1 χρόνος από τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Στις 22 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι ενάντια στη μετανάστρια συνδικαλίστρια (γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού) Κωνσταντίνα Κούνεβα. Μια επίθεση από τα πληρωμένα όργανα των εργολάβων-δουλεμπόρων στα συνεργεία καθαρισμού, που τους αποκάλυπτε και ενοχλούσε η δράση της αγωνίστριας Κωνσταντίνας. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης μένουν ασύλληπτοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας για να δώσουν ξανά τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία όποτε χρειαστεί.

Τα στοιχεία σχετικά με την επίθεση ούτε καν διερευνήθηκαν από την αστυνομία, ενώ η “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” επιχειρεί να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Η απόπειρα δολοφονίας βαφτίστηκε “εργατικό ατύχημα” από το υπουργείο εργασίας, που έτρεξε να κλείσει το θέμα εκχωρώντας μέσω του ΟΕΚ ένα σπίτι στην οικογένεια. Ούτε λόγος για τις ευθύνες της εργοδοσίας, για το άθλιο δουλεμπόριο, για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, για την καθημερινή στυγνή εκμετάλλευση και τρομοκρατία των εργαζομένων στις εργολαβίες. Για όλα αυτά σιωπή. Σιωπή για να μην θιχτούν τα κέρδη της εργοδοσίας.

Κυβέρνηση και εργοδότες φοβούνται, γιατί πλέον όλη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως η Κ. Κούνεβα θυσιάστηκε για όλους μας, έδωσε την ψυχή και το σώμα της για να καταργηθεί το σύγχρονο δουλεμπόριο στις εταιρείες καθαρισμού. Η θυσία της αποκάλυψε στα μάτια όλων την αποκρουστικότητα της σημερινής αστικής κοινωνίας και των θεσμών της, φανέρωσε το αληθινό πρόσωπο της εργοδοσίας που χέρι-χέρι με τον υπόκοσμο πίνει το αίμα των εργαζόμενων και τους δολοφονεί όταν γίνονται επικίνδυνοι για τα κέρδη της.

Αποκάλυψε τον πρόστυχο ρόλο των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας και της “τυφλής δικαιοσύνης”. Ξεσκέπασε τον πραγματικό ρόλο των Επιθεωρήσεων Εργασίας, που σαν πιστοί κλητήρες της εργοδοσίας γυρνάνε την πλάτη στους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή η χρεοκοπημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ρόλο κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού αντιτίθεται με νύχια και με δόντια σε κάθε πραγματικό αγώνα των εργαζομένων που αμφισβητεί τον μεσαίωνα του δουλεμπορίου. Ενώ τα τρωκτικά των δημόσιων υπηρεσιών τύπου ΗΣΑΠ, λεηλατούν τη δημόσια περιουσία με τη συνεργασία των δουλεμπόρων συνεργώντας στην καταστρατήγηση ακόμη και της υφιστάμενης εργατικής νομοθεσίας.

Το πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης που απαίτησε δικαιοσύνη για την Κωνσταντίνα και κατάργηση του δουλεμπορίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν έχει ακόμα δικαιωθεί. Το κίνημα που εμφανίστηκε στο προσκήνιο γύρω από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Ο αγώνας αυτός πρέπει να ενωθεί με το αίτημα των συμβασιούχων, των απολυμένων των stage κλπ. για σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους. Με το αίτημα για πλήρη νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, κομμάτι του αγώνα ενάντια στις κοινωνικές καταστροφές που εξαπολύουν εναντίον μας οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, για να φορτώσουν στις πλάτες μας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν.

  • Να κλείσουν οι δουλεμπορικές εταιρίες.
  • Κάτω όλοι οι νόμοι του σύγχρονου δουλεμπορίου.
  • Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
  • Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.

AΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ