Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την καταστολή κινητο-ποίησης προσφύγων & μεταναστών στα Ιωάννινα

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πάνω από ένα μήνα τώρα, 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες είναι «στοιβαγμένοι» στο στρατόπεδο έξω από το χωριό Κατσικάς, 7 χλμ. έξω από τα Ιωάννινα. Το “κέντρο φιλοξενίας” του Κατσικά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και αθλιότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ευάλωτο σε όλες τις καιρικές συνθήκες, χωρίς επαρκή σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς καν επαρκείς ή αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες κ.τ.λ.).
Χτες 13/4 το βράδυ, πρόσφυγες και μετανάστες μπουχτισμένοι από τις κλούβιες υποσχέσεις του Δήμου και άλλων εντολοδόχων της ρατσιστικής Ευρώπης–Φρούριο, ότι δηλαδή «τα πράγματα θα καλυτερέψουν και γι’ αυτό πρέπει να ηρεμήσετε», αποφάσισαν να κλείσουν τον κόμβο της Εγνατίας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ανοιχτά σύνορα. Σήμερα το μεσημέρι, διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, χτύπησαν με πέτρες παιδιά και γυναίκες, έσυραν προς τις κλούβες πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους αγωνιστές (15 συλλήψεις), προπηλακίζοντας και κυνηγώντας τους υπολοίπους, ώστε να τους πετάξουν πίσω στο άθλιο κλουβί που τους έχουν επιβάλλει να ζουν.
Αυτή είναι η μισητή αλλά και η αληθινή όψη της σκοταδιστικής, ιμπεριαλιστικής Ε.Ε., των συμμάχων και υπηρετών της. Από τη μια χτυπούν τους ντόπιους εργαζόμενους με μνημόνια, φτώχεια, εξαθλίωση – από την άλλη τους πρόσφυγες και μετανάστες με επεμβάσεις και πολέμους, φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η επικίνδυνη και ρατσιστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, τα μέσα καταστολής και τα υπόλοιπα τσιράκια του «Μένουμε Ευρώπη», προσπαθούν απεγνωσμένα να οικοδομήσουν και να επαναφέρουν ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που θα καταπνίγει κάθε μορφή αντίδρασης, κάθε προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης απέναντι στα βάρβαρα και απεχθή σχέδιά τους.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε! Δεν πρέπει να ξανακουμπήσουν ούτε τρίχα πρόσφυγα, μετανάστη ή αγωνιστή ούτε στη Ειδομένη, ούτε στα Γιάννενα, ούτε πουθενά.
 –
            ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ