Να αθωωθεί η αγωνίστρια εργαζόμενη της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη και οι αλληλέγγυοι αγωνιστές

Να αθωωθεί η αγωνίστρια εργαζόμενη της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη και οι αλληλέγγυοι αγωνιστές

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου δικάζονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη και άλλοι έξι αλληλέγγυοι στον νικηφόρο αγώνα κατά του “μαύρου” στην ΕΡΤ. Η Εύα Μαυρογένη οδηγείται στο εδώλιο μετά από συκοφαντική μήνυση του τότε διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη. Κατηγορείται για δήθεν δολιοφθορές και άλλες κατηγορίες, επειδή κάλυπτε σε ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ, την διαμαρτυρία, που οργανώθηκε τον Ιούλη του 2013 κάτω από τις κεραίες εκπομπής του Υμηττού, για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την επαναφορά του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.

Η σύλληψη των αγωνιστών ενάντια στο “μαύρο” της ΕΡΤ  και η δίκη τους είναι μια ενέργεια τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού. Οι κρατικοί μηχανισμοί θέλουν να στείλουν μήνυμα τρόμου σε όσους αγωνίζονται ενώ ταυτόχρονα ψηφίζουν νέα βάρβαρα μέτρα. Ακολουθώντας την τακτική όλων των προηγούμενων μνημονιακών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τα δικαστήρια και την καταστολή για να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται.

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε τις νέες συνθήκες που θέλουν να μας επιβάλλουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταδικαστεί κανένας αγωνιστής. Να αντιμετωπίσουμε το κράτος «έκτακτης ανάγκης», που επιστρέφει δριμύτερο για να καταστείλει το κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Εύα Μαυρογένη και τους 6 διωκόμενους αγωνιστές.

·         Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα

·         Να αθωωθούν οι συλληφθέντες από την κινητοποίηση στις 30/7/2013

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ