Oργή για την απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή. Οι δικαστές και η αστική δικαιοσύνη δείχνουν το πιο αδίστακτό τους πρόσωπο

Στις 17 Ιουλίου, σε μια απόφαση όνειδος, οι δικαστές απέρριψαν (με πλειοψηφία 3-2) την αίτηση αναστολής φυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ., μετά από την τοποθέτηση του εισαγγελέα Προβατάρη ότι είναι ύποπτη για πιθανή τέλεση νέων αδικημάτων.

Η Ηριάννα βρίσκεται στη φυλακή μετά από ένα ρεσιτάλ στημένων κατηγοριών για συμμετοχή στη ΣΠΦ, βασισμένο σε «ενδείξεις» και «στοιχεία» τραγελαφικά και κατασκευασμένα απ’ την Αντιτρομοκρτική. Ένα «δείγμα DNA», που ποτέ δεν παρουσιάστηκε για εξέταση, με απολύτως ανεπαρκή στοιχεία ταυτοποίησης του γενετικού προφίλ της (η ίδια προαιρετικά είχε δώσει δείγμα σε ανακριτική διαδικασία το 2011). Το φερόμενο τωρινό «δείγμα» ισχυρίζεται η Αντιτρομοκρατική ότι βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που «ανακαλύφθηκε» στην Πολυτεχνειούπολη (Ζωγράφου) και δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Με «μάρτυρες» να λένε πως με τα όπλα σχετίζεται «κάποιος άνδρας» – και στη συνέχεια να μην καταθέτουν ποτέ. Με μια σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής και των δικαστών άνευ προηγουμένου, καθώς στη δίκη την 1η Ιουνίου την ρωτούσαν γιατί δεν χώριζε τον σύντροφό της, που ήταν κατηγορούμενος ως μέλος της ΣΠΦ και αθωώθηκε!! Μόνη ουσιαστική κατηγορία τους για να την φυλακίσουν, οι κοινωνικές της σχέσεις!

Με παρόμοιες σκευωρίες έχουν οδηγήσει τον Περικλή Μ. (συγκάτοικο του συντρόφου της Ηριάννας), που τον κρατάνε στη φυλακή καταδικασμένο ως μέλος της ΣΠΦ, μάλιστα ούτε καν με «δείγμα» αλλά με «μείγμα» DNA! Kαι δεν αναστέλλουν την ποινή του, παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις ότι έχει πρόβλημα υγείας που η επιδείνωσή του μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες!

Αυτή η αστική δικαιοσύνη επιλέγει πως δεν πρέπει να είναι έξω από τη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής μέχρι να εκδικαστεί το Εφετείο, γιατί μπορεί να τελέσουν «νέα εγκλήματα». Ποιός τα πρότεινε όλα αυτά; Ο εισαγγελέας που το 2015 είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών Μιχαλολιάκου–Παππά και που είχε καθυστερήσει την αποστολή προς μετάφραση της δικογραφίας της Siemens (με αποτέλεσμα για 14 αλλοδαπούς κατηγορούμενους η δίκη ν’ αναβληθεί επ’ αόριστον). Ένα ολόκληρο δικαστικό σύστημα, που έχει βγάλει αποφάσεις αθώωσης και «χάδια» για εμπόρους ναρκωτικών, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες, πρώην υπουργούς. Με τον Άρειο Πάγο να αποφασίζει πως αν οι εργοδότες δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους στην ώρα τους, δεν τρέχει τίποτα ή ότι τα εργατικά ατυχήματα είναι υπαιτιότητα των εργαζομένων!

Δεν υπήρχε ουδέποτε η αμφιβολία ότι μια «δικαιοσύνη» βασισμένη στο αστικό δίκαιο, με προσωπικό αστικής ιδεολογίας και διαλογής, ήταν είναι και θα είναι ταξική, εχθρός των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγώνων. Όμως, η καταδικαστική απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή, σε συνδυασμό με τη συνολική εικόνα της δικαστικής εξουσίας, σηματοδοτεί ότι έχουμε περάσει στην εποχή της αντιδραστικής λύσσας. Η λύσσα του μετεμφυλιακού και χουντικού κράτους έχει αναστηθεί την περίοδο των μνημονίων. Η λύσσα μιας δικαστικής εξουσίας σε εντεταλμένη υπηρεσία για πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις, που έχει σκοπό να τρομοκρατηθεί και να κρατηθεί σε διαρκή ομηρία το κίνημα και οι αγωνιστές. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίμονη άρνηση να χορηγηθούν στον Δ. Κουφοντίνα οι άδειες που δικαιούται, παραβιάζοντας κάθε τυπική διαδικασία και νομικό πρόσχημα, καθαρά για συνειδησιακούς λόγους, απαιτώντας απ’ αυτόν ουσιαστικά μια δήλωση μετάνοιας.

Αυτή η λύσσα, άλλωστε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακυκλώνεται η μνημονιακή σαπίλα στη χώρα. Από τα «ατυχήματα»–δολοφονίες εργατών, το άθλιο εργασιακό καθεστώς, τις μειώσεις μισθών/συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις, τις απαγορεύσεις απεργιών, τη σαπίλα του αστικού κοινοβουλίου, των γελοίων και επικίνδυνων νεομνημονιακών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των εξίσου επικίνδυνων παλαιομνημονιακών, των ΜΜΕ που αδίστακτα παραχαράσσουν την πραγματικότητα – όλα αυτά στο πλαίσιο των «μεταρρυθμίσεων», που ως μόνο στόχο έχουν να μας οδηγήσουν εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα στην απόλυτη εξαθλίωση και στην υποταγή, για να σωθεί το σύστημά τους. Αυτή η λύσσα τους είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να γίνουν «πόλος σταθερότητας» στην περιοχή, συνέταιροι τσανακογλείφτες στους πολέμους και στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

Αυτή τους η επίθεση πρέπει να τσακιστεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια ηττοπάθειας και απογοήτευσης για το κίνημα και τους αγωνιστές. Μόνο με ένα νέο κύμα αγώνων, θα υποχρεωθούν να κάνουν πίσω οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, οι φασίστες και οι μνημονιακοί και θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τις ελευθερίες μας, τα στοιχειώδη δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Η συνέχιση της πάλης μέχρι την αθώωση και αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή είναι καίριο, αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του αγώνα. Είναι ένα μέτωπο όπου πραγματικά μπορεί να νικηθεί ο σύγχρονος μνημονιακός φασισμός. Πρέπει να συνεχίσουμε ενωτικά και συντονισμένα, μαχητικά, με διάρκεια και αποφασιστικότητα, μέχρι να αποσπάσουμε την Ηριάννα και τον Περικλή απ’ τα νύχια τους.

– Καμιά μέρα ακόμη φυλακή για την Ηριάννα και τον Περικλή. Άμεση αθώωσή τους.
– Κάτω η χούντα των Μνημονίων. Όχι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και των σκευωριών μπάτσων–δικαστών.
– Αγώνας παντού, για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλων των μνημονιακών.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ