Απεργία 11 Μάη – Προκήρυξη Ο.Κ.Δ.Ε

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ, ώρα 10.30 πμ, Μουσείο-Πατησίων

Μετά ένα χρόνο που η χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας έβαλε την χώρα μας στον ζουρλομανδύα του «Μνημονίου», η οικονομική και κοινωνική κατάσταση των εργαζομένων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας έχουν χειροτερεύσει αφάνταστα. Ωστόσο τα χειρότερα έρχονται, ιδιαίτερα όσο η κρίση της ΕΕ και του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνει καθημερινά.

Ο ελληνικός καπιταλισμός είναι χρεοκοπημένος

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, παρά τα απανωτά μνημόνια, χειροτερεύει διαρκώς. Η αποτυχία του «Μνημονίου» είναι πλέον ολοφάνερη και ομολογείται ακόμη και από χθεσινούς υποστηρικτές του. Αν και η κρίση του συστήματος ευθύνεται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το «Μνημόνιο» και τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν οδήγησαν σε μεγαλύτερη συρρίκνωση της παραγωγής και χειροτέρευση της κρίσης.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πάρει νέα σκληρότερα μέτρα (νέα «Μνημόνια»), που και αυτά δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε κανενός είδους καλυτέρευση της οικονομίας και διέξοδο από την κρίση. Αντίθετα, θα διαλύσουν κυριολεκτικά την ελληνική οικονομία, θα καταστρέψουν τα πιο στοιχειώδη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα στάνταρ ζωής και το βιοτικό επίπεδο, τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης, θα εκτοξεύσουν στα ύψη την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την πείνα.

Έρχονται τρία νέα πακέτα μέτρων: 1) Έκτακτα μέτρα για το 2011, ύψους 5-8 δις ευρώ λόγω αποτυχίας του «Μνημονίου» για το 2010-11. 2) Το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα 2012-2015, που προβλέπει φόρους και μείωση δαπανών, συνολικού ύψους 23 δις ευρώ. 3) 50 δις το 2011-2015, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που με ιδρώτα και αίμα δημιούργησε τις προηγούμενες δεκαετίες ο ελληνικός λαός.

Αν η χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας κατορθώσει να περάσει αυτά τα μέτρα/νέο «μνημόνιο», οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα περικοπούν δραματικά, οι συλλογικές συμβάσεις θα αντικατασταθούν από ατομικές, οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ θα κάνουν απλησίαστα τα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίας (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, υγεία, παιδεία κτλ.) για όλο και περισσότερους εργαζόμενους και θα οδηγήσουν σε νέα κλεισίματα επιχειρήσεων και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Ήδη τα επίσημα στοιχεία ανεβάζουν την ανεργία στο 15,1%, ενώ η ΓΣΕΕ την υπολογίζει κοντά στο 1,2 εκ. και προβλέπει ότι στο τέλος του 2011οι άνεργοι θα ξεπερνούν το 1,5 εκ. Από την άλλη, τα μέτρα θα σημάνουν μια δραματική περικοπή των δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια και καταστροφή ολόκληρων κομματιών της δημόσιας παιδείας και υγείας, μέσω των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, σχολών και νοσοκομείων, αποκλεισμό ανέργων, υποαπασχολούμενων, μεγάλων τμημάτων των εργαζομένων και των φτωχών από την υγεία και την παιδεία, καθώς και πλήρως ιδιωτικοποιημένη λειτουργία τους (δίδακτρα σε σχολεία και σχολές, πληρωμή εισιτηρίου, εξετάσεων κτλ. στα νοσοκομεία).

Η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έτρεξε αμέσως να ταυτιστεί με τους ιμπεριαλιστές για να συμμετάσχει στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Λιβύη και την αραβική επανάσταση. Ο κατοχικός πρωθυπουργός Παπανδρέου έτρεξε αμέσως να συμμετάσχει στην πρώτη γραμμή της συμμορίας των «προθύμων» του νέου «ανθρωπιστικού» πολέμου. Αυτή η κυβέρνηση, που με την πολιτική της έβαλε την χώρα στο μνημόνιο και την παρέδωσε στη λεηλασία του ξένου και ντόπιου κερδοσκοπικού κεφαλαίου, τώρα κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω. Μετατρέπει τη χώρα μας σε στρατιωτικό ορμητήριο και πιόνι στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, του ΝΑΤΟ και του σιωνιστικού Ισραήλ, μη διστάζοντας να εμπλακεί σ’ ένα βρώμικο πόλεμο ενάντια σε μια γειτονική χώρα. Και ακόμα, για τυχοδιωκτικούς πολεμικούς σκοπούς των ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ δαπανά 23 δις ευρώ για την αγορά οπλικών συστημάτων, 500 εκ. ετησίως για αποστολές εκτός συνόρων και τουλάχιστον 10,5 εκ. το μήνα για βομβαρδισμούς στη Λιβύη, την ίδια στιγμή που κόβει συντάξεις, μισθούς, επιδόματα ανεργίας, κατακρεουργεί τις δαπάνες για υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση, ξεπουλάει όλο το δημόσιο πλούτο. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμοποίηση και κάθε στιγμή που μένει στη εξουσία μας οδηγεί στην καταστροφή. Πρέπει να την ανατρέψουμε αμέσως.

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας ― Να επιβάλουμε τη δικιά μας λύση

Πρώτα απ’ όλα απαιτείται η οργή, η αγανάκτηση και η αηδία των εργαζομένων απέναντι στους πολιτικούς υπηρέτες (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) της τρόικας, του κεφαλαίου και των τραπεζικών να μετατραπεί σε αγωνιστικότητα και μαχητικότητα. Χρειάζεται να απορριφθεί από τους εργαζόμενους η πολιτική των ρεφορμιστών (ΚΚΕ, ΣΥΝ), που όχι μόνο δεν προετοίμασαν τους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά αντίθετα καλλιεργούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τις αυταπάτες για διαρκή ανάπτυξη του καπιταλιστικού συστήματος. Ακόμη και σήμερα καλλιεργούν την προοπτική για λύσεις εντός του καπιταλισμού, (διαπραγμάτευση για το χρέος, Λαϊκή συμμαχία για διακυβέρνηση κτλ.), καθαρά ουτοπικές και καταστροφικές για τους εργαζόμενους. Κυρίως όμως δεν οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων και τους αγώνες τους, αντίθετα τους διασπούν (ΚΚΕ), περιοριζόμενοι στις απλές διαμαρτυρίες εδώ κι εκεί και πάντα με στόχο την εκλογική τους ενίσχυση.

Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι αναστρέψιμη. Απειλεί να ρίξει τους εργαζόμενους και τις νέες γενιές στη βαρβαρότητα. Είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο το δίλημμα Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και αναγκαίο να ανασυγκροτηθούν οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος, του μοναδικού που μπορεί να σώσει την κοινωνία με τους αγώνες του. Με ενότητα, με τις αποφάσεις στα χέρια των εργαζομένων μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, με αυτοοργάνωση, επιτροπές αγώνα, απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, στους ανέργους, στις γειτονιές να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντεπίθεσή μας απέναντι στην βαρβαρότητα των μέτρων της Κυβέρνησης-Τρόικας και στην κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, πάνω σε ένα πρόγραμμα αιτημάτων σωτηρίας της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Να προχωρήσουμε σε μαχητικές μορφές πάλης: καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων, απεργίες, διαδηλώσεις. Να προετοιμάσουμε και να προχωρήσουμε σε μια πολιτική απεργία διαρκείας, μια εξέγερση, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα φρένο απέναντι στην κανιβαλική θηριωδία τους. Η αραβική επανάσταση, οι αυτοοργανωμένοι αγώνες των νέων σωματείων, καθώς και ολόκληρων περιοχών όπως στην Κερατέα δείχνουν το δρόμο.

Η ανθρωπότητα, η Ευρώπη, η περιοχή μας και η χώρα μας ζουν μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες ώρες μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα αποτελεί μια θανάσιμη απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Τα τραγικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, επιδεινώνονται με την πυρηνική καταστροφή της Φουκοσίμα και τώρα με τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον της Λιβύης. Γι’ αυτό καθήκον του εργατικού κινήματος είναι η πλήρης αμφισβήτηση της λογικής της λειτουργίας της οικονομίας με βάση το κέρδος δηλ. του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Η πάλη για μια οικονομία και κοινωνία, που θα λειτουργεί με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων δηλ. μια σοσιαλιστική κοινωνία, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη.


– Κάτω η δωσίλογη κυβέρνηση της Τρόικας

– Όχι στο μνημόνιο και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

– Διαγραφή του Χρέους – Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!

– Εθνικοποίηση των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο

– Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5ήμερο-7ωρο.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εργατικός έλεγχος και μείωση στις τιμές.

– Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους.

– Αύξηση των κοινωνικών δαπανών, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ