Κυβέρνηση και Τρόικα μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση

Μεθοδεύμενα πλέον κυβέρνηση και Τρόϊκα σχεδιάζουν τη μαζική εξόντωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.
Μόνο έτσι περιγράφονται τα νέα  βάρβαρα μέτρα που εξαπολύει η κυβέρνηση με το «Μνημόνιο 3»και τον προϋπολογισμό.

Η ακρίβεια, ο ΦΠΑ και η φορολογία των εργαζομένων πάνε στα ύψη, ενώ η φορολογία των επιχειρήσεων μειώνεται κι άλλο.

Ξεπουλιέται όλη η δημόσια περιουσία, δηλαδή ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτή (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΤΑ, λιμάνια, δρόμοι, αεροδρόμια κλπ.)

Με τη ριζική μείωση των κοινωνικών δαπανών, διαλύονται η δημόσια υγεία,παιδεία, ασφάλιση και κάθε κοινωνική υπηρεσία, κάθε προστασία για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σχολεία και νοσοκομεία απειλούνται με συγχώνευση και κλείσιμο, τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στην κατάρρευση (σύντομα θα έρθει κι άλλη αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση»), πέφτει τσεκούρι στις εξετάσεις και τα φάρμακα που χορηγούν.

Νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων, πρώτα-πρώτα στους δημόσιους υπαλλήλους (1 με 1,5 μισθό κατά μέσο όρο τον χρόνο), αλλά και μεγάλες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Καμία ουσιαστικά παροχή και προστασία στους ανέργους. Ακόμα κι αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας θα δίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Το κυριότερο όμως χτύπημα είναι η ατομική βόμβα που βάζει η κυβέρνηση και η Τρόικα στις συλλογικές συμβάσεις, που σηματοδοτεί το «θάνατο» του κατώτατου μισθού, πράγμα που σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα, αφού έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται. Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, η υπονόμευση της διαιτησίας, αφαιρούν και το τελευταίο δίχτυ προστασίας των μισθών,που απειλούνται με ελεύθερη πτώση. Πλέον η περίφημη «γενιά των 700 ευρώ» πεθαίνει και γεννιέται η γενιά των 400 και 300 ευρώ!

‘Οσο για το παραμύθι ότι οι μειώσεις γίνονται για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καταρίπτεται από τα  λουκέτα ,τις απολύσεις, τους άνεργους που αυξάνονται καθημερινά (σχεδόν 1,5 εκατομμύριο).

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σηματοδοτεί μια νέα εποχή, αυτή της εργασιακής ζούγκλας, όπου κάθε εργαζόμενος-η θα είναι έρμαιο του εργοδότη, θα δουλεύει το τριπλάσιο με το ένα τρίτο του μισθού που έπαιρνε πριν – από πάνω δεν θα μπορεί και να μιλάει, γιατί θα απειλείται με απόλυση.

Οπότε η λύση είναι μία: να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όχι επειδή θέλουμε να γίνουμε ήρωες, αλλά επειδή είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για εμάς και τις οικογένειές μας, γιατί το πρόβλημα δεν είναι μια κακή κυβέρνηση αλλά το ίδιο το σύστημα, το οποίο βρίσκεται στη μεγαλύτερη του κρίση. Έτσι πρέπει εμείς οι ίδιοι να οργανωθούμε παντού, σε σωματεία και επιτροπές, να συμμετέχουμε σε γενικές συνελεύσεις και με την ενότητά μας, με μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις, να επιβάλλουμε το δικό μας νόμο, το δίκιο του εργάτη.

  • ‘Oστην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
  • Κάτω τα χέρια από την αργία της Κυριακής
  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, Απεργία στο Εμπόριο
Ποτέ δουλειά τις Κυριακές!
Συγκέντρωση στις 9:30 πμ, Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
11:00 πμ, Αρχ. Μουσείο

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Εμπόριο
[email protected]