Απεργία 11 Μάη – προκήρυξη ΣΣΠ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ

Ένα χρόνο πριν με την ψήφιση του μνημονίου, μας υπόσχονταν ότι οι θυσίες μας θα τελειώσουν το 2013. Λίγους μήνες μετά άρχισαν να ομολογούν ότι οι θυσίες μας θα κρατήσουν για τα επόμενα 20 χρόνια. Τώρα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι θυσίες δεν τελειώνουν ποτέ, ότι το δημόσιο χρέος δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ, ότι η κρίση όχι μόνο δεν θα ξεπεραστεί, αλλά κινδυνεύουμε πλέον ανοιχτά μέσα σε μία τρετία να καταρρεύσει ολόκληρη η οικονομία και η ίδια η κοινωνία μας. Η αποτυχία των μνημονίων είναι πλέον ολοφάνερη και ομολογείται από όλες τις πλευρές. Αν και η οικονομική κρίση ευθύνεται κυρίως για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν οδήγησαν σε αύξηση του χρέους, ύφεση και συρρίκνωση της παραγωγής ενώ παράλληλα όξυναν επιπλέον την κρίση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρεί να πάρει νέα σκληρότερα μέτρα, που και αυτά δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε κανενός είδους «ανάπτυξη» και να δώσουν κανενός είδους προοπτική. Αντίθετα θα διαλύσουν κυριολεκτικά την ελληνική οικονομία. Με τα νέα μέτρα το μόνο που επιδιώκουν είναι η κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και η καταβαράθρωση των στάνταρ ζωής της, η αρπαγή και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για να ικανοποιηθεί η δίψα για πλούτο των επιχειρηματιών και τραπεζιτών ελλήνων και ευρωπαίων, που δάνεισαν το ελληνικό κράτος.

Έρχονται τρία νέα πακέτα μέτρων:

1) Έκτακτα μέτρα 2011, 5-8 δις € επειδή το έλλειμμα του 2010 είναι μεγαλύτερο του προβλεπόμενου.

2) Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012-15, με μέτρα ύψους 23 δις (9 δις φόροι και 14 δις μείωση δαπανών).

3) Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με στόχο έσοδα 50 δις μέχρι το 2015. Οι επιπτώσεις από τα νέα αυτά μέτρα θα είναι δραματικές για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα περικοπούν δραματικά, οι συλλογικές συμβάσεις θα αντικατασταθούν από ατομικές, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που θα κάνει απλησίαστα τα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο κ.τ.λ.) για όλο και περισσότερους εργαζόμενους, η νέα μείωση της κατανάλωσης, που θα επιφέρουν αυτά τα μέτρα, θα οδηγήσει σε νέα κλεισίματα επιχειρήσεων και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, που ήδη τα επίσημα στοιχεία την ανεβάζουν στο 15,1% (πάνω από 35% για τους νέους) και η Γ.Σ.Ε.Ε. εκτιμά ότι οι άνεργοι θα ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο στο τέλος του 2011!

Από την άλλη τα μέτρα θα σημάνουν μια δραματική περικοπή των δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια και καταστροφή ολόκληρων κομματιών της δημόσιας παιδείας και υγείας, μέσω των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, ΑΕΙ-ΤΕΙ και νοσοκομείων, αποκλεισμό ανέργων, υποαπασχολούμενων, μεγάλων τμημάτων των εργαζομένων και των φτωχών από την υγεία και την παιδεία, καθώς και πλήρως ιδιωτικοποιημένη λειτουργία τους.

Οι αποφάσεις της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου βάζουν την Ελλάδα σε μια κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας και φέρνουν πολύ κοντά την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, πιθανότατα και μέσα στο καλοκαίρι του 2011. Είναι πια φανερό ότι η Ε.Ε., το ΔΝΤ και κυρίως η Γερμανία, δεν πρόκειται να κρατούν τον ελληνικό καπιταλισμό στην «εντατική» και ότι θα προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που σημαίνει και τυπικά χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς ουσιαστικά η ελληνική οικονομία και το κράτος είναι χρεοκοπημένα. Η αναδιάρθρωση θα σημάνει, εκτός από τα παραπάνω μέτρα και μια νέα υποτίμηση μισθών και συντάξεων, κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και παρακράτηση από μεριάς τους των αποταμιεύσεων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου ύψους 40-45 δις θα αδυνατούν να καταβάλουν συντάξεις.

Σαρωτικές αλλαγές και στην Παιδεία

Στο μοτίβο αυτών των νέων συνθηκών κινείται και η παιδεία. Ήδη η χρηματοδότηση έχει πέσει σημαντικά και κυμαίνεται στο ιστορικό χαμηλό του 2,75% του ΑΕΠ. Πιο συγκεκριμένα για τα ΑΕΙ έχουμε μία μείωση της χρηματοδότησης 27% και για τα ΤΕΙ 31%! Επιπλέον η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει έναν νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ που θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με άμεσες επιπτώσεις:

– Την μετατροπή των δημοσίων και δωρεάν ΑΕΙ-ΤΕΙ σε σούπερ μάρκετ μεταλυκειακής κατάρτισης που θα πουλάνε προγράμματα σπουδών και πιστωτικές μονάδες.

– Την επιβολή διδάκτρων στους φοιτητές.

– Την κατάργηση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων

– Την κατάργηση του ασύλου, των δημοκρατικών δικαιωμάτων αλλά και του φοιτητικού συνδικαλισμού και κάθε ελεύθερης έκφρασης μέσα στα πανεπιστήμια.

Οι αλλαγές αυτές θα πλαισιωθούν από το σχέδιο «Καλλικράτης στην εκπαίδευση» που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, συνενώσεις και κλείσιμο δεκάδων σχολών και τμημάτων με στόχο από τα περίπου 500 τμήματα (286 σε AEI και 213 σε TEI), να παραμείνουν μόνο τα μισά!

Για να περάσουν όλα αυτά δεν θέλουν αντιδράσεις, γι αυτό και ενισχύουν τις φασιστικές συμμορίες των ΜΑΤ, Δέλτα, Δίας κ.α., εκπαιδεύουν τον στρατό για να καταστέλλει απεργίες, διαδηλώσεις και εξεγέρσεις, έχουν ξαμολήσει τα σκυλιά των ΜΜΕ να βρίζουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται και έχουν ήδη χαρακτηρίσει νομοθετικά την κάθε είδους συνδικαλιστική-πολιτική κινητοποίηση σαν τρομοκρατική ενέργεια.

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας ― Να επιβάλουμε τις δικιές μας λύσεις

Αυτοί οι τύποι του ΔΝΤ και τα γηγενή τσιράκια τους που έχουν εγκατασταθεί ως κατοχική κυβέρνηση και σχεδιάζουν όλα αυτά, υποτιμούν τη μοναδική ικανότητα που έχουμε όλοι εμείς οι από κάτω να ανατρέπουμε πολιτικές, κυβερνήσεις ακόμα και κοινωνικά συστήματα, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας και να παλέψουμε με αποφασιστικότητα ως το τέλος. Με αγώνες δυναμικούς, αυτοοργανωμένους, ενωτικούς και ανυποχώρητους. Από την εξέλιξη και την οργάνωση αυτών των αγώνων κι από την ικανότητα μας να τους κερδίσουμε εξαρτάται το μέλλον μας. Σωτήρες δεν υπάρχουν.Για να αντιμετωπίσουμε τον θάνατο της κοινωνίας μας, για να σώσουμε τις ζωές μας πρέπει να διαολοστείλουμε όλο το πολιτικό σκυλολόι που υπηρετεί την Τρόικα και τους επιχειρηματίες. Να ενωθούμε σαν μια γροθιά όλοι μαζί, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, μετανάστες και ντόπιοι εργάτες. Τον δρόμο τον δείχνουν οι λαϊκές επαναστάσεις και εξεγέρσεις που συγκλονίζουν όλο τον αραβικό κόσμο και ρίχνουν τη μία μετά την άλλη τις αιματοβαμμένες δικτατορίες τους, αλλά και οι δυναμικοί αγώνες στην Ελλάδα από τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας μέχρι την ηρωική αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας που επί 4 μήνες αντιστέκονται αποτελεσματικά απέναντι σε κυβέρνηση, ΜΑΤ και εργολάβους για να μη γίνει ο τόπος τους σκουπιδότοπος.Να προχωρήσουμε άμεσα σε γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις σχολών, να δημιουργήσουμε συντονιστικά φοιτητών σε κάθε πόλη και κυρίως πανελλαδικά, να δημιουργήσουμε κοινά συντονιστικά φοιτητών-μαθητών-εργαζομένων. Να αναπτύξουμε μαχητικές μορφές πάλης: καταλήψεις σχολών, κλεισίματα δρόμων, αποκλεισμούς δημοσίων κτηρίων, διαδηλώσεις κ.α..Να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη ενός φοιτητικού κινήματος που μπορεί να αποτελέσει τον πυροδότη για μια εξέγερση όλης της κοινωνίας απέναντι στην χούντα κυβέρνησης-τρόικας-μνημονίου, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα φρένο απέναντι στην κανιβαλική θηριωδία τους.Το καπιταλιστικό σύστημα όχι μόνο έχει σαπίσει, όχι μόνο δεν μας προσφέρει καμία διέξοδο πλέον, αλλά έχει αρχίσει ήδη να μας καταβροχθίζει. Ή αυτοί ή εμείς!

– Διαγραφή του Χρέους – Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!

– Να φύγει η χούντα Τρόικας-μνημονίου και η κυβέρνηση της φτώχιας και της ανεργίας

– Κάτω τα χέρια από την παιδεία. Δημόσια και δωρεάν και παιδεία για όλους.

– Αύξηση των Δαπανών για την Παιδεία. Απόσυρση των προτάσεων Διαμαντοπούλου

– Εθνικοποίηση των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο

– Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5νθήμερο-7ωρο.
– Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους. Κανένας εργαζόμενος χωρίςσυλλογική σύμβαση εργασίας.

– Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ