Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων για το λουκέτο στην “Ηλεκτρονική Αθηνών”

Λουκέτο στην «Ηλεκτρονική Αθηνών»

Όχι άλλες θυσίες για το χρεοκοπημένο σύστημά τους!

Πτώχευση κήρυξε η εταιρεία «Ηλεκτρονική», μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών επικαλούμενη την «πορεία της οικονομίας», τα capital controls κ.α. πετώντας στο δρόμο τους περίπου 450 εργαζόμενους που εργάζονταν για λογαριασμό της. Η οικογένεια Στρούτση, αφού θησαύρισε τα προηγούμενα χρόνια, βγάζοντας κέρδη από την εργασία των εργαζομένων, τώρα φορτώνει την κρίση στις πλάτες τους.

Το λουκέτο της Ηλεκτρονικής πέφτει σε μία κοινωνία εξουθενωμένη μετά από έξι χρόνια μνημονίων και κρίσης. Είναι ένα ακόμη σημάδι της παρακμής του ελληνικού καπιταλισμού που αποσυντίθεται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, εκτινάσσοντας την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Είναι και καθρέφτης της ζοφερής πραγματικότητας που επέβαλαν οι συνεχιζόμενες μνημονιακές πολιτικές στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Και αυτή η καταστροφή δεν θα έχει τελειωμό..

Δεν αντέχουμε άλλους ανέργους, άλλα λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας. Φτάνει πια με την απογοήτευση και τη μοιρολατρία που σκόπιμα μας επιβάλλουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την κατρακύλα, στηριγμένοι στην ενότητα, τη αλληλεγγύη και την οργάνωσή μας. Μέσα από τους αποφασιστικούς και μαχητικούς μας αγώνες, να ορθώσουμε ανάστημα και να φωνάξουμε, ως εδώ! Όχι άλλες θυσίες για το χρεοκοπημένο σύστημά τους. Να επιβάλλουμε την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων που κλείνουν, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την οικονομική αιμορραγία και να βρουν δουλειά οι άνεργοι.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

14/4/2016

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/