτυχιακά και άλλα προσόντα έναντι του πτυχίου και της προϋπηρεσίας και εισάγει στην ουσία το προσοντολόγιο – ατομικό φάκελο στους εκπαιδευτικούς. Είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πρόταση της ΑΔΙΠΠΔΕ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), όπου προβλέπεται αποσύνδεση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο και επαναφορά της δόκιμης φάσης του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού. Έτσι οι αδιόριστοι για να είναι ανταγωνιστικοί θα επιδοθούν σε έναν αγώνα απόκτησης «προσόντων», τα οποία φυσικά θα αγοράζουν. Όλα αυτά για να μπορούν να εργαστούν ως αναπληρωτές, γιατί μόνιμοι διορισμοί, όπως επιβάλλεται από τις μνημονιακές δεσμεύσεις δεν θα υπάρξουν μέχρι τουλάχιστον το 2020. Τέλος, ο τρόπος αυτός μοριοδότησης είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί και στις προσλήψεις των αναπληρωτών του κανονικού προγράμματος και προλειαίνει το έδαφος για την αξιολόγηση των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Για όλους μας, αναπληρωτές και μόνιμους, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας δημιουργώντας παντού επιτροπές αγώνα, ενοποιώντας όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.

Ø  Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

Ø  Ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές

Ø  20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια

Ø  5% του ΑΕΠ για την Παιδεία

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ