Από τις 29 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου, η Ο.Κ.Δ.Ε., η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Μαθητική Αντεπίθεση και η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη οργανώνουν για 15η συνεχόμενη χρονιά το Αντικαπιταλιστικό camping. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το camping «Πανόραμα» στο Μονολίθι Πρέβεζας.

Το Μονολίθι είναι μια μεγάλη παραλία αμμουδιάς στις ακτές του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 25χλμ. Όπως σε όλες τις παραλίες του Ιονίου είναι πολύ έντονο το πράσινο στοιχείο με τα δέντρα να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Πολύ κοντά στην Παραλία βρίσκεται το προστατευόμενο δάσος του Μονολιθίου και η αρχαία Νικόπολη. Το camping απέχει μόλις 9χλμ από την Πρέβεζα και 36χλμ από την Λευκάδα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 70€ για μαθητές-φοιτητές-άνεργους, 85€ για τους υπόλοιπους & σ’ αυτό περιλαμβάνονται 8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή) και 8 γεύματα στην αυτοοργανωμένη κουζίνα του camping. Για όσους θέλουν να μείνουν λιγότερες μέρες το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 9 & 11€ την ημέρα. Για την μετακίνηση σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου. Διαφορετικά υπάρχει πρόσβαση με ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.c6

 –

 –

Πρόγραμμα Συζητήσεων

2c141. 50 χρόνια από τη Χούντα των Συνταγματαρχών: Η μεταπολεμική εξέλιξη του ελληνικού καπιταλισμού. Ο ρόλος των ιμπεριαλιστών. Κοινωνική-πολιτική κρίση και ταξικοί αγώνες. Η χρεοκοπία της πολιτικής των ρεφορμιστών ΕΔΑ/ΚΚΕ – Διδάγματα για το εργατικό κίνημα.

2. Η προσφορά της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης στην Τέχνη.

3. Η απειλή του Πολέμου και η απάντηση του εργατικού κινήματος. Η όξυνση των κρίσης, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων. Η διάλυση της Συρίας και η εκρηκτική αποσταθεροποίηση της περιοχής. Ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και η ανάγκη ενός αντιπολεμικού κινήματος και μιας διεθνιστικής πολιτικής.

4. Η κατάσταση στην Αριστερά σήμερα. Η ανάγκη μιας επαναστατικής πολιτικής

 

Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθούν εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της παρέμβασης στους διάφορους κοινωνικούς χώρους.

Μαζί μας θα βρίσκονται αγωνίστριες και αγωνιστές από χώρες του εξωτερικού που θα κάνουν παρουσιάσεις για την κατάσταση στις χώρες τους και τις εμπειρίες από τα κινήματα εκεί.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, party, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α.
Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση τους.
Ακόμα στο χώρο του camping θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή βιβλίων πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

e–mail: [email protected]

Τηλέφωνα: 

Αθήνα: 6937358563, 210 5247227
Θεσσαλονίκη: 6975762131, 2310 237 938
Ιωάννινα – Ήπειρος: 6972728101
Τρίκαλα – Θεσσαλία: 6981071489
Αλεξανδρούπολη – Θράκη: 6975691293
Κρήτη: 6976226525

c7SONY DSCc3c5