Δεν θα γίνουμε τα θύματα της κρίσης τους

Οι άνεργοι οργανωνόμαστε με αλληλεγγύη, αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας

Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ανέργων αυξάνει ραγδαία και ακόμη χειρότερα δίπλα στα δεκάδες καθημερινά λουκέτα των επιχειρήσεων και τους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους από τον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση αντί να δημιουργεί νέες θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας έρχεται να προσθέσει ένα νέο στρατό ανέργων με τις απολύσεις συναδέλφων μας από τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο τομέα μετατρέποντας έτσι την εύρεση εργασίας σε ένα άπιαστο όνειρο.

Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς συνειδητοποιεί ότι η ανεργία δεν θα είναι μια απλή και σύντομη παρένθεση στη ζωή μας αλλά μια μόνιμη και μακροχρόνια κατάσταση που μας οδηγεί στη φτώχεια και στο κοινωνικό περιθώριο. Ήδη οι περισσότεροι βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα να χάσουμε ακόμη και το επίδομα ελεημοσύνης τον 454 ευρώ χωρίς το κράτος να προβλέπει κανένα σύστημα προστασίας για το μελλοντικό μας πλήρες αδιέξοδο.

Επιπλέον η περίοδος της ανεργίας μας δεν υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια κάτι που ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ με την λήξη του ταμείου ανεργίας χάνουμε και την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης. Η κατάσταση αυτή άμεσα θα χειροτερέψει δραματικά αφού από τη μια ο αριθμός των ανέργων θα εκτοξευτεί ενώ από την άλλη η κυβέρνηση μείωσε τα ήδη πενιχρά κονδύλια για τους ανέργους προς τον ΟΑΕΔ και ετοιμάζεται κάτω από την επίφαση των κοινωνικών κριτηρίων να κόψει ακόμη και το επίδομα ανεργίας για χιλιάδες άνεργους. Ουσιαστικά οι τοπικοί ΟΑΕΔ έχουν μετατραπεί σε κέντρα σφραγίσματος καρτών ανεργίας με αποτέλεσμα να τρίβουν τα χέρια τους οι αετονύχηδες των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας που ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα μανιτάρια.

Δεν πρέπει να κάνουμε καμιά θυσία για τα κέρδη και το σύστημα τους που μας καταδικάζει στην ανεργία, την και την πείνα, την ταπείνωση και το περιθώριο. Τα ελλείμματα και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, οι παραγωγοί του πλούτου. Δεν ζητιανεύουμε, ζητάμε εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Απαιτούμε την ικανοποίηση των αναγκών μας. Χρήματα υπάρχουν και το αποδεικνύουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που χαρίστηκαν στους επιχειρηματίες και τις τράπεζες.

Εμείς οι άνεργοι παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν είμαστε επαίτες. Για τους κυβερνώντες, τα μεγάλα κόμματα και τα ΜΜΕ είμαστε τα μοιραία θύματα και τα ψίχουλα που στην καλύτερη παίρνουμε τα παρουσιάζουν σαν ελεημοσύνη. Εμείς δεν έχουμε και δεν πρέπει να έχουμε αυτή την εικόνα για τους εαυτούς μας!

Όσο δύσκολη και να είναι η θέση μας δεν είμαστε μόνοι. Ως άνεργοι δεν είμαστε ανταγωνιστές αλλά μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα.

Αυτή η κατάσταση μας εξοργίζει και δεν πρόκειται να την ανεχτούμε άλλο, θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να την αλλάξουμε. Κανένας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα μας εκτός από εμάς τους ίδιους. Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.

  • Επίδομα ανεργίας 750 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας
  • Ο χρόνος της ανεργίας να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια. Κοινωνική ασφάλιση για όλο το διάστημα ανεργίας.
  • Δημόσιες επενδύσεις για τη δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας.
  • Αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τους ανέργους μέσω του ΟΑΕΔ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας
  • Δωρεάν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Τηλ. 6996447765

[email protected]